Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O co chodzi z alchemią?

Hotarti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z alchemia i czy na 15 lvlu opłaca sie nią bawić?

Wydałem chyba z 1 ,5goolda ,żeby pokupować jakieś receptury - chuj wie co i nie ogarniam.

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Witaj,a więc powiem Ci tak ,że bawiąc się w Alchemie możesz wytwarzać miksturki,których możesz używać podczas bitwy i uzdrawiają one natychmiast hp,lecz przed 60 raczej się tego nie opłaca robić bo jest to zbyt kosztowne.

Dodam,że crafting też jest nieprzydatny przed 60 Lv'em.

Opublikowano

Czyli nie bawic sie tym i nie tracic hajsu?

A jest cos czym moge sie zajac?

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Teraz szkoda kasy na późniejszych Lv'ach będziesz miał jej znacznie więcej bo będzie parę sposób na zarobek.

Na razie możesz się zająć Gardening'iem czyli zbieraniem roślinek , essense i rud bo to się przyda na późniejszych Lv'ach właśnie do craftingu i alchemii.

Opublikowano

A jak nie mam już na to miejsca w inventory?

Opublikowano

Wywalaj te początkowe roślinki itp bo one i tak gówno warte są ,a tak poza tym swój plecak można powiększyć za drobną opłatą u pewnego npc'eta :)

Opublikowano

Juz raz powiększyłem - teraz mnie już nie stać ^^

Weteran
Opublikowano

Masz jeszcze magazyn dostępny : >

Tak jak kolega wyżej powiedział, nie opłaca się robić alchemii na 15 lvl

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Gdzie jest ten magazyn?

Weteran
Opublikowano

Szukaj osób co mają nick invertor to powinna być osoba, która za sobą ma jakieś duże budynki i może przechowywać twoje itemki

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

żadnych roślinek nie wywalaj zrób sobie najlepiej gildie i zyskasz na tym 4 listy depozytu,a jeżeli chodzi o alchemie to proponuje zacząć robić potki na 30-38 lvl

Opublikowano

Tutaj znajdziesz poradnik na temat craftingu http://tera-online.info/artykuly/mechanika/crafting/ <- ogólnie wszelaki crafting opłaca się wbijać na 60 poziomi gdyż wymagany jest do stworzenia najlepszych setów w grze szczególnie pvp. Aby łatwo to zrobić należy podążać za ścieżką questów, którą można zabrać z tablicy ogłoszeń z każdego większego miasta.

Opublikowano

Jak można nie mieć hajsu :D? Gram w 5 dni, małe ogarnięcie trade brokera, i już mam 400 golda +

Wystarczy sprzedać arunic panacea (dropi z basilisków i z instancji Bastion of Lok) po 20g+ każda. Do tego z jakiejś skrzynki, lub z czegoś tam dropi nam 3x Goddess Blessing, po 200+ golda jedna sztuka (wymaga niestety 10g wystawienie tego na aukcji, no ale mi zeszło bez problemu) :D

167161466687770313241.png

Opublikowano

jeżeli masz veterana to system jest trochę inny bo dopiero pobiera ci kasę jak coś się przeda

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...