Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Ocena z zachowania

WaterAqua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, dziś dowiedziałem się, że mój cudowny wychowawca (bluzgać go nie będę, bo nie jest tu na to miejsce), wystawił mi z zachowania nieodpowiednie. I tu mam pytanie: Czy zachowanie jest brane pod uwagę, podczas kwalifikacji do liceum ?

Opublikowano

Zachowanie niby się nie liczy, lecz jeśli idziesz do lepszej szkoły (+120 punktów) to z niższym niż dobrym Cię nie przyjmą.

Opublikowano

@2up to nieodpowiednie zachowanie

@up zachowanie to nie ocena (liczba) tylko ocena słowna :)

mi postawili poprawne :C, an zachowanie patrzą jak masz taką liczbę pkt z egzaminu i takie same oceny z punktowanych przedmiotów jak twoi "rywale"

Opublikowano

Cześć, dziś dowiedziałem się, że mój cudowny wychowawca (bluzgać go nie będę, bo nie jest tu na to miejsce), wystawił mi z zachowania nieodpowiednie. I tu mam pytanie: Czy zachowanie jest brane pod uwagę, podczas kwalifikacji do liceum ?

Jeśli Ci wystawił nieodpowiednie to jak nie było rady to mogą jeszcze zmienić :) Ja miałem mieć poprawne ale po radzie mam dobre ;)

Co do teamtu to Patrzą tylko na średnią ocen a na zachowanie w minimalnym stopniu :)

Opublikowano

nie dostaniesz sie do liceum z nieodpowiednim xD ocen pewnie tez nie masz dobrych bo to idzie w parze

Widocznie dostałes to na co zasłużyłeś.

Opublikowano

nie dostaniesz sie do liceum z nieodpowiednim xD ocen pewnie tez nie masz dobrych bo to idzie w parze

Widocznie dostałes to na co zasłużyłeś.

Mój kolega miał nieodpowiednie i średnią ok. 4,5 i się dostał do liceum, oczywiście takiego przeciętnego.

To też zależy od liczby chętnych, bo jak by mieli wybierać między tobą, a kimś z lepszym zachowaniem (jeśli macie podobne punkty) to pomyśl...

Zawsze możesz błagać wychowawce o lepsze, może jakoś go przekonasz. :)

Opublikowano

Bez powodu nie dał Ci tego ndst.

przepraszam za offtop ale za co on dostał ostrzeżenie? Za to że się pomylił? Bez przesady. coraz głupsze ostrzeżenia na tym forum widzę.

Opublikowano

Mój kolega miał nieodpowiednie i średnią ok. 4,5 i się dostał do liceum, oczywiście takiego przeciętnego.

To też zależy od liczby chętnych, bo jak by mieli wybierać między tobą, a kimś z lepszym zachowaniem (jeśli macie podobne punkty) to pomyśl...

Zawsze możesz błagać wychowawce o lepsze, może jakoś go przekonasz. :)

Ten cały system rekrutacji polega na przyjęciu najlepszych uczniów. Wchodzisz na nabor.pcss i patrzysz ile jest jeszcze miejsc, jak są jeszcze to biorą wszystkich, bo muszą, niestety i plebs sie dostanie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

I tu mam pytanie: Czy zachowanie jest brane pod uwagę, podczas kwalifikacji do liceum ?

Tak.

Żebyś w liceum się zachował, jak porządny facet.

A nie, jak chłopczyk - 13 - letni.

Może też, za dużo uwag, za dużo nieobecności w szkole - czy coś.

bez gif

Opublikowano

Jak najbardziej Twoje zachowanie jest brane pod uwagę. Nie chcą tam żadnego dziecka z zachowaniem nie na poziomie. Potrzebują tam człowieka dojrzałego, który będzie potrafił nad sobą panować, radzę poprawić zachowanie bo masz nikłe szanse.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...