Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak włączyć lepszą kartę Graficzną

Wariatelo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10u.png

Witam ostatnio zakupiłem nowego Laptopa bo był po dobrej ceni i miał dobrom kartę graficzną ponoć 2Gb tylko że mam strasznie słabą jakoś graficzną Gier i mało Fps no w lolu mam 20 Fsp na starym kompie miałem 35 a był o wiele słabszy I Teraz mam takie pytanko jak to jest że mam 2 karty graficzne dla czego są obie włączone a mam taką słabo jakoś grafiki i jak można to naprawić Za pomoc będę dawać like i 5

neverendstm0uw7yp3.gif

Opublikowano

też tak miałem, i tam gdzie jest pasek do energii zasilania, czyli oszczędny, normalny czy jakos tak i najwieksza wydajność, to daj na sam koniec na najlepszą wydajność.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

@up

Gdzie to jest dokładnie

Tam gdzie w pasku po prawej masz ikonę informującą o tym ile baterii zostało, to kliknij w to PPM i powinny być jakieś opcje.

Opublikowano

@up jest tylko coś takiego wybaczcie że tak nie ogarniam ale jak dla mnie Windows 8 jest strasznie Pojebany :/ kpp.png

neverendstm0uw7yp3.gif

Opublikowano

Ok to już zrobiłem a co to 1 ss czy mam wyłączyć 1 kartę graficzną czy jak żeby cały czas chodziła ta lepsza :D

neverendstm0uw7yp3.gif

Opublikowano

Wyłącz zintegrowaną, a monitor jest podłączony do Radeonka czy Intela?

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano
93a.png

@up ja mam laptopa ale zrobiłem tak ja powiedziałeś żeby wyłączyć tą zintegrowaną i wyskoczyło mi coś takiego

neverendstm0uw7yp3.gif

Opublikowano

no dokładnie chyba że mi to szczegółowo opiszesz to to zrobię tylko pamiętaj że mam Windowsa 8

neverendstm0uw7yp3.gif

Opublikowano

93a.png

@up ja mam laptopa ale zrobiłem tak ja powiedziałeś żeby wyłączyć tą zintegrowaną i wyskoczyło mi coś takiego

Aha, to może tak:

Panel sterowania -> Panel sterowania AMD->Zarządzanie Ustawieniami 3D -> Ustawienia Globalne -> Wybierz preferowany procesor graficzny - i wybierasz AMDka .

lub pewniejszy sposób

wejdź tutaj http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

usuń stare stery, zainstaluj te podane

Potem zrób jak wyżej^^

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...