Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] (Pomysł) Auto wgrywanie difów przez panel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Zainteresował mnie poniższy temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/969659-dl-dynamiczny-difer-do-game-w-so-hot/

I wpadłem na pomysł by zrobić stronę gdzie będzie spis difów, wraz z możliwością automatycznego wgrania go na serwer.
Troszkę nad tym się głowiłem i wpadłem na pewien pomysł:

1.) Wchodzisz na stronę www, robisz konto i masz listę difów:

a) Uzupełniasz dane do serwera skrypt loguje się na niego i po podaniu lokalizacji sam wgrywa dify.
(Jest to najlepsze i najłatwiejsze wyjście, lecz połowa osób się boi i serwery hamachi nie zadziałają)

B) Generujesz plik PHP, instalujesz Apache + PHP na serwerze i uruchamiasz go przez ip/wgraj_dify.php
(Jest to mało optymalne wyjście lecz najbardziej bezpieczne jeżeli mi nie ufasz., sposób działania jest prosty. Skrypt pobiera polecenia z Twojego konta metodą GET, czyli ustawiasz wszystko na WWW wchodzisz na Twoją stronę (mój skrypt) i to co ustawiłeś na WWW jest wykonywane na Twoim serwerze. Działa wszędzie, hamachi i dedyk)

c) Generujesz plik PHP, instalujesz php i ustawiasz ten skrypt w cronie.
(Jest to idealne wyjście dla tych co troszkę mi ufają i serwerów hamachi. Skrypt jest uruchamiany co np 1 minutę i pobiera zapytania z tablicy tak jak w pkt B)

d) Generujesz plik php, instalujesz php i ustawiasz ten skrypt w cronie #2.

(Jest to najlepsze wyjście po za pkt a ponieważ ono spełnia pkt b oraz c, pobierasz zakodowany skrypt który pobiera i wysyła dane, czyli tak jak w pkt b nie musi skrypt od nowa kasować difów i wgrywać tylko w trakcie wykonania polecenia są pobierane dane z serwera na moim serwerze analizowane i wysyłane zapytanie w postaci edycji, czyli jeżeli chcesz się pozbyć jakiegoś dif'a nie musi wykonać Ci wszystkiego od nowa tylko wejdzie w plik cfg i doda przed nazwą znak "#")

2.) Gotowe wgrałeś szybko i ładnie dif'a :)

Czas realizacji to 1-2 góra 3 dni (z leniem :P)

Jeżeli ten pomysł wam się spodoba zabiorę się do pracy jeżeli nie to projekt upadnie :P

(nie będę robił czegoś co skorzysta jedna osoba na miesiąc...)

Opublikowano

trzeba byc idiota robic skrypt ktory uruchamia komende exec,system..

Btw. gowno zrobisz bez uprawnien roota wywolujac komende wiec trzeba sudo i odblokowac tam dostep dla kazdego i to kolejna glupota a szybciej juz wrzucic plik do folderu i dopisac do pliku dif.cfg

ban.gif

Opublikowano

To jaki problem nadać uprawnienia?
Ty ja i 10-20% społeczeństwa sama sobie poradzi ale są osoby które nie potrafią lub wolą skorzystać z gotowca, np zamiast szukać difów to wchodzą na WWW i ustawiają sobie all...

Wiele razy pracowałem przy exec, system itp... wiele osób mówi że to nie bezpieczne a jak na razie nic mi się złego nie przytrafiło...

Opublikowano

To jaki problem nadać uprawnienia?

Ty ja i 10-20% społeczeństwa sama sobie poradzi ale są osoby które nie potrafią lub wolą skorzystać z gotowca, np zamiast szukać difów to wchodzą na WWW i ustawiają sobie all...

Wiele razy pracowałem przy exec, system itp... wiele osób mówi że to nie bezpieczne a jak na razie nic mi się złego nie przytrafiło...

Bo nikt sie nie interesowal tym ze tego uzywasz. Te funkcje sie wylacza calkowicie , chyba ze masz to na localhost to co innego ale nie dla publicznego ip. Co do praw to daj sobie full prawda z sudo i ktos sie wlamie i rozjebie caly system jedna komenda

ban.gif

Opublikowano

Chyba mnie źle zrozumiałeś, w skrypcie który jest na serwerze użyć funkcji fopen lub file_get_contents więc jak ma się ktoś włamać?
Co do zabezpieczenia to w skrypcie php można dać funkcję co sprawdza ciąg i przyjmuję tylko tworzenie, edycję i kasowanie pliku w danej lokalizacji i po problemie :)

Opublikowano

na bsd nie uzyjesz funkcji file_put_contents ani fwrite itp bo nie masz praw a jak je dasz to to be sensu ;) Kazdy chyba umie wrzucic difa do folderu i do pliku nie? Szkoda twojej roboty

ban.gif

Opublikowano

2xUP:

Dziękuje za wypowiedź w moim temacie, co do pomysłu napisałem specjalnie temat by sprawdzić czy jest ktoś chętny

UP:
Na bashu nie zrobi się chyba filtrowania...

Opublikowano

Szczerze to nie rob tego bo i tak cie beda miec w dupie taka prawda , szkoda twojej roboty . Rob dla siebie tobie sie przyda, ja tez mam duzo programow/skryptow ktore mi pomogaja jakbym dal je w neta to tylko szkoda by bylo mojego czasu na wrzucanie

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...