Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prezentacja] Gothic Multiplayer

SpesoGames

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logogmpjp_nxwpnxh.jpg

GMP = Gothic Multiplayer (260 mb)
GMP:A = Gothic Multiplayer Accrescere (27 mb)

Nowe GMP = GMP & GMP:A (6 mb)

GMP to mod do gry Gothic II Noc Kruka stworzony w 2011 roku..
Grupa fanów serii Gothic stworzyla GMP, lecz rok po tym wydarzeniu inna grupa napisala GMP:A, mod do samego GMP dodający postacie NPC, później zbugowane moby (potwory).

GMP nie miało dużych możliwości, nie było tam NPC, mobów (chyba, że w GMP:A)
Obie wersje multiplayera nie były dopracowane.

27 maja 2013 roku te 2 grupy GMP & GMP:A połączyły siły tworząc jedno Nowe GMP.. (waga 6 mb)
Obecnie istnieje chyba 8 serwerów, a nowe GMP daje możliwość napisania własnego systemu, skryptów, itd.

Możliwości:

- dodawanie nowych modeli, map, texturek,
- dodawanie nowego uzbrojenia, np. zbroi, hełmów, tarcz...
- mody na serwerach, np. Zombie mod, MMORPG,
- możliwość expa, nabijania leveli, zdobywania lepszych rzeczy,
- dodawanie do grupy (podzial expa podczas zabijania mobów), klany,
- co tylko sobie wymarzycie i jeszcze więcej..

GMP jest prawie bez ograniczeń :D

Admin serwera może napisać własny system walki, zapisywania rzeczy w kufrach, różne mody, np. capture the flags i co dusza zapragnie.

Co do questów i mobów to mamy wielkie możliwości. Możemy rozmawiać z NPC, wykonywać dla nich zadania, np. po zabiciu 20 jaszczurów dostaniemy lepszy miecz, itd.
Znajdziemy też bossy jak, np. Smoka, czarnego trolla i nie tylko..

Każdemu polecam GMP ^^
Możecie pobrać je ze strony Gothic Multiplayer

http://gothic-multiplayer.com/download/

Po pobraniu gmp.exe musicie zainstalować je w folderze z gra, np.

D:\Gothic II

Zapoznajcie się ze stroną Gothic Multiplayer

http://gothic-multiplayer.com/?lang=PL

Jeden z serwerów GMP (Mordan):

Pozdrawiam, SpesoGames

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co do GMP to...

Ogółem fajne ale bezsensu w pojedynkę. Można się fajnie bawić w grupce na teamspeak'u w 20-30 osób? Jakby zrobili jeszcze do tego system questów, npc, expienia, zapisywania postępów (czyli MMORPG) to bym zagrał nawet jakby był abonament.

Opublikowano

Jak tylko będę miał Gothica 2 Noc Kruka chętnie zagram.Liczę na to że będziecie to ciągle ulepszać i będzie to nawet na poziomie SA:MP :) Powodzenia

Opublikowano

Ogólnie lubię grać w Gothica ale to niezbyt mi się podoba a grafika wręcz odrzuca.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Ogólnie lubię grać w Gothica ale to niezbyt mi się podoba a grafika wręcz odrzuca.

Grafika to nie wszystko liczy się klimat i fabuła.

Opublikowano

Wiesz ty z którego roku jest Gothic ?! Nie ? To się nie udzielaj. W rpg'ach nie liczy się grafa tylko fabuła i klimat.

Opublikowano

@Up

O dziwo wiem z 2002r. i nie pisz mi że grafa się nie liczy bo może jest mniej ważna ale i tak się liczy. Jeżeli dla ciebie nie liczy się grafa to zapraszam do grania w tibie.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

@Up

O dziwo wiem z 2002r. i nie pisz mi że grafa się nie liczy bo może jest mniej ważna ale i tak się liczy. Jeżeli dla ciebie nie liczy się grafa to zapraszam do grania w tibie.

Widać za dużo grałeś w nowoczesne "RPG" i coś się w bani poprzestawiało. Chyba nie wiesz w czym tkwi piękno cRPG.

Opublikowano

Co do GMP to...

Ogółem fajne ale bezsensu w pojedynkę. Można się fajnie bawić w grupce na teamspeak'u w 20-30 osób? Jakby zrobili jeszcze do tego system questów, npc, expienia, zapisywania postępów (czyli MMORPG) to bym zagrał nawet jakby był abonament.

Mordan to serwer MMORPG.

Na forum producenta moda multiplayera, znajduje się bardziej dokładna reklama Mordanu.

http://gothic-multiplayer.com/forum/mordan-mmorpg-t6721.html

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jedynym minusem multiplayera jest to, że nie ma żadnych potworów i trzeba wszystko udawać, ale tak to strasznie fajnie pograć w multi.

random.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@Up

skoro dla ciebie liczy się TAK STRASZNIE GRAFA to ci coś powiem to grafika ukształtowała gothic 2 to ona sprawiła że jest uwielbiany grafika nie przeszkadza nawet jest niezła dzięki niej łatwiej zapamiętać mapy a ty ciągle nażekasz chyba nawet nie przeszłeś gry co ?

Kurwa mać chuj nic nie działa ja pierdole. Dawać kurwa nowy link!

link nie działa czy to co instalujesz :p ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...