Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Studia Informatyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka trochę zajmuję się grafiką i coś tam potrafię, ale z tego co oganiam nie ma szkoły dziennej żeby się jej uczyć, hajsu szkoda na zaoczne a za granicą to trochę kłopot z językiem. Ale że chce zostać web masterem a jak na razie nic z kodowania i tworzenia stron www nie potrafię (może tam podstawy HTML) to zamierzam studiować informatykę. Tylko teraz został mi 1rok+wakacje i stąd pytanie co powinienem umieć żeby dostać się na ten wydział informatyki?

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

Na pewno matematyka. Pełno wykresów i innych pierdół, które po zakończeniu szkoły będą nieprzydatne. Do tego C/C++, jakieś tam podstawy PHP, HTML i CSS.

Opublikowano

Z tego co wiem to podstawą jest C++/C# i rozszerzone zakresy matematyki. Bez tego ani rusz.

Opublikowano

Z tego co wiem to podstawą jest C++/C# i rozszerzone zakresy matematyki. Bez tego ani rusz.

C++/C#? Pewien jesteś, że mu się to przyda na kierunku studiów Webmasterskich?

@ Przede wszystkim będą patrzeć na toje wyniki z matury matematyki oraz fizyki (jeżeli zdawałeś informatykę to jeszcze lepiej ;) ). To co powinieneś potrafić, to powinni nauczyć Cię na tych studiach aczkolwiek w webmasterstwie byłoby mile widziane na pewno PHP, CSS, JS => zwłaszcza PHP gdyż tak na prawdę w tym będziesz wszystko tworzył wykorzystując przy tym inne języki. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Opublikowano

C++/C#? Pewien jesteś, że mu się to przyda na kierunku studiów Webmasterskich?

@ Przede wszystkim będą patrzeć na toje wyniki z matury matematyki oraz fizyki (jeżeli zdawałeś informatykę to jeszcze lepiej ;) ). To co powinieneś potrafić, to powinni nauczyć Cię na tych studiach aczkolwiek w webmasterstwie byłoby mile widziane na pewno PHP, CSS, JS => zwłaszcza PHP gdyż tak na prawdę w tym będziesz wszystko tworzył wykorzystując przy tym inne języki. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Myślisz, że na studiach informatycznych będzie mial tylko języki slużące do pisania stron? o_O

Opublikowano

Myślisz, że na studiach informatycznych będzie mial tylko języki slużące do pisania stron? o_O

To wszystko zależy od kierunku tych studiów, ponieważ masz różne wydziały informatyki: zaczynając na grafice, kończąc na C++.

Twoim zdaniem wszystkie języki trzeba znać na wydziale WebMasterstw'a? No proszę Cię...

Opublikowano

To wszystko zależy od kierunku tych studiów, ponieważ masz różne wydziały informatyki: zaczynając na grafice, kończąc na C++.

Twoim zdaniem wszystkie języki trzeba znać na wydziale WebMasterstw'a? No proszę Cię...

Akurat w programowaniu C++ to jest standard...

Opublikowano

Akurat w programowaniu C++ to jest standard...

Może i tak, nie jestem pewien ponieważ mam dopiero 14 lat ;D aczkolwiek jeżeli będzie C++ to na pewno sama podstawa, gdyż tak na prawdę nie będzie mu to potrzebne tak na prawdę do niczego jeżeli będzie chciał zostać webmasterem ;)

Opublikowano

będzie ci potrzebna, webmaster'ing to nie tylko pisanie w php,css,html,js itp. Ale też umiejętność napisania aplikacji w c++ i c# i postawienia jej jako stronkę itp. Tak wgl masz 14 lat i myślisz o studiach ? : O

Opublikowano

Może i tak, nie jestem pewien ponieważ mam dopiero 14 lat ;D aczkolwiek jeżeli będzie C++ to na pewno sama podstawa, gdyż tak na prawdę nie będzie mu to potrzebne tak na prawdę do niczego jeżeli będzie chciał zostać webmasterem ;)

Tak jak matematyka nie jest do niczego potrzebna przy ustawianiu marginesów, paddingów itd, ale wymagają tego.

Opublikowano

Patrzą na wyniki z matury, bez dobrego zaliczenia angielskiego, matematyki, fizyki nie przyjmą cię na pewno na dzienne studia. Przy pisaniu stron możesz mieć C++ czy tam C# bo trudniejsze języki programowania są podobne, a w programowaniu przede wszystkim chodzi i logiczne myślenie.

Opublikowano

Do WebMasterki będziesz potrzebował Angielskiego (Wszystkie języki programowania są 'Po angielsku'), Matematyki (Aby obliczać, etc.), Fizyki (Do tworzenia gier, spadanie obiektów, etc.), Kreatywności a także Logicznego Myślenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...