Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Strona na vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam vps z windowsem i chciałbym postawić na nim strone vps, tylko nie wiem jak czy xampp się do tego nada? Mam też swoją domene.com i nie wiem skad wziasc dns i jak ją potem podpiać pod tego xamppa. Pomoże ktoś?

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Instalujesz normalnie wszystko osobno, a DNS bierzesz sobie z cmd.exe ;)

A polecasz xamppa czy cos innego?:D

ExTibia- without rang .. ; s ;s;s;s;s;s;s;s;s;s;;s;s;s

Opublikowano

Ja na twoim miejscu nie robiłbym tej strony na VPS ponieważ zapewne taka maszyna nie jest Co zbytnio potrzebna, a na webd.pl można tanio kupić dość dobry hosting.

Ale jak chcesz. Jeżeli chodzi o tego xampa to chyba nie widzę innego rozwiązania ;)

Opublikowano

Mogę ci doradzić z tego iż moim zdaniem xampp to zły program. Lepszym jest WebServ http://www.webserv.pl/

Ma więcej możliwości i lepsze zabezpieczenia. Ale to tylko moje zdanie.

Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos.

Opublikowano

Mogę ci doradzić z tego iż moim zdaniem xampp to zły program. Lepszym jest WebServ http://www.webserv.pl/

Ma więcej możliwości i lepsze zabezpieczenia. Ale to tylko moje zdanie.

Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos.

Pewny jesteś odnośnie tego DDOS'a? Wiesz na czym on w ogóle polega?

,,Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos."

No dobrze kupię sobie hosting za 5 zł na webd.pl i proszę rozwal mnie z CMD ;) Śmieszny jesteś.

Trochę myślenia nie zaszkodzi... Z tego co mi wiadomo te hostingi są utrzymane na jednym serwerze, a co za tym idzie tak na prawdę atakujesz jeden serwer, a uwierz oni posiadają takie filtracje sieci, że atak z maszyny 3 GB/s pewnie by nawet nie odczuli.

BTW.,Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS)", Co ma domena do ataków DDOS? Czy ja czegoś tutaj nie rozumiem?

Opublikowano

Pewny jesteś odnośnie tego DDOS'a? Wiesz na czym on w ogóle polega?

,,Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos."

No dobrze kupię sobie hosting za 5 zł na webd.pl i proszę rozwal mnie z CMD ;) Śmieszny jesteś.

Trochę myślenia nie zaszkodzi... Z tego co mi wiadomo te hostingi są utrzymane na jednym serwerze, a co za tym idzie tak na prawdę atakujesz jeden serwer, a uwierz oni posiadają takie filtracje sieci, że atak z maszyny 3 GB/s pewnie by nawet nie odczuli.

BTW.,Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS)", Co ma domena do ataków DDOS? Czy ja czegoś tutaj nie rozumiem?

Tak ty czegoś nie rozumiesz. Wiesz co napisałem? Radzę się zastanowić zanim coś napiszesz. Myślisz że ddos czy dos jest powszechnie określany tylko atakiem zapychania zasobów? Nie. Dlaczego niektóre strony padają? widzę że tok myślenia to ty masz taki że ochoo.

Teraz tak napisałem coś o cmd ? Sam sobie to wmówiłeś i myślisz że pokażesz się ze strony pro crackera obrońcy. Możesz mi wmówisz że wiesz więcej niż wikipedia? Właśnie tam wyczytałem informacje ale nic ty wiesz więcej. Nie rozumiem takich ludzi jak ty. Chcesz się pokazać czy co? Nie wyszło ci chłopaczku.

Opublikowano

To zdanie potrzebuję, aby wyrazić swoje poglądy (kolejno pokoloruję znaczenie tego):Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos.

Kolor zielony: Co ma wspólnego domena z atakami DDOS?

Kolor czerwony: Zdajesz sobie sprawę, że jeżeli kupi sobie dajmy przykład hosting na webd.pl , to ten hosting jest na określonym serwerze który ma taką filtrację sieci i innego typu zabezpieczenia, że nie odczuje praktycznie nic?

