Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kradzież konta

Shojacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Dziś próbowałem zalogować się na Konto i nic klapa haslo zmienione, na stronce oczywiście zalogowany jestem ale ani zmiana hasła ani zmiana emaila są bezcelowe. Czy support może jakoś zobaczyć jaki był wcześniejszy email ? Bo typek zmienił go nie wiem jak . Miałem hasło dość długie i trudne. I tu wstaje rano i konta nie ma .. Email zmieniony, haslo zmienione i bam -,- .Proszę o jakąś doradę. Czy odzyskam Konto ? Czy stracę konto na, które wydałem dość dużo mojego czasu i pieniędzy. Dziękuje i Pozdrawiam...

Opublikowano

Jeśli znasz stary e mail i kilka pierółek dotyczących konta to je odzyskasz bez problemu :P
A jak nie możesz robić to co ja i kłócić się z Riotem o konto na podstawie jakiś płatności i tego co wiesz o koncie :P

Jeśli nie pamiętasz maila to twoją najważniejszą kartą przetargową będą płatności i dowody na to tak jak w moim przypadku :D

Ja kłócę się z nimi już z 4 dni a pytania jakie dostaje są hmm.. sam zobacz:

- First five champions ever purchased on this account:
- First item ever purchased with RP (if applicable):
- List of at least 5 Summoner names of friends you have referred:
- List of at least 5 Summoner names of friends on your friends list:
- Any other family members/friends that have access to your account:
- Did you create the account?:
- Do you have any alternate/smurf accounts?:
- Has your email account ever been compromised?:

Albo coś typu właśnie udowodnienie, że to właśnie ty byłeś na koncie (przez twoje IP o ile było stałe sprawa będzie prosta), czy to ty kupiłeś RP (o ile takowe miałeś), z jakiego miejsca logowałeś się na acc i kupiłeś RP i czy masz na to dowody typu numer itd.

Opublikowano

Spokojnie, nie panikuj. Napisz do supportu, że jest taka sprawa i czekaj aż Ci odpiszą, jeżeli wydawałeś kasę, to pewnie pamiętasz jak i co. Więc jeszcze raz piszę, spokojnie odzyskasz konto. :)

Za nim Ci odpiszą, przypomnij sobie, albo sprawdź na lolkingu, jaką ostatnią grę grałeś, kim, z jakim kumplem, jakie ostatnio championy kupowałeś, skiny. Takie bajery.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

miałem kiedyś podobną sytułacje ktoś mi sie wjebał na acc zmienił hasło maila totalnie klapa napisałem do supportu i tak mi pomogli ze do tej pory nie mam konta.

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

miałem kiedyś podobną sytułacje ktoś mi sie wjebał na acc zmienił hasło maila totalnie klapa napisałem do supportu i tak mi pomogli ze do tej pory nie mam konta.

To musisz spróbować jeszcze raz bo bardzo prawdopodobne że twoje zgłoszenie "przepadło"

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

To musisz spróbować jeszcze raz bo bardzo prawdopodobne że twoje zgłoszenie "przepadło"

nie no support mi po tygodniu odpisał i powiedzieli ze nie maja dowodów iz to moje konto bo mam inne ip

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ja np nie mogłem się zalogować na swojego maila na którym było założone skradzione konto, a oni mi napisali, że nic nie mogą im zrobić, to odpowiedziałem coś w stylu, "opowiedziałem na każde wasze pytanie, wiec udowodniłem wam, że konto jest moje, a wy martwicie się tylko o własną dupę i byle zarobić" Po kilku minutach dostałem wiadomość, że przepraszają za problemy i mam możliwość zmiany maila. Wiec idzie się z nimi dogadać

1Shot2Kill.png
Opublikowano

Wtrące się. Właśnie pare dni temu, loguje się na moje konto - oczywiście "suprajs", hasło nieprawidłowe, oraz adres e-mail zmieniony. Jak narazie od RIOT'u czekam jakieś 5 dni, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Podaję Ci tutaj formułki, które będziesz musiał wypełnić dla RIOT'u - dostałem jak narazie takie.

