Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Support

SayIt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Chcialbym kupic swojego pierwszego supporta, cena mysle, ze do 1350, ewentualnie do 3150. Kogo kupic? Chcialbym, zeby osoba, ktora bedzie mi doradzala wziela pod uwage to, ze jest to moj 1 support i zeby byl w miare latwy.

Opublikowano

Czesc. Chcialbym kupic swojego pierwszego supporta, cena mysle, ze do 1350, ewentualnie do 3150. Kogo kupic? Chcialbym, zeby osoba, ktora bedzie mi doradzala wziela pod uwage to, ze jest to moj 1 support i zeby byl w miare latwy.

Taric.

Bardzo łatwy.

Aura

Stun

Heal

Bardzo dobry na linii.

Słaby do obrony adcarry

Łatwo wycarrować grę tym bohaterem.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

ygI24rs.png

Ostatnie itemy zależne od sytuacji.

Mozesz złożyć Mercury lub tabi.

Core to item na wardy, runic bulwark oraz shurelya.

Możesz złożyć twin Shadows lub zeke Herald gdy w twoim teamie jest dużo ad.

Solari tez jest bardzo dobra gdy potrzebujesz cd.

Frozen Heart gdy w przeciwnym jest dużo ad, potrzebujesz many lub cd.

Składamy tylko 1 w teamie.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

A oplaca sie pozbierac na tresha?

Jeżeli zaczynasz przygodę z supportami to Taric bedzie lepszy. Tresh jest to skillowy champ.

Jeżeli przegrałeś200 gier supportami to będzie sie nadawał lecz na początek nie polecam Ci go.

Opublikowano

A oplaca sie pozbierac na tresha?

Thresh najlepszy support na soloq na ten moment, przynajmniej według mnie.

Posiada shielda, escape dla jednego członka z drużyny, 99% slow, darmowy armor i ap, graba z dashem, odrzucenie, przyciągniecie.

Jeżeli zaczynasz przygodę z supportami to Taric bedzie lepszy. Tresh jest to skillowy champ.

Jeżeli przegrałeś200 gier supportami to będzie sie nadawał lecz na początek nie polecam Ci go.

Thresh nie jest skillowy, wymaga jedynie umiejętności trafienia dobrego Q i nauczenia się mechaniki E.

...

Porównałem Tarica z Treshem.

Taric nie jest skilowym champem w porównaniu do Tresha.

Taric po 20 grach a po 60 grach będzie to samo robił. Sam miałem przegrane około 100 gier taricem i powiem Ci że nie odczuwam róznicy ażebym lepiej grał od takiego mającego 20 gier.

Tak jak wyżej.

W porównaniu to Tarica tresh jest skillowy.

eot.

Nie, nie jest skillowy, 2 easy champy.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Thresh najlepszy support na soloq na ten moment, przynajmniej według mnie.

Posiada shielda, escape dla jednego członka z drużyny, 99% slow, darmowy armor i ap, graba z dashem, odrzucenie, przyciągniecie.

Thresh nie jest skillowy, wymaga jedynie umiejętności trafienia dobrego Q i nauczenia się mechaniki E.

...

Porównałem Tarica z Treshem.

Taric nie jest skilowym champem w porównaniu do Tresha.

Taric po 20 grach a po 60 grach będzie to samo robił. Sam miałem przegrane około 100 gier taricem i powiem Ci że nie odczuwam róznicy ażebym lepiej grał od takiego mającego 20 gier.

Tak jak wyżej.

W porównaniu to Tarica tresh jest skillowy.

eot.

Opublikowano

ygI24rs.png

Ostatnie itemy zależne od sytuacji.

Mozesz złożyć Mercury lub tabi.

Core to item na wardy, runic bulwark oraz shurelya.

Możesz złożyć twin Shadows lub zeke Herald gdy w twoim teamie jest dużo ad.

Solari tez jest bardzo dobra gdy potrzebujesz cd.

Frozen Heart gdy w przeciwnym jest dużo ad, potrzebujesz many lub cd.

Składamy tylko 1 w teamie.

Bulwark nie jest core, core jest item na wardy, locket potem robi się shurelie i twin shadows, 5 item to buty a 6 slot zostawiamy na vision wardy. Runic bulwark składa dzungler, bo na supporta jest to stanowczo za drogi item.

Opublikowano

Bulwark nie jest core, core jest item na wardy, locket potem robi się shurelie i twin shadows, 5 item to buty a 6 slot zostawiamy na vision wardy. Runic bulwark składa dzungler, bo na supporta jest to stanowczo za drogi item.

