Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Znowu ja... jaki plugin aby było widać prefixy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znowu ja. Jak widzicie męczę się z uczeniem pluginowania ;)

Otóż mam problem (znowu), a właściwie pytanie.

Co zrobić, aby było widać prefixy na czacie?

Mam pluginy:

AzRank

Command Book

PermiossionsEX

Vault

A permisje takie:

groups:
  Obywatel:
    default: true
    prefix: '&2Obywatel'
    permissions:
    - modifyworld.*

I nie ma wcale prefixów :(

Jaki jest plugin na to?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

OK, spróbuję :)

Nie działa. Ani iChat, ani ChatManager ani Essentials Chat... może wam podrzucę pliki serwerowe powiecie co nie tak :/

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Na pewno dodałeś gracza do grupy "obywatel"?

Jeśli mi odpowiadasz, zacytuj mój post - lub otaguj przy użyciu @Quasindro.
Jak tego nie zrobisz, najprawdopodobniej nie wrócę do tego tematu.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Na pewno dodałeś gracza do grupy "obywatel"?

Skoro jest "default: true" to powinno się samo ustawiać po wejściu na serwer- a tak się nie dzieje.

Zaraz wrzucę na hosting pliki serwerowe, może ktoś coś pomoże? :(

Opublikowano

Skoro jest "default: true" to powinno się samo ustawiać po wejściu na serwer- a tak się nie dzieje.

Zaraz wrzucę na hosting pliki serwerowe, może ktoś coś pomoże? :(

Powinno się ustawić przy PIERWSZYM wejściu na serwer, a uznałem, że testowałeś to na sobie - czyli najpierw Twoje dane były na serwerze, a potem dopiero została dodana ranga do pluginu.

Mało szczegółów podałeś, a możliwości jest dużo.

uExDb2M.jpg

'I have often wished I had time to cultivate modesty... But I am too busy thinking about myself.' ~Edith Sitwell.

Opublikowano

Powinno się ustawić przy PIERWSZYM wejściu na serwer, a uznałem, że testowałeś to na sobie - czyli najpierw Twoje dane były na serwerze, a potem dopiero została dodana ranga do pluginu.

Mało szczegółów podałeś, a możliwości jest dużo.

Rozuuuumiem!!!! Już rozumiem :) :) dzięki! Chyba mi wszystko rozjaśniłeś i dostaniesz naj odpowiedź. Tylko wywalę swoje dane z pluginu i wejdę jako powiedzmy umotex14 z pirackiego launchera

Rozuuuumiem!!!! Już rozumiem :) :) dzięki! Chyba mi wszystko rozjaśniłeś i dostaniesz naj odpowiedź. Tylko wywalę swoje dane z pluginu i wejdę jako powiedzmy umotex14 z pirackiego launchera

Nie działa i tak. Ja pier*lę. I jeszcze wrócił błąd z permissions.

Wywaliłem wszystkie pluginy i próbuję od nowa...

Opublikowano

Macie paczkę serwerową. Odświezyłem ją, a ona i tak się wali :/

Brak skanu.

Bukkit to 1.5.2 R-1.0

Opublikowano

Tyle syfu w konsoli dawno nie widziałem. Coś jest nie tak z tymi plikami - czy na pewno pluginy są pod tą wersję?

uExDb2M.jpg

Opublikowano

Tyle syfu w konsoli dawno nie widziałem. Coś jest nie tak z tymi plikami - czy na pewno pluginy są pod tą wersję?

Wszystkie ze strony Bukkita. Mogę jeszcze pogrzebać chwilę. A permissions jest dobrze napisane (wiem że malutkie ale chcę powiekszyć o VIPa, permisje jak dogram pluginy itp.)?

WIEEEEEEEM! MAM RC 1.0 A NIE 0.1! A permissionex współpracuje dobrze tylko z 0.1.. ale jak to, 0.1 to beta a 1.0 to polecana paczka.

Nie ogarniam, każę ściągać 0.1 a ściąga 1.0 chyba się zaraz pożegnam z myślą o tworzeniu serwa :(

Opublikowano

1.0 wyszedł trzy dni temu - nie dziw się, że niektóre pluginy jeszcze nie nadgoniły ;)

A jeśli chodzi o samego PEXa - nie korzystałem z niego od czasów Bety 1.7.3, ale mam wątpliwości co do faktu, że do obu grup dodałeś na początku "groups". To jest drzewko, z którego wychodzą pojedyncze gałązki :)

uExDb2M.jpg

Opublikowano

1.0 wyszedł trzy dni temu - nie dziw się, że niektóre pluginy jeszcze nie nadgoniły ;)

A jeśli chodzi o samego PEXa - nie korzystałem z niego od czasów Bety 1.7.3, ale mam wątpliwości co do faktu, że do obu grup dodałeś na początku "groups". To jest drzewko, z którego wychodzą pojedyncze gałązki :)

3 dni temu? :O nie wiedziałem! Myślałem że to z pół miesiąca ma :P więc chyba jak wrócę do 0.1 beta będzie ok? Bo permissionex z tym współpracuje

A co do groups to wiem, że się nie dodaje ale chyba przeoczyłem to :)

Opublikowano

więc chyba jak wrócę do 0.1 beta będzie ok?

Powinno być okej. Ewentualnie poczekaj jeszcze kilka dni, aż PEX będzie zaktualizowany.

uExDb2M.jpg

Opublikowano

Mam chat manager i permissionex poprawione

Wersja 0.1

NIE DZIAŁA!!!!!! -.- Wkurzające to powoli się robi

Opublikowano

Spakuj wszystkie pliki serwerowe i daj mi. Zobaczę, co tam zgrzyta.

uExDb2M.jpg

Opublikowano

Spakuj wszystkie pliki serwerowe i daj mi. Zobaczę, co tam zgrzyta.

Działa!!! Działa!!! Spi*doliłem coś w pliku permissions. Zamiast pisać permisje, zrobiłem grupy KOMENDAMI w konsoli serwera i działa! Prefix, kolor, jestem Head Adminem.... jupi je :)

Temat do zamknięcia, a Quasindro dostanie kilka like jak mi się jutro odnowi limit :)

Swoją drogą dołożyłeś się do raczkujących początków dużego projektu serwera kosmicznego, który będzie chyba pierwszym takim w Polsce :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...