- Nazwa konta: 
- Nazwa przywoływacza: 
- Serwer na którym grasz: 
- Data utworzenia konta (miesiąc i rok): 
- Oryginalny adres email użyty do założenia konta: 
- Data ostatniego logowania: 
- Miejscowość z której założyłeś konto: 
- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie: 
- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (http://whatsmyip.net/): 
- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok): 
- Twój dostawca internetu: 
- Lista metod płatności użytych do zakupu RP: 
- Inne osoby który kiedykolwiek miały dostęp do tego konta: 
- Jak uzyskałeś to konto:
- Pierwszych pięciu bohaterów kupionych przez Ciebie na tym koncie: 
- Pierwszy przedmiot kupiony za RP: 
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy których zaprosiłeś do gry: 
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy na Twojej liście znajomych: 
- Jacykolwiek inni znajomi lub członkowie rodziny którzy mają dostęp do konta: 
- Czy jesteś oryginalnym Twórcą tego konta? 
- Czy masz jakieś dodatkowe/zapasowe konta? 
- Czy utraciłeś kiedykolwiek dostęp do Twojego konta pocztowego?
- Miejsca, z których kupowałeś RP (miasto i kraj): 
- Przybliżone daty ostatnich zakupów RP: 
- Adres email połączony z kontem Paypal: 
- Unikatowe ID z transakcji Paypala: 
- Numer telefonu, sieć, oraz kraj z którego dokonywałeś transakcji SMS: 
- Jakiekolwiek Piny lub ID transakcji Paysafe Card: 
- Ostatnie 4 cyfry oraz daty ważności kart kredytowych użytych do zakupu RP: 
- Jakiekolwiek potwierdzenia zakupu jakie otrzymałeś na adres email:

+ Najbardziej ciekawa informacja

Możesz również przesłać mi jakiekolwiek inne informacje, które Twoim zdaniem mogą pomóc mi w weryfikacji konta.

Gdy tylko prześlesz mi te informacje, Twoje zgłoszenie zostanie przekazane do specjalisty billingowego, który udzieli Ci dalszego wsparcia w odzyskaniu konta. Zauważ proszę jednak, że ze względu na rozmiar wymaganego dochodzenia, oczekiwanie na kolejną odpowiedź może być nieco dłuższe.

Dzięki za cierpliwość.

Radzę sobie to przygotować, żeby nie było później jakiś zaskoczeń..

Już raz odzyskiwałem konto, przez takie coś, sprawa została przekierowana do specjalisty bilingowego. Na 1 przekierowanie odpisuje do 5 dni roboczych, a na reszte, kiedy już się tym zajmie, co pare godzin. (12-24h)

Trzeba się uzbroić w cierpliwość, podaj wszystkie informacje, jakie Ci się przypomną, że konto należy do ciebie, jakieś Piny/przelewy/karty czy coś takiego, z czego dokonywałeś transakcji, a napewno sprawa pójdzie o wiele, wiele szybciej..

Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

nie no support mi po tygodniu odpisał i powiedzieli ze nie maja dowodów iz to moje konto bo mam inne ip

A pisałeś, jakiego masz dostawce internetu? Jeżeli podasz im dostawce internetu, przykład UPC (ma zmienne IP co jakiś czas), to patrzą na takie rzeczy i sprawdzają, czy wszystko się zgadza.

8372383248.png
Opublikowano

Odpisali :] Podałem to co wiedziałem ale z tym kiedy zacząłem grać to się załamałem kompletnie daty nie pamiętam :D

Opublikowano

Wtrące się. Właśnie pare dni temu, loguje się na moje konto - oczywiście "suprajs", hasło nieprawidłowe, oraz adres e-mail zmieniony. Jak narazie od RIOT'u czekam jakieś 5 dni, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Podaję Ci tutaj formułki, które będziesz musiał wypełnić dla RIOT'u - dostałem jak narazie takie.

