Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Lux Vs. Kata

SebaProx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!Mam do was pytanie, która oto "Dama" jest lepszym miderem? I którą łatwiej wygrać Lan'a

Chodzi mi jeszcze oto, która byłaby lepszym mordercą na rankedach w bronzie i silverze, bo jak wiecie w bronzie grają takie warzywka co idą na lan'a padają 2-4 razy i idą afczyć.

Opublikowano

Cześć!Mam do was pytanie, która oto "Dama" jest lepszym miderem? I którą łatwiej wygrać Lan'a

Chodzi mi jeszcze oto, która byłaby lepszym mordercą na rankedach w bronzie i silverze, bo jak wiecie w bronzie grają takie warzywka co idą na lan'a padają 2-4 razy i idą afczyć.

Lux.

Ta postać ma o wiele lepsząlinie dzięki np pasywowi. Ma o wiele większe zasięgi i nie musi podchodzić waląc combo.

Nie musisz budować survi bo masz duże zasięgi.

Małe cd na ult.

2 cc.

Ult o bardzo dużym zasięgu.

zaś katarina też jest dobra do carrowania tylko że musisz niąprzegrać troszkę gier by ją ogarnąć i nie wbijać się w sam środek. Trzeba czekać do końca tf aż rozladują sie cc.

Katarina ma słaby laining.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano
Vlad.

Małe cd.

Tanky robiony pod hp (dostajesz ap).

Bardzo dobre late game.

Plama która leczy i jest untarget.

Stacki z E.

Nie ma many.

Ult który zwiększa dmg twoich kolegów.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem kata jest lepsza od lux why ? Jeśli rozegrasz pare gier i wczujesz sie w pasywa to kosa :D

Kilk :)

b5c37939ebedbd32c2e590cf9fb67258.jpg

Opublikowano

Vlad.

Małe cd.

Bardzo dobre late game.

Stacki z E.

Nie ma many.

Gosciu ty to piszesz chyba w każdym temacie xD
Opublikowano

Lux

+ stun

+ slow

+ harras

+ farma

+ escape

+ burst

+ tarcza

+ aoe

+ dobra na mid jak i pod supp

- dobry gracz nie da się zestunować

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Katarine latwo skontrowac na midzie, a Lux moze wcale nie uczestniczyc w tf i zabic pare osob... Ma bardzo duzy zasieg skilli przez do ciezko sie do niej dostac ( przy czym na sneara)...

Opublikowano

Zdecydowanie lux,może ukraść każdego buffa oraz smoka i barona enemy team.Bezproblemowo radzi sobie na TF ale musi trzymać się z tyłu,przy okazji przy odpowiednich itemkach ulti masz co około 30 sec. a DMG z ulti jest potężny

Opublikowano

lux, dobry snear, harras i ult robi swoje. Minusem jest że po na 1lvlu po 6e nie masz many :)

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Vlad.
Małe cd.
Bardzo dobre late game.
Stacki z E.
Nie ma many.

Przecież skopiowałeś to z mojego postu w innym temacie.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

kata jest teraz strasznie ciezka wiec polecam lux ze wzgledu na niesamowity burst, shield, klatke itp.

Opublikowano

Dziękuje wam za wypowiedzi :)

Kupiłem Lux i nie żałuje, bo jej combo w 99% zabija. Reszta to jakieś małe niedobitki, które wykańczam ignitem :)

Jej ulti jest wprost "zabójcze" i naprawdę mi się spodobało. Zawsze czekam na ten 6lvl, żeby wbić rzucić klatkę slow'a Ulti i jeśli jest to konieczne to Ignite :)

Prosiłbym bym więc o zamknięcie tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...