Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Długie wchodzenie do okna wyboru postaci

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

j.w

Wkurzające jest to ponieważ chce na rankedzie zagrać inną linie niż support czy jungla, sęk w tym że nie moge. Czasem jak już dłuzej pogram w lola, kilka rund to do ekranu wyboru championa wchodzi mi po 2 sek. Czasami jest tak że musze czekać i po 5 - 6 a ludzie w tym czasie zaklepią sobie linie champy itp. Najgorsze jest to że nie widać kto co zaklepał bo oczywiscie z czatem połączyłem się ostatni.

Tutaj pytanie jak poprawić wydajność LoL Clienta?

Wyłączam wszystkie zbędne programy, nawet explorer.exe wyłączam na czas działania gry

Co moge jeszcze zrobić ? ( w grze nie mam problemów bo ładuje sie w miare ok, fps'y 40-50 )

Próbuje zmienić priorytet na wysoki ale także nie widze różnicy

Opublikowano

Możesz podać swoje parametry komputera?

Przypadkiem, nie ma zablokowanego żadnego połączenia związanego z LoL'em w firewallu?

Przy antywirusie sytuacja jest taka sama? Przeskanuj komputer, przeczyść go z syfów.

8372383248.png
Opublikowano

Możesz podać swoje parametry komputera?

Przypadkiem, nie ma zablokowanego żadnego połączenia związanego z LoL'em w firewallu?

Przy antywirusie sytuacja jest taka sama? Przeskanuj komputer, przeczyść go z syfów.

Firewall? Przecież on by się nie połączył z grą gdyby coś blokowało, lol. Nie wprowadzaj go w błąd.

/ Wydaje mi się że jest to wina tylko i wyłącznie sprzętu, czekamy na parametry komputera. ;)

Opublikowano

Firewall? Przecież on by się nie połączył z grą gdyby coś blokowało, lol. Nie wprowadzaj go w błąd.

/ Wydaje mi się że jest to wina tylko i wyłącznie sprzętu, czekamy na parametry komputera. ;)

Nie koniecznie ;). Ostatnio coś mnie blokowało, musiałem odblokować, bo przy oknie wybieranie championów, miałem czasy czas dc z chatu + echo.

No tak, czekamy na parametry komputera. :)

8372383248.png
Opublikowano

Przyznam troche że kompa mam średniowiecznego, no i w sumie przydałby się jakiś format, bo ma swoje zwiechy i nie chodzi już płynnie xD. Ale na słabszym kompie do ekranu wyboru champów wchodził Mi błyskawicznie po zaakceptowaniu PYK.

Parametry to:

AMD Athlon 64 Processor 3500+ MMX, 3DNow, ~2,3Ghz

Ram- 1,5gb

Karta Graficzna : Radeon x1550 (256)

Miałem słabszego kompa, bo 1gb ramu, 1,8 ghz. LoL nie chodził wyśmienicie, grać się nie dało przyznam. Ale do ekranu wyboru postaci wskakiwało jak w masełko ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...