Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8 długo się uruchamia..

Gdominik100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu borykam się z problemem, iż Windows 8 Pro długo się uruchamia, jakieś 2 tygodnie po zainstaluje szybko wszystko chodziło, aż nagle zaczął się wolno uruchamiać, wcześniej uruchamiał się ok 10 sek, a teraz gdzieś z 5 minut, dla mnie to za długo ponieważ ja chcę skorzystać z komputera i nie mam zamiaru oglądania ciągle czarnego ekranu i ekranu ładowania.

Dodam jeszcze że to się zaczęło gdy zainstalowałem aktualizacje systemu.

Wyłączyłem wszystko z autostartu - Nie pomogło

Ustawienia wyglądu zmienione na Najwyższa wydajność - nie pomaga, na oszczędzanie energii też nie.

Przeczyszczenie rejestru programem Wise Registry cleaner, wyczyszczenie dysku ze zbędnych plików programem Odkurzacz, Defragmentacja Rejestru i Dysku, też nie pomaga.

Skanowałem już Programami Microsoft Safety Scanner, Windows Defender, AVG Antivirus i nie wykryło żadnych trojanów czy innych zagrożeń.

Dane sprzętowe:

System: Windows 8 Pro x86

Karta Graficzna: NVidia GeForce 6150SE nForce 430

Procesor: AMD Athlon Processor LE-1600

RAM: 1.9 GB

Nie wiem co mam już robić. Pomocy!

Opublikowano

Daj logi OTL może ktoś sprawdzi...spróbuj jakieś przywracanie systemu do momentu kiedy działał jeśli coś takiego jest w 8.

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Też tak mam ;p Ale rzadko ładuje sie długo, długo to wale reseta i od razu śmiga xD Może przeczyść ten syf z kompa, jakimś Odkurzaczem (program) albo CClaner

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Też tak mam ;p Ale rzadko ładuje sie długo, długo to wale reseta i od razu śmiga xD Może przeczyść ten syf z kompa, jakimś Odkurzaczem (program) albo CClaner

Czyściłem już programem Odkurzacz 13 jak i CCleaner, miejsca dość uzyskałem ale nadal komputer wolno się ładuje.

Opublikowano

Start Uruchom MsConfig Rozruch Opcje zaawansowane i sprawdź ile masz przeznaczonych wątków procesora na rozruch

Tylko jeden procesor.

A czy może być winą tego, bo sprawdzałem programem Auslogics disk defrag fragmentację dysku, i na środku pola nieprzenośne są pliki Pagefile.sys, hiberfil.sys i swapfile.sys ???

Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy z autostartu. Masz jakiegoś firewalla zainstalowanego? Czy tylko ten systemowy? Słyszałem jakiś miesiąc temu, że comodo trochę spowalnia uruchamianie systemu.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Często po aktualizacjach systemu dochodzi kupa niepotrzebnych procesów... Włącz start----->uruchom------>wpisz "msconfig"---->uruchamianie----->wyłącz wszystkie----->zastosuj

@EDIT
Polecam ci ten filmik:

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Powyłączaj zbędne programy z autostartu. Masz jakiegoś firewalla zainstalowanego? Czy tylko ten systemowy? Słyszałem jakiś miesiąc temu, że comodo trochę spowalnia uruchamianie systemu.

Firewall tylko systemowy, a w pierwszym poście napisałem że wyłączenie wszystkiego z autostartu nie pomaga, aktualnie wszystko jest wyłączone.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...