Kolor niebieski: Wiesz, że DDOS polega na wysyłaniu w danym czasie daną ilość zapytań o różnej ,,wadze"? Chodzi mi o to, że nie ma określonej mocy ataku ddo, a jeżeli tak twierdzisz to proszę podaj mi jednostki ;) => W zależności od danej maszyny działa moc ataku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

To zdanie potrzebuję, aby wyrazić swoje poglądy (kolejno pokoloruję znaczenie tego):Najlepiej wykupić domenę, ale nie taką za 5 zł bo 1 (DOS) i strona pada. Nie ddos tylko dos.

Kolor zielony: Co ma wspólnego domena z atakami DDOS?

Kolor czerwony: Zdajesz sobie sprawę, że jeżeli kupi sobie dajmy przykład hosting na webd.pl , to ten hosting jest na określonym serwerze który ma taką filtrację sieci i innego typu zabezpieczenia, że nie odczuje praktycznie nic?

Kolor niebieski: Wiesz, że DDOS polega na wysyłaniu w danym czasie daną ilość zapytań o różnej ,,wadze"? Chodzi mi o to, że nie ma określonej mocy ataku ddo, a jeżeli tak twierdzisz to proszę podaj mi jednostki ;) => W zależności od danej maszyny działa moc ataku.

Pozdrawiam.

No to ja cb pozdrawiam. Załóż serwer metin2 (Taki żeby równał zbijał inne z rynku) Zobaczymy co zrobisz z taką domeną. Stronę będziesz miał może na max 2minuty. Myślisz że jak ktoś kupi za 5zł stronę to taka strona wystarczy ? hahah śmieszne. Wiem że on nie napisał metin2, tylko podałem przykład bo tu jest duża konkurencja w zbijaniu na rynku.

Beka z typa : Hosting za 5 zł i nie odczuje nic hahahahahhahhaahhahaha.

Kończę nie ma sensu, widzę że chcesz się pokazać na forum ale najpierw trzeba mieć czym.

Opublikowano

[...]

Beka z typa : Hosting za 5 zł i nie odczuje nic hahahahahhahhaahhahaha.

Kończę nie ma sensu, widzę że chcesz się pokazać na forum ale najpierw trzeba mieć czym.

Masz jakieś pojęcie o atakach DDOs(?) bo Ja widzę, że nie...

Położysz na hostingu stronę raz i hosting ją zabezpieczy od razu, zaatakujesz drugi, jeśli ze skutkiem to,po zabezpieczeniu przez hosting na pewno już Ci się nie uda..

Hosting za 5 zł - to 'g*wno'.

Trzeba wiedzieć w jakim hostingu kupić i jak dobrze hosting się zabezpiecza.

Jeśli masz hosting typu unixstorm.org to powodzenia w DDO'sowaniu go...!

Do autora tematu:

Zrób tak, jak napisał Ci w pierwszej odpowiedzi CrazyElite.

Jak domenę gdzieś wykupiłeś to nie ma takiej opcji, żeby w tym hostingu nie miałbyś dostępu do DNS domeny (podaj nazwę hostingu w którym wykupiłeś domenę na PW).

Opublikowano

Masz jakieś pojęcie o atakach DDOs(?) bo Ja widzę, że nie...

Położysz na hostingu stronę raz i hosting ją zabezpieczy od razu, zaatakujesz drugi, jeśli ze skutkiem to,po zabezpieczeniu przez hosting na pewno już Ci się nie uda..

Hosting za 5 zł - to 'g*wno'.

Trzeba wiedzieć w jakim hostingu kupić i jak dobrze hosting się zabezpiecza.

Jeśli masz hosting typu unixstorm.org to powodzenia w DDO'sowaniu go...!

Do autora tematu:

Zrób tak, jak napisał Ci w pierwszej odpowiedzi CrazyElite.

Jak domenę gdzieś wykupiłeś to nie ma takiej opcji, żeby w tym hostingu nie miałbyś dostępu do DNS domeny (podaj nazwę hostingu w którym wykupiłeś domenę na PW).

Koleś ja nic nie pisałem że się znam. Tylko mu napisałem jak on myśli zje... Po 2 Popatrz na najniższą cene tw hostingu : 12~~zł więc nie pier. Głupot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...