Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zrzucenie paru kg

pan legacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ema
chcialbym zrzucic te pare kg powiedzmy 7-8 mozecie mi zalecic jakies porady tricki co do np cwiczen roznorakich aktywnosci? myslalem cos nad rowerem jakies harde sporty moze jakies smaczne diety co o tym sadzicie odp
w gre nie wchodzi silownia pomozcie plis
za super odpowiedzi daje liki

Opublikowano

Przyłączę się do tematu ;) Też szukam jakichś porad. Ile gdzieś kilometrów przy jakiej prędkości trzeba jechać codziennie :) Niby prawidłowo, bo 164 cm i 58 kg (BMI), ale uda mam bardzo grube i wkurza mnie to ;( Siadam ze i normalnie rozkładam się na ławce ;D A co do roweru to po jakim czasie da się poczuć różnice?

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Ty jeszcze nie zacząłeś, a już chcesz efekty. Ja ćwiczę na siłowni rok czasu i nie widzę efektów z dnia na dzień, na to wszystko potrzebna czasu i mobilizacji. Każdy organizm reaguje inaczej, lecz przez pierwsze 3 miesiące chyba najłatwiej jest zauważyć efekty.

Radziłbym bieganie na zrzucenie kg, ale nie 40min dziennie, bo będziesz chodził byle to odpierdolić, znajdź sobie trasę powiedzmy 5km i biegnij ją na czas, mierz czas codziennie, biegaj codziennie np oprócz niedzieli.

Nie jedz w fastfoodach, licz kalorie, zachowaj deficyt.

Odżywiaj się zdrowo, brązowy ryż i kasza, dużo warzyw i owoców, zapomnij o jakiś spalaczach, to jest gówna warte na samym początku.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ty jeszcze nie zacząłeś, a już chcesz efekty. Ja ćwiczę na siłowni

rok czasu i nie widzę efektów z dnia na dzień, na to wszystko potrzebna

czasu i mobilizacji. Każdy organizm reaguje inaczej, lecz przez

pierwsze 3 miesiące chyba najłatwiej jest zauważyć efekty.

Radziłbym bieganie na zrzucenie kg, ale nie 40min dziennie, bo

będziesz chodził byle to odpierdolić, znajdź sobie trasę powiedzmy 5km i

biegnij ją na czas, mierz czas codziennie, biegaj codziennie np oprócz

niedzieli.

Nie jedz w fastfoodach, licz kalorie, zachowaj deficyt.

Odżywiaj się zdrowo, brązowy ryż i kasza, dużo warzyw i owoców,

zapomnij o jakiś spalaczach, to jest gówna warte na samym początku.

5 km biegania? ja sie nie wybieram na triathlon albo na jakies spotkanie masochistow tylko chce przez wakacje schudnac cale 7-8 kg

co do jedzonka wiadomo bez problemu ograniczanie a no i z ta dieta cos sie zamota dzieki za wpis

Opublikowano

Nie jedz po 18, posiłki staraj się jeść o stałych porach. Oczywiście musisz ograniczyć potrawy takie jak białe pieczywo, smażone mięso, słodkości. Dużo warzyw i owoców no i oczywiście dużo, dużo wody. A poza tym aktywność fizyczna - biegi, basen, jazda na rowerze.

Opublikowano

5 km biegania? ja sie nie wybieram na triathlon albo na jakies spotkanie masochistow tylko chce przez wakacje schudnac cale 7-8 kg

co do jedzonka wiadomo bez problemu ograniczanie a no i z ta dieta cos sie zamota dzieki za wpis

A 5 km to dla ciebie dużo? Nie. 7-8 kg to dużo.

Nie jedz po 18, posiłki staraj się jeść o stałych porach. Oczywiście musisz ograniczyć potrawy takie jak białe pieczywo, smażone mięso, słodkości. Dużo warzyw i owoców no i oczywiście dużo, dużo wody. A poza tym aktywność fizyczna - biegi, basen, jazda na rowerze.

Pieprzysz głupoty z jedzeniem po 18. Osłabiony metabolizm w nocy to MIT. Przyjrzyj się dietom i rozmowom z tymi, którzy chudli po kilkanaście kg w dość krótkim czasie wcale nie odkładając jedzenia. Wystarczy masa treningu i jedzenie tego, co odżywcze, ale z czym organizm nie musi walczyć, tj. produktów nie zawierających chemii, masy cukru etc.

Opublikowano

Może nie znam się na odchudzaniu, ale weź Ali może pomoże :p.

Tak na serio to: ograniczenie mięsa, chipsów, słodyczy i innych rzeczy bez których możesz przeżyć, dużo owoców i warzyw (szczególnie jak jest lato= świeże owoce i warzywka), poranne ćwiczenie, jak masz jakiś park, albo fitness to możesz pobiegać.

Opublikowano

Woda, żadnych słodkich napoi. Często, małe, regularne posiłki i troszkę ruchu.

Nie boję się wyrazić własnego zdania. Nikt i nic jego nie zmieni.

Opublikowano

Pieprzysz głupoty z jedzeniem po 18. Osłabiony metabolizm w nocy to MIT. Przyjrzyj się dietom i rozmowom z tymi, którzy chudli po kilkanaście kg w dość krótkim czasie wcale nie odkładając jedzenia. Wystarczy masa treningu i jedzenie tego, co odżywcze, ale z czym organizm nie musi walczyć, tj. produktów nie zawierających chemii, masy cukru etc.

Nie wydaje mi się. :) Być może masz po części rację, ale na pewno nie jedzenie po 18 mu tylko pomoże, a nie zaszkodzi. :)

Opublikowano

Bieganie , Jazda na rowerze , Siłownia , Spacer , Mniej jedz ... tłustych rzeczy ...

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Masz diete ktora Ci pomoze szybko az nawet nie zauwazysz :)

Dieta kopenhaska

Szczegółowy plan posiłków

DZIEŃ 1 i 8
Śniadanie: 1 kubek kawy, 1 kostka cukru

Obiad: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak 100g, 1 pomidor

Kolacja:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g

DZIEŃ 2 i 9
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru

Obiad:1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną 150g

Kolacja:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3 i 10
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka z razowego pieczywa

Obiad: gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor

Kolacja:1 plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną 150g

DZIEŃ 4 i 11
Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru

Obiad: tarta marchewka 150g, jajko na twardo, twarożek naturalny 100g

Kolacja: sałatka owocowa 100g, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5 i 12
Śniadanie: duża tarta marchew z cytryną

Obiad: duża chuda ryba

Kolacja:1 befsztyk, sałata i brokuły 200g

DZIEŃ 6 i 13
Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy, 1 kostka cukru

Obiad: kurczak gotowany 150g, sałata z olejem i cytryną 150g

Kolacja: 2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7
Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru

Obiad: kawałek chudego grilowanego mięsa 150g

Kolacja: NIC

579571423327107377857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...