Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy da się usunąć konto na Steam? Lub zmienić ID Steam?

Drextyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie gdzieś czytałem ,że można usunąć profil na steam z przypisaną grą ,usuwając odpowiednie pliki z katalogu Steama. Chodziło dokładnie o Local Content oraz ClienRegistry.blob. Nie wiem na ile ten sposób jest skuteczny i czy w ogóle działa. Może są inne sposoby?

ID gracza na Steam też jest podobno przypisane na stałe i niezmienne ale.... nie ma rzeczy niemożliwych więc może zna ktoś sposób na jego zmianę tak aby ten sam profil po zmianie id nie wyświetlał się już pod starym id?

Dużo jest tu tematów o czitach czy hackach do gier ale o samym hackowaniuSteama niewiele.

Opublikowano

1. Nie da się usunąć:

Thank you for contacting Steam Support.

Games cannot be removed from a Steam account.

You are free to uninstall the game (right-click on the game name and select "Delete local content") and change your game list to show only installed games.

This can be done by clicking "Show" in the upper left-hand corner. From here, select the "Installed" option.

Another option would be to create a new category for only this title and then minimize the category. To create a new Category, please right click the game and choose "Set Category".

Then click on the category name in your Library to collapse the category.

If you have any further questions, please let us know.

2. Nie da się zmienić, jedynie Steam Community ID:

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=1558-QYAX-1965

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Tą oficjalną podaną do powszechnej wiadomości informację znam ale mi chodzi o ewentualne sposoby nie podane do powszechnej wiadomości :)

Opublikowano

Te rzeczy leżą po stronie serwera, dlatego bez włamu na niego nic nie zdziałasz, dlatego też mało jest o hackowaniu steam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...