- Nazwa konta: 
- Nazwa przywoływacza: 
- Serwer na którym grasz: 
- Data utworzenia konta (miesiąc i rok): 
- Oryginalny adres email użyty do założenia konta: 
- Data ostatniego logowania: 
- Miejscowość z której założyłeś konto: 
- Lista miejsc z których grałeś na tym koncie: 
- Ostatni adres IP z którego logowałeś się do gry (http://whatsmyip.net/): 
- Którego dnia miałeś ostatni raz dostęp do konta (dzień/miesiąc/rok): 
- Twój dostawca internetu: 
- Lista metod płatności użytych do zakupu RP: 
- Inne osoby który kiedykolwiek miały dostęp do tego konta: 
- Jak uzyskałeś to konto:
- Pierwszych pięciu bohaterów kupionych przez Ciebie na tym koncie: 
- Pierwszy przedmiot kupiony za RP: 
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy których zaprosiłeś do gry: 
- Lista przynajmniej 5 przywoływaczy na Twojej liście znajomych: 
- Jacykolwiek inni znajomi lub członkowie rodziny którzy mają dostęp do konta: 
- Czy jesteś oryginalnym Twórcą tego konta? 
- Czy masz jakieś dodatkowe/zapasowe konta? 
- Czy utraciłeś kiedykolwiek dostęp do Twojego konta pocztowego?
- Miejsca, z których kupowałeś RP (miasto i kraj): 
- Przybliżone daty ostatnich zakupów RP: 
- Adres email połączony z kontem Paypal: 
- Unikatowe ID z transakcji Paypala: 
- Numer telefonu, sieć, oraz kraj z którego dokonywałeś transakcji SMS: 
- Jakiekolwiek Piny lub ID transakcji Paysafe Card: 
- Ostatnie 4 cyfry oraz daty ważności kart kredytowych użytych do zakupu RP: 
- Jakiekolwiek potwierdzenia zakupu jakie otrzymałeś na adres email:

+ Najbardziej ciekawa informacja

Możesz również przesłać mi jakiekolwiek inne informacje, które Twoim zdaniem mogą pomóc mi w weryfikacji konta.

Gdy tylko prześlesz mi te informacje, Twoje zgłoszenie zostanie przekazane do specjalisty billingowego, który udzieli Ci dalszego wsparcia w odzyskaniu konta. Zauważ proszę jednak, że ze względu na rozmiar wymaganego dochodzenia, oczekiwanie na kolejną odpowiedź może być nieco dłuższe.

Dzięki za cierpliwość.

Radzę sobie to przygotować, żeby nie było później jakiś zaskoczeń..

Już raz odzyskiwałem konto, przez takie coś, sprawa została przekierowana do specjalisty bilingowego. Na 1 przekierowanie odpisuje do 5 dni roboczych, a na reszte, kiedy już się tym zajmie, co pare godzin. (12-24h)

Trzeba się uzbroić w cierpliwość, podaj wszystkie informacje, jakie Ci się przypomną, że konto należy do ciebie, jakieś Piny/przelewy/karty czy coś takiego, z czego dokonywałeś transakcji, a napewno sprawa pójdzie o wiele, wiele szybciej..

Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)

A pisałeś, jakiego masz dostawce internetu? Jeżeli podasz im dostawce internetu, przykład UPC (ma zmienne IP co jakiś czas), to patrzą na takie rzeczy i sprawdzają, czy wszystko się zgadza.

mam ip zmieniane co restart kompa albo internetu więc dziennie nawet 10x

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ok. Dzięki ! Odzyskałem konto (Pisząc o rekompentsate) dostałem dodatkowo 2 unikalne skórki do postaci (Ktr. nie da się kupić)

Opublikowano

Ok. Dzięki ! Odzyskałem konto (Pisząc o rekompentsate) dostałem dodatkowo 2 unikalne skórki do postaci (Ktr. nie da się kupić)

ta ma Mamuty biegają po warszawie Daj foro

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Ciekawe, że ja się męczyłem 2 miesiące z odzyskaniem konta, a jedyne co dostałem to hasło, e-mail i kopa w dupę.

@down. Spójrz na moją sygnaturkę a potem przyrzeknij mi, że nie zostaniesz politykiem.

Opublikowano

No widzisz, widocznie szczęście Ci dopisało :). Jak narazie u mnie echo, sprawa została przekazana do specjalisty bilingowego, zobaczymy co napiszą..

8372383248.png
Opublikowano

Nie odzyskasz, bo support ma to w dupie, a poza tym nie możesz mu całkowicie udowodnić że to twoje konto.

Nie trzeba było passów podawać.

Opublikowano

Nie odzyskasz, bo support ma to w dupie, a poza tym nie możesz mu całkowicie udowodnić że to twoje konto.

Nie trzeba było passów podawać.

Tu się zdziwisz, akurat wszystko pamiętam do mojego konta, nawet piny z psc, są twardym dowodem, żeby móc przywrócić Ci konto ;)

8372383248.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...