Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Poradniki Konfiguracji itd. Pluginów na yt (kilka pytań itd.)

jinii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z tej strony: CampeR_Thc

Mam zamiar zrobić na yt serię poradników do pluginów bukkit

Więc moje pytania są takie:

1. Co myślicie o takiej serii?

2. Do jakich pluginów zrobić najpierw poradniki (dawajcie nazwy pluginów w postach)

3. Czy taka seria wgl. by wypaliła wg. was?

4. Co myślicie o robieniu także poradników o tworzeniu serwerów mc z modami?

5. Czy chcielibyście abym zrobił paczkę pluginów?

6. Czy chcielibyście abym zrobił pliki serwerowe z modami?

7. Z jakimi modami byście chcieli jak coś pliki serwerowe?

8. Na jaki typ serwera byście chcieli pliki serwerowe?

9. Jakie pluginy byście chcieli w moich plikach serwerowych?

ps: Oczywiście wszystkie moje pliki serwerowe byłyby w 80/100% spolszczone.

Tak więc jeśli będzie jakieś zainteresowanie tymi poradnikami to oczywiście je zrobie.

Trochę o mnie:

Mam na imię Damian

Mam 19lat

Od ponad 2lat zajmuję się konfiguracją / pisaniem pluginów

Mam spore doświadczenie w tworzeniu serwerów mc / konfiguracji pluginów

Mam średnie doświadczenie w robieniu serwerów z modami

Tak więc piszcie co wy o tym myślicie i odpowiadajcie na pytania zadane wyżej :)

Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie :)

Opublikowano

1. Wg. mnie to dobry pomysł, bo poradników po Polsku jest nie wiele, a nawet jeśli są to na osobnych kanałach (wiecie o co chodzi)

2. Myśle, że najlepiej zacząć od tych bardziej znanych, popularnych jak i tych podstawowych jak np. PermissionsEx lub Essentials..

3. Czemu nie? Przeszukując Youtube nie znalazłem ani jednego Polskiego kanału, który prowadzi taką serię poradników. Myśle że dużo osób by się znalazło zainteresowanych takimi poradnikami :D

4. Są też osoby, którym znudził się zwykły MC i chcieliby pograć na modach więc to dobry pomysł ^_^

5. , 6. Jasne :) Na pewno znajdzie się jakaś chętna osoba i pobierze, a szczególnie jeśli poszukuje jakichś pluginów/modów ^^

7. Rzadko na modach gram więc trudno mi odpowiedzieć :( Ale najlepsze jakie mi się spodobały to Flan's Mod, i LotR

8. Trudno powiedzieć.. Niektórzy będą woleć zwykły survival, niektórzy RPG, inni Creative itp. Ja tam przepadam bardziej za RPG ^^

9. Na pewno jakiś plugin od uprawnień no i nie wiem.. jakieś na prawdę przydatne, trudno mi powiedzieć bo sam poszukuję takowych.

Pozdrawiam :D

AMD Athlon II X4 630 Processor 2.80 GHz / 4.00 GB RAM / ATI Radeon HD 5670 / Zasilacz Thermaltake Litepower Black 500W / Windows 7 32-bit Ultimate / Gigabyte GA-MA770-US3

Opublikowano

@up Link do kanału został już usunięty :)

@Kubixter thx wielkie za odp. :) dzisiaj albo jutro już nagram poradnik dotyczący essentials w którym powiem o konfiguracji, permissjach oraz komendach :)

Edit: Wie ktoś może czy jakbym nagrał poradnik to czy mogę dać do niego link? (tzn. nie link do kanału yt tylko do poradnika)

ps: Oczywiście wtedy dałbym to w innym dziale (zarządzanie serwerem)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...