Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vespa XL 50. Się wyjebałem :(.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wywaliłem się na takiej vespie.

clipped_bikes_for_vespausa_model_overvie

I mam do was pytanie. Bo wczoraj się wywaliłem i tak. Zaznaczone jest tam gdzie jest dosyć spore wgniecenie (Na 100% jak to blacha to da się wyklepać)

bp3g3m.jpg

wgniecenie jest dość duże, ale tak.

Skuter należy do kolegi rodziców i dzisiaj w szkole powiedział mi, że tego nie da się wyklepać bo to jest plastik a nie blacha. Zażyczył sobie 500 zł za to bo podobno trzeba wymienić całą obudowę (Tą gdzie jest wgniecenie).

Pytania do was:

Czy w tamtym miejscu gdzie jest wgniecenie (Zaznaczone) jest plastik czy blacha?

Ile może kosztować nowa i używana obudowa?

Plastik by pękł pewnie od razu. Czy jest możliwe, że to plastik a nie blacha?

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

1. Blacha

2. Nie wiem ale wątpię, żebyś w Polsce dostał części do takiej Vespy.

3. Raczej nie, w takich obudowach jak już stosuje się plastik to są to pochodne poliestru i nie ma prawa się to wgnieść.

Ogólnie, trochę mam wrażenie jakby cię kumpel w chuja robił. Powiedz mu, żeby dał ci skuter na tydzień a ty go sam naprawisz do stanu początkowego, w innym przypadku nie płać i tyle.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Jak nie płać i tyle? Musisz oddać mu pieniądze i już. Idź z tym do mechanika i niech zrobi, zapłacisz mu i tyle, albo niech on przedtstawi Ci rachunki. Poszukaj części w necie.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Jak nie płać i tyle? Musisz oddać mu pieniądze i już. Idź z tym do mechanika i niech zrobi, zapłacisz mu i tyle, albo niech on przedtstawi Ci rachunki. Poszukaj części w necie.

nie jest łatwo z hajsem a 400 zł to dla mnie trochę za dużo.

czekam na dalsze odpowiedzi.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

Mogłes myśleć, zanim się wyjebałeś. Dla ciebie lepiej jeśli to plastik, (choć to blacha xD), bo blachy i tak nie 'wyklepiesz' na 100%, zwłaszcza, jeśli ją tak wgniotłeś.

Opublikowano

Mogłes myśleć, zanim się wyjebałeś. Dla ciebie lepiej jeśli to plastik, (choć to blacha xD), bo blachy i tak nie 'wyklepiesz' na 100%, zwłaszcza, jeśli ją tak wgniotłeś.

umiem jeździć. wywaliłem się na kamieniach. ogólnie to mnie wybiło w górę.

Przy takim wgnieceniu (jeśli to blacha) wystarczy lekkie puknięcie młotkiem i to samo wyskoczy.

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

No ale to ciężko rozróżnić blachę od plastiku? Pogadaj z kolegą i powiedz, że na własny koszt mu to naprawisz.

Jakoś może dasz radę to wyklepać, jak nie to trochę szpachli, szpraj polerka i będzie jak nówka. Skuter to skuter wiadomo, że się wyjebać można. Ale skoro to kolega to chyba powinniście się na lajcie dogadać.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

umiem jeździć. wywaliłem się na kamieniach. ogólnie to mnie wybiło w górę.

Przy takim wgnieceniu (jeśli to blacha) wystarczy lekkie puknięcie młotkiem i to samo wyskoczy.

Serious? Wgniecioną blachę chcesz 'odbić'?

Opublikowano

No ale to ciężko rozróżnić blachę od plastiku? Pogadaj z kolegą i powiedz, że na własny koszt mu to naprawisz.

Jakoś może dasz radę to wyklepać, jak nie to trochę szpachli, szpraj polerka i będzie jak nówka. Skuter to skuter wiadomo, że się wyjebać można. Ale skoro to kolega to chyba powinniście się na lajcie dogadać.

I właśnie chyba tak zrobię :D.

Serious? Wgniecioną blachę chcesz 'odbić'?

wyklepać :)

@Dzieki za pomoc

/cls

:)

10s7llx.png

By

Maxio!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...