Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne lagi.

CoJaNigdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy przy takim komputerze:

GeForce GTX 650 1GB

Intel Core Duo2 E4600

4GB RAM

Powinny lagować takie gry jak:

Battlefield 3 na MAKSYMALNIE MINIMALNYCH. Nawet na mapie 12x12 ;//

Ghost Recon Online. Na maks niskich ścina jak h**...

I inne gry, których nie wymieniłem... Bo takie mam na kompie obecnie.

Format robiony 3 dni temu, mam na kompie Mozille, BF3, GRO,Origin, Skype,Ts3 i tyle :9....

Wszystko zaaktualizowane i zainstalowane.

System Windows 7.

Wiem że nie mam super pro elo elo kompa, ale kumpel z 2x gorszym śmiga na średnich w BF3....

. .

Opublikowano

Skoro GRO ci na niskich ci ścina to nie marz o tym ,że z Battlefieldem nie będzie problemów. Słaby procesor więc mogą wystąpić...

Opublikowano

Ale może jego model procesora jest poprostu wydajniejszy niż twój?Te 400MHz więcej Cię nie zbawią.A może to być wina np. zasilacza i komputer Ci się przegrzewa

co tak źle wpyłwa na jakość gry?

Opublikowano

2x gorszym śmiga na średnich w BF3....

Uhm... przy 10FPS. U mnie na dużo lepszym procesorze nadal nie da się grać na większych mapach z więcej jak 32 graczami ;). GPU gra tutaj drugie skrzypce, bo gra bardzo lubi obciążać procesor i rozkładać sobie zadania na więcej niż 2 rdzenie.

Nie pograsz sobie w BF3 na Multi :P.

Co do reszty gier - 314.22, 306.81, 285.62 - na tych sterach spróbuj. Im nowsze tym gorzej dla CPU.

Przestroga dla innych - Nvidii nie łączy się z 2 rdzeniami (Kepler+), a jeśli już to jakieś stare drivery instalować :P.

Opublikowano

Teraz kiepsko z kasą, mam narazie w planie kupno Karty Pamięci do PSP, i rolki bo stare sa do d.... Ile musze dać za procesor, taki najtańszy?

. .

Opublikowano

Uuu, no to raczej wina procka. Jaki masz budzet do rozbudowy? :D

I jak pisali poprzednicy, prosimy o model, moc i marke zasilacza. Najlepiej by bylo, gdybys na jakims forum komputerowym zasievnac porady, na PW moge Tobie podac jakies dobre fora :)

Opublikowano

Uuu, no to raczej wina procka. Jaki masz budzet do rozbudowy? :D

I jak pisali poprzednicy, prosimy o model, moc i marke zasilacza. Najlepiej by bylo, gdybys na jakims forum komputerowym zasievnac porady, na PW moge Tobie podac jakies dobre fora :)

A dlaczego tutaj ma nie pisać ? Połowa "helperów" w dziale komputery udziela się również na forach komputerowych ;).

Opublikowano

Jaki procesor wystarczy? Nie podawać mi tych najdroższych, najlepszych tylko taki który wystarczy.

Mam propozycje, mam na stanie do ''fast buy'' do wyboru:

Intel Celeron G550 Procesor Celeron D 331

Intel Core I3 350m

. .

Opublikowano

Pamiętaj, że musisz płyte wymienić bo nie wklepiesz tego celerona do podstawki 775. Najtańsza to wydatek około 150zł np : http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-h61m-p20-g3-intel-h61-lga1155-pcxdzwlansatausb2ddr3,31991.html

Ram ddr3 masz ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Zamiast Celerona G550 weź G1610.

Tutaj jednak polecę Ci Athlon 750k + AsRock FM2A75 Pro4M. W przyszłości dokupisz chłodzenie np. Fera Pro/Fortis za ~100zł.

Kup kostke ramu,

ja mam Gt 640 2gb ; 8 ramu i w bfa na srednich spokojnie.

Nie opowiadaj głupot - RAM nic nie da na stary, słaby procesor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...