Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 40.000zł

Terik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Moi rodzicie chcą wziąść kredyt na moje wydatki komputer ubrania itd.

Chciałbym abyście złożyli dla mnie kompa pod gry/nagrywanie. monitor myszka podkladka itd

Opublikowano

CPU: Intel Core i7-4770K
Płyta główna: ASRock Z87 Extreme3
RAM: Crucial 8GB 1333 MHz Spectek
GPU: Gigabyte GeForce GTX Titan 6GB
SSD: Plextor M5S 256GB
HDD: Seagate 2TB Barracuda
Napęd: Samsung SH-224BB
PSU: Aerocool Templarius Imperator 750W
Cooler: Thermalright HR-02 Macho 120

Komputer za 7,5k

Taki Ci starczy.

Opublikowano

Ja bym wziął kartę graficzną pokroju HD 7990 - jest wydajniejsza niż tytan. Po za tym dwa dyski w RAID, które zwiększą wydajność. Zapomniałeś obudowy, polecam coś pokroju Define Core R4, Corsair Carbide 500r.

@x070x - coś czuję, że jak wbije TF to warna dostaniesz... Chociaż słuszny komentarz. :huh:

Opublikowano

Ja bym wziął kartę graficzną pokroju HD 7990 - jest wydajniejsza niż tytan. Po za tym dwa dyski w RAID, które zwiększą wydajność. Zapomniałeś obudowy, polecam coś pokroju Define Core R4, Corsair Carbide 500r.

@x070x - coś czuję, że jak wbije TF to warna dostaniesz... Chociaż słuszny komentarz. :huh:

E-Haswell nie wiadomo kiedy wychodzi, więc z takim budżetem (choć wydaje mi się, że to troll) radziłbym się wstrzymać.

Poza tym @UP - pojedyncza karta graficzna ? :E

Ja tu widzę Quadro SLI z Titana, najmniej 2x SSD i HDD jako magazyn danych, proca na E-haswell + MOBO ~1500zł, pełne LC, żadne Define tylko wyższy model Cosmosa albo 800D, Platinax 1,5kw uciągnie ten zestaw, pchanie się w 2 zasilacze to spory kłopot.

Opublikowano

E-Haswell nie wiadomo kiedy wychodzi, więc z takim budżetem (choć wydaje mi się, że to troll) radziłbym się wstrzymać.

Ja tu widzę Quadro SLI z Titana, najmniej 2x SSD i HDD jako magazyn danych, proca na E-haswell + MOBO ~1500zł, pełne LC, żadne Define tylko wyższy model Cosmosa albo 800D, Platinax 1,5kw uciągnie ten zestaw, pchanie się w 2 zasilacze to spory kłopot.

Kupno komputera za 40 patoli to jest głupstwo. No ale nie o tym rozmawiamy. E-haswell juz niedługo, ostatnio tabelkę widziałem i raczej będzie o 10% wydajniejszy niż poprzednia generacja. Pełne LC na 4 titanach będzie trudne. Co do dysków SSD to zastosowałbym coś na PCI-e. Aczkolwiek tutaj będzie ogromna burza mózgów.

Opublikowano

Po co ładować tyle kasy w komputer ?

Zestaw , który podałem zaspokoi jego potrzeby.

Opublikowano

Po co ładować tyle kasy w komputer ?

Zestaw , który podałem zaspokoi jego potrzeby.

A skąd możesz to wiedzieć ?

Dałeś kiepskie Extreme 3 i Titana. który wydajnościowo jest niżej niż 690 (ale to pojedynczy układ ;3).

Opublikowano

każdy myśli że to troll.... jak jakiś żul będzie miał 5 złoty i się pochwali to będzie że troll? Komputer powiedział tak do 40 tyś bo wy ładować częsći umiecie :3 ~10-20k...

A chłodzenie wodne czy jakie?

Opublikowano

każdy myśli że to troll.... jak jakiś żul będzie miał 5 złoty i się pochwali to będzie że troll? Komputer powiedział tak do 40 tyś bo wy ładować częsći umiecie :3 ~10-20k...

A chłodzenie wodne czy jakie?

Na cholerę wodne? Je*nij azot, albo hel. Masz tyle hajsu.

@Qwerty9661

ahahahahahahah xDDD!

Opublikowano

Komputer do 40k zł, przecież to oczywiste, że troll. Ludzie jeszcze nie są tak pojebani, żeby za 20.000 - 40.000 zł kupować komputer do nagrywania/grania, no bez jaj.

@top.

Windows 95

Monitor kolor TATUNG

Obudowa z lodówki (Dodatkowe chłodzenie!)

Zasilacz 50V

4x4 MB RAM

Procesor CYRIX 6x86 133+(110 MHz)

Płyta Główna Acorp

Karta Dźwiękowa 16Bit z wave table

Przyznam, że skorzystałem z internetu, bo nie wiedziałem, że za taką cenę można mieć komputer!

Opublikowano

Na cholerę wodne? Je*nij azot, albo hel. Masz tyle hajsu.

@Qwerty9661

ahahahahahahah xDDD!

W ciekły hel chyba nikomu się nie chce bawić. To jest raczej do bicia rekordów.

Jeśli to nie troll - czekaj na E Haswell. Tyle w temacie.

Opublikowano

W ciekły hel chyba nikomu się nie chce bawić. To jest raczej do bicia rekordów.

Przecież mamy 40 000 PLN!!! Za to można zbudować maszynę do zabijania i do tego biuro oraz automatyczny system dozowania helu do bloków CPU,GPU,RAM itd.

Opublikowano

Przecież mamy 40 000 PLN!!! Za to można zbudować maszynę do zabijania i do tego biuro oraz automatyczny system dozowania helu do bloków CPU,GPU,RAM itd.

Tylko czy kolega to wykorzysta ^.O ?

Opublikowano

Tylko czy kolega to wykorzysta ^.O ?

To już nie ode mnie zależy. Ja mu zaproponowałem najchłodniejsze wyjście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...