Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kolejka wybierania postaci na rankedach

fristalio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czego zależy pozycja na której się znajduje podczas kolejki wybierania championów na rankedach ? Pisze bo denerwuje mnie to, że prawie cały czas jestem 1 ,2

3ed5a93fae446593e8619cd454d0338a.jpg

Opublikowano

Od czego zależy pozycja na której się znajduje podczas kolejki wybierania championów na rankedach ? Pisze bo denerwuje mnie to, że prawie cały czas jestem 1 ,2

Jeżeli sojusznicy mają wiekszą dywizje to są 1-2 zaś gdy ty masz wyższą dywizje to jesteś pierwszy.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

To zalezy od skilla np jestes w silver 1 i grasz z bronz 1,silver 3,4 itd i jestes 1

Opublikowano

Przeważnie zależy od tego kto ma większą ligę/dywizję, wtenczas osoba z wyższą ligą/dywizją jest wyżej, a osoba z niższą niżej. Poza tym jeśli są w teamie premade'sy, to mają ustalone miejsca, które też mają jakiś wpływ na twoją pozycję w wybieraniu championów. I na koniec częściowo zależy to od farta, w wyniku czystej loterii systemu.

Opublikowano

Przecież to zależy od twojego Elo, i elo ludzi z twojego teamu. Jak masz większe elo to jesteś 1, jak mniejsze to niżej.

Opublikowano

Ostatnio ja mająć Silver 4 to gościu który był przedostatni miał Gold V. Pewnie jakiś premade - bo to chyba od tego też zależy.

Opublikowano

A więc tak, kiedy likwidowali system E.L.O. system dobierania teamu pozostał taki jak wcześniej system losuje nam graczy o zbliżonym do nas poziomie elo i ( dla wyobraźni ) zatacza takie koła, coraz szersze i coraz większy rozrzut jest między waszymi poziomami gry, teraz jest tak samo tylko koło zatacza kręgi zaczynając od szerszego promienia ( im więcej meczy pod rząd wygrałeś ) i mniejszy promień jeżeli przegrałeś dużo razy i to miało ułatwić grę ludziom i ujednolicić poziom gry, jak widać nie wyszło...

Edit

Co do premade to zawsze w 2gim teamie też jest premade, a reszta odbywa się tak samo. no i premade zawsze lepszy idzie na sam dół/

16k7y4p.png

Opublikowano

To zależy od mmr.

Jak nie chcesz zeby cie skontrowali to wymień sie z kims championami.

by-hftdfwbpylxtcbyqzazs.jpg
[00:45] Landiago: mam tłuste ręce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...