Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Edycja Grafiki Na Stronie Www

Tutorial  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Podoba? Ci si??

• Jest Super!
      1
    • Mo?e by?.
      3
    • ?enada!
      0
  2. 2. Czekasz na kolejn? cz????

• Oczywi?cie, dodaj j? szybko!
      3
    • Nie wiem.
      0
    • Oczywi?cie ?e NIE!
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EDYCJA GRAFIKI NA STRONIE WWW

Mam nadzieje że pamiętacie mnie z poprzedniej części tworzenia stron WWW z Patrykiem? No więc jest to kolejna część, tyle że w niej będziemy patrzyli na część graficzną naszego kodu HTML.

Programy, które będą nam potrzebne.

Notepad ++ (Link był podawany w poprzednim tutorialu, ale dam) http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm (Nie daje skana, oficjalna strona)

Photoshop CS4 lub inna wersja (Lub inny edytor graficzny) http://www.dobreprogramy.pl/Adobe-Photoshop,Program,Windows,12430.html (Dobreprogramy, tam nie ma żadnych wirusów, skana nie daje)

Jakiś szablon (Może być ten co ja edytowałem, był podawany w wcześniejszym poradniku. )

Gdy już wszystko mamy zainstalowane, najpierw odpalamy Photoshopa.

087e2210d3504688med.png

Zamykamy okno powitalne i wchodzimy do katalogu images naszego stylu (każdy szablon powinien mieć taki)

File -> Open as -> Pulpit/Nazwa katalogu szablonu/Images/

Gdy już jesteśmy w naszym katalogu wybieramy jakiś obrazek z niego, ja wybrałem header.

Gdy mamy załadowany header, lub inną część stylu, klikamy kombinacje klawiszy CRTL + U, w którym możemy zmieniać kolorystykę naszego headera.

Jeżeli to tematyka metinowa, to najlepiej niech to będzie czerwony, możemy także dodać obrazek związany z Metinem, lecz ja nie będę się w to bawił, dodam sam tekst.

d7511b1f24a72a92med.png

Zapisujemy poprawiony plik, przyciskając kombinacje klawiszy CRTL + S i otwieramy naszą strone w dowolnej przeglądarce internetowej, u mnie Google Chrome .

Zmieniło się z:

47933d2e56aad574med.png

Na:

859c0d247e652318med.png

Widać różnice. ;)

Robimy tak z pozostałymi plikami graficznymi, jeżeli wszystko zrobiliśmy, nasza strona powinna inaczej. ;)

Dziękuje za obejrzenie tego poradnika, w następnym postaram się wam pokazać, jak zrobić naszą rejestracje dla serwera metin2

Pozdrawiam. Jeżeli masz jakiś problem pisz

PW/EMAIL/GG:1941623/SKYPE:MAVERICK_PL21/AQQ: [email protected]

• 10 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...