Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki serwer polecacie

ziomeklbk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mi chodzi o to jaki serwer metin2 lepiej się opłaca zrobić

nie doczytałem przepraszam zrób easy/4fun bo takich jest za mało o wiele. Medium za dużo a na harda trzeba mieć pomysł

Opublikowano

Hard/medium

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Żeby zrobić dobrego hard, musisz mieć pojęcie o tym co robisz, dobrą ekipę, maszynę i odpowiednie fundusze.

Jeśli nie masz w/w to się nawet nie podejmuj za tworzenie ów serwera, bo jeszcze na tym stracisz.

Jeśli chodzi o ten serwer, to polecam zrobić Ci Medium, z elementami serwera easy. Na 4fun nie zarobisz zbyt wiele, bo tam masz praktycznie (jak sama nazwa wskazuje) wszystko na start. A jak masz wszystko, to nikt w IS grzebać nie będzie.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Żeby zrobić dobrego hard, musisz mieć pojęcie o tym co robisz, dobrą ekipę, maszynę i odpowiednie fundusze.

Jeśli nie masz w/w to się nawet nie podejmuj za tworzenie ów serwera, bo jeszcze na tym stracisz.

Jeśli chodzi o ten serwer, to polecam zrobić Ci Medium, z elementami serwera easy. Na 4fun nie zarobisz zbyt wiele, bo tam masz praktycznie (jak sama nazwa wskazuje) wszystko na start. A jak masz wszystko, to nikt w IS grzebać nie będzie.

Przy Hardzie wlasnie jest najmniej roboty niz przy takim medium,bo wgrasz czyste pliki,ustawisz expa zblizonego do PL,zmniejszysz drop, wgrasz po 1 secie broni,zbroi z metin2beta, oraz mapy z ich patcha i od co mi Hard.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Przy Hardzie wlasnie jest najmniej roboty niz przy takim medium,bo wgrasz czyste pliki,ustawisz expa zblizonego do PL,zmniejszysz drop, wgrasz po 1 secie broni,zbroi z metin2beta, oraz mapy z ich patcha i od co mi Hard.

No tak, zrobisz taki serwer i nikt Ci nie wbije, bo wszystko z gotowca w 1 dzień zrobiony.

Zauważ, że teraz co wychodzi jakiś hard ma masę swoich questów, npc, swoje autorskie sety, wszystko idealnie dopasowane i dograne na ostatni guzik.

I takie coś cieszy się zainteresowaniem.

A jeśli zrobisz serwer na odwał, z gotowców (biorąc pod uwagę, że to DEDYK) to liczba graczy nie przekroczy 50... Nie mówiąc o zarobkach.

Opublikowano

No tak, zrobisz taki serwer i nikt Ci nie wbije, bo wszystko z gotowca w 1 dzień zrobiony.

Zauważ, że teraz co wychodzi jakiś hard ma masę swoich questów, npc, swoje autorskie sety, wszystko idealnie dopasowane i dograne na ostatni guzik.

I takie coś cieszy się zainteresowaniem.

A jeśli zrobisz serwer na odwał, z gotowców (biorąc pod uwagę, że to DEDYK) to liczba graczy nie przekroczy 50... Nie mówiąc o zarobkach.

No nie wiem czy akurat na moj by nikt nie wszedl :D , hmm autorskie bronie tak? pokaz mi choc 1 serwer "Hard" ktory ma autorskie bronie, moze Triador? ktory jest postawiony na gotowcach ,starym cliencie ze wczesniejszego serwera? , Jesli ktos wgrywa gotowce no to logiczne ze nie bedzie gralo duzo osob.

Podstawa jest zapowiedz,prezentacja , widzisz serwery Lourta to gowno owiniete w zloty papierek jakim jest "zapowiedz,prezka" i kazdy jego serwer na poczatku ma duza liczbe graczy, z czasem ta liczba spada bo zajmuje sie kolejnym projektem.

2252770056.png

Opublikowano

No nie wiem czy akurat na moj by nikt nie wszedl :D , hmm autorskie bronie tak? pokaz mi choc 1 serwer "Hard" ktory ma autorskie bronie, moze Triador? ktory jest postawiony na gotowcach ,starym cliencie ze wczesniejszego serwera? , Jesli ktos wgrywa gotowce no to logiczne ze nie bedzie gralo duzo osob.

Skoro wziąłeś pod lupę Triador..

Akurat trafiłeś, nie ma swoich broni. Ale ma spore rozbudowanie w questach, zielarstwie, skrzyniach ucznia i fabule gry.

Ludzi w M1 jest masa, ostatnio admin podawał (godzina 20-21) 1300+ ludzi online :)

@Top. Ja polecam Ci zrobić medium/easy, na hard prawdopodobnie nie będziesz miał takich umiejętności, bo widzę, że masz spore problemy ze stawianiem serwerów (masa twoich postów w Tworzenie... :D).

Opublikowano

Skoro wziąłeś pod lupę Triador..

Akurat trafiłeś, nie ma swoich broni. Ale ma spore rozbudowanie w questach, zielarstwie, skrzyniach ucznia i fabule gry.

Ludzi w M1 jest masa, ostatnio admin podawał (godzina 20-21) 1300+ ludzi online :)

@Top. Ja polecam Ci zrobić medium/easy, na hard prawdopodobnie nie będziesz miał takich umiejętności, bo widzę, że masz spore problemy ze stawianiem serwerów (masa twoich postów w Tworzenie... :D).

Skrzynie ucznia to raczej nie problem teraz praktycznie kazdy je ma , rozbudowanie w questach hmm no moze i tak :D bo trzeba napierdzielac misje by zdobyc troche yangow na eq,no ale polowa tych "questow" wzieli z wczesniejszych serwerow. :D

Nie wiem co jest trudnego w zrobieniu takiego Harda, juz 3 albo 4 osoba pisze w tematach,ze to nielada wyczyn.

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...