Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Wiadomość która przychodzi po zalogowaniu się do gry

Gość Steam343

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cze ,

szukam na swoj serwer czegos takiego, ze jezeli ktos jest offline, to gdy my do niego cos napiszemy, wiadomosc przychodzi mu gdy ta osoba sie zaloguje, tak jak na serwerze ktory powstaje algoria, dzia za pomoc masa plusow nygusy

Opublikowano

Jedyny serwer ktory to ma to jakis niemiecki widzialem to juz .. po napisaniu wiadomosci tworzy plik w cliencie a w nim wiadomosc ktora napisales do osoby ktora byla Offline

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Jedyny serwer ktory to ma to jakis niemiecki widzialem to juz .. po napisaniu wiadomosci tworzy plik w cliencie a w nim wiadomosc ktora napisales do osoby ktora byla Offline

Lepiej się już kurwa zamknij bo pierdolisz głupoty.

Powiedz mi co Ci da plik który utworzy się w cliencie? Jak zaloguje się osoba do której wysłaliśmy wiadomość, a my mamy kompa wyłączonego to sam się włącza i wysyła tą wiadomość? A może tworzy się plik w cliencie osoby która jest offline?

366cs1.jpg

Opublikowano

Lepiej się już kurwa zamknij bo pierdolisz głupoty.

Powiedz mi co Ci da plik który utworzy się w cliencie? Jak zaloguje się osoba do której wysłaliśmy wiadomość, a my mamy kompa wyłączonego to sam się włącza i wysyła tą wiadomość? A może tworzy się plik w cliencie osoby która jest offline?

366cs1.jpg

Jak nie wiesz to nie pisz :) ,zapisuje w pliku txt ktory masz w cliencie stworzony , po zalogowaniu osoby do ktorej pisales wysyla mu wiadomosci ktore pisales..

Gralem na serwerze na ktorym to jest wiec wiem.

Ps popatrz sobie na elitepvp w prezentacje serwerow nie pamietam nazwy serwera ale gralem na nim i wiem na jakiej zasadzie to działa bo to testowałem :)

@Mowic takiemu ze gralem na serwerze na ktorym to jest to wie lepiej :D

2252770056.png

Opublikowano

Jak nie wiesz to nie pisz :) ,zapisuje w pliku txt ktory masz w cliencie stworzony , po zalogowaniu osoby do ktorej pisales wysyla mu wiadomosci ktore pisales..

Gralem na serwerze na ktorym to jest wiec wiem.

Ps popatrz sobie na elitepvp w prezentacje serwerow nie pamietam nazwy serwera ale gralem na nim i wiem na jakiej zasadzie to działa bo to testowałem :)

Ja pierdole, serio jesteś taki niedojebany czy tylko udajesz?

To coś zupełnie innego

Opublikowano

Chodzi o to iż gracz jest ofilne i po napisaniu mu wiadomości (Na Algorii - Jakoś tak można 5) Gracz otrzymuje wiadomość po zalogowaniu się na serwer, a nie jakieś pliki w kliencie..

Opublikowano

Chodzi o to iż gracz jest ofilne i po napisaniu mu wiadomości (Na Algorii - Jakoś tak można 5) Gracz otrzymuje wiadomość po zalogowaniu się na serwer, a nie jakieś pliki w kliencie..

Ale zeby dostac wiadomosc musi gdzies ja zapisac tak? , to jest tak jak z system ignoracji jak zablokujesz kogos jego nick pojawia sie w pliku .txt dokladnie "BlackList.txt to samo tu.. zapisuje wiadomosc do pliku oraz nick osoby do ktorej pisales i jak zaloguje automatycznie wiadomosc ta wysyla do tej osoby.Podobnie jest jak napiszesz cos w tym pliku txt to wysle to co napisales.

Wiem bo bawilem sie tak grajac na niemieckiem serwerze.. Tez to chcialem do sb dodac

@Myslcie logicznie skoro w systemie ignoracji jest plik BlackList.txt i do nie po zablokowaniu wysyla nick, to na jakiej zasadzie dziala ta funkcja hmm?

2252770056.png

Opublikowano

Ale zeby dostac wiadomosc musi gdzies ja zapisac tak? , to jest tak jak z system ignoracji jak zablokujesz kogos jego nick pojawia sie w pliku .txt dokladnie "BlackList.txt to samo tu.. zapisuje wiadomosc do pliku oraz nick osoby do ktorej pisales i jak zaloguje automatycznie wiadomosc ta wysyla do tej osoby.Podobnie jest jak napiszesz cos w tym pliku txt to wysle to co napisales.

Wiem bo bawilem sie tak grajac na niemieckiem serwerze.. Tez to chcialem do sb dodac

@Myslcie logicznie skoro w systemie ignoracji jest plik BlackList.txt i do nie po zablokowaniu wysyla nick, to na jakiej zasadzie dziala ta funkcja hmm?

Wiadomości offline są zrobione na zasadzie wpisu i odczytu rekordów z mysql więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

To że system ignorancji jest na bazie pliku w cliencie to nie oznacza, że wszystko tak działa.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Wiadomości offline są zrobione na zasadzie wpisu i odczytu rekordów z mysql więc nie wprowadzaj ludzi w błąd.

To że system ignorancji jest na bazie pliku w cliencie to nie oznacza, że wszystko tak działa.

aha z mysql odczytuje no popatrz ;)

grales na serwerze na ktorym to jest? widziales na jakiej zasadzie to dziala? , jeszcze Ci kurwa pobiore ich clienta i wysle screna bo juz mnie denerwujesz.

wstawie screna ;)

2252770056.png

Opublikowano

aha z mysql odczytuje no popatrz ;)

grales na serwerze na ktorym to jest? widziales na jakiej zasadzie to dziala? , jeszcze Ci kurwa pobiore ich clienta i wysle screna bo juz mnie denerwujesz.

wstawie screna ;)

Oczywiście, mam tą opcję na swoim serwerze i wiem jak dodawałem ten system.

1011932_514376648616209_1943977858_n.png
Opublikowano

Oczywiście, mam tą opcję na swoim serwerze i wiem jak dodawałem ten system.

No to pochwal sie,wstaw screena :)

2252770056.png

Opublikowano

a nie lepiej jest zrobić nowe okienko pojawiające się po zalogowaniu w grze do którego można napisać quest zczytujący dane z Mysql (z tego co paiętam to w szystko co jest napisane na chacie zostaje zapisane w tabelce Mysql)

albo zrobić nowy szept koło eq coś jak PW na facebooku :D

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...