Na ten item po prostu trzeba umówić sie z junglerem kto go składa to samo tyczy się frozen hearta.

Imo i tak trudno zrobić full build supportem.

Opublikowano

To jaki bulid w koncu? I czy oplaca sie grac supportem na 20 lvlu? Chcialbym sie tez dowiedziec, czy shen jest dobrym supportem

Opublikowano

To jaki bulid w koncu? I czy oplaca sie grac supportem na 20 lvlu? Chcialbym sie tez dowiedziec, czy shen jest dobrym supportem

Opłaca się grać supportem na 20 lvlu, szybciej go ogarniesz.

Shen nie jest dobrym supportem, bardziej nadaje się na topa jak i junglę.

Od siebie polecę Ci Janne.

Podrzucenie

Slow

Tarcza

Dodatkowy DMG

AOE heal z ulti

AOE odepchnięcie

Dobry harras

Dobry support z wszystkimi ADC

279981407253602336505.png
Opublikowano

Opłaca się grać supportem na 20 lvlu, szybciej go ogarniesz.

Shen nie jest dobrym supportem, bardziej nadaje się na topa jak i junglę.

Od siebie polecę Ci Janne.

Podrzucenie

Slow

Tarcza

Dodatkowy DMG

AOE heal z ulti

AOE odepchnięcie

Dobry harras

Dobry support z wszystkimi ADC

Radzisz mu Janne która jest bardzo trudna w ogarnięciu.

Na początek lepszy będzie taric lub Sona.

Nie, Shen nie jest supportem. Ma tylko Taunta i leczenie z Q. Shen tylko i wyłącznie solotop i jungle.

Opublikowano

Ja mysle, ze tak jak up. Sona nie jest skomplikowana.

+aury

+speed

+heal

+duzy harras

+obszarowy stun

-baaaardzo papierowa

-manozerna jesli nie potrafisz dysponowac mana

Ale na poczatku mysle, ze to bedzie dobry wybor :D polecam

Opublikowano

Po co polecacie mu champa, który dostanie 2 strzały i śpi. Wczoraj na soloq wyjebałem caitlynką Sonie strzała krytycznego (tego z pasywki) i ujebało jej 1/3 hp. Polecacie mu, to że będzie padał go zniechęci i więcej tu po poradę nie przyjdzie.

Kup tego Thresha, ja go kupiłem i uważam, że po 40-50 meczach będzie to mój main support.

Specjalnie bez itemków na AP i Armor miałem go po 100 na lajcie. Od 100 zaczyna się fajne zbieranie tych dusz (pasywka). Po 0.5 daje

Może i pomęczy się trochę żeby go ogarnąć ale chyba w tej grze o to chodzi?

Opublikowano

Po co polecacie mu champa, który dostanie 2 strzały i śpi. Wczoraj na soloq wyjebałem caitlynką Sonie strzała krytycznego (tego z pasywki) i ujebało jej 1/3 hp. Polecacie mu, to że będzie padał go zniechęci i więcej tu po poradę nie przyjdzie.

Kup tego Thresha, ja go kupiłem i uważam, że po 40-50 meczach będzie to mój main support.

Specjalnie bez itemków na AP i Armor miałem go po 100 na lajcie. Od 100 zaczyna się fajne zbieranie tych dusz (pasywka). Po 0.5 daje

Może i pomęczy się trochę żeby go ogarnąć ale chyba w tej grze o to chodzi?

On nie zagra nim 50 gier. Ma być to support który po 10 grach będzie taki sam jak po 50. "Powiedzmy nie gram supportami ale jak już mam grać to wezme coś łatwego".

Chyba że ma być do support do maina to co innego. Jako pierwszy support tresh sie nie nadaje lepsza jużby była Soraka by ogarnąć podstawy tej roli.

Opublikowano

Może i za 4800 ale jako supporter mogła bym Ci doradzić Leonę. Jest bardzo dobra i ma dużo cc.

- stun z q

- aoe shield (po wybuchu zadaje dmg)

- aoe dash z e (ostatni trafiony przeciwnik nie może sie ruszać bodajże przez 0.5s)

- aoe stun z ulti

- passyv przy użyciu każdego skilla twój sojusznik może go robić i zadaje dmg coś typu lux :D

Dodatkowo jest bardzo przyjemna do grania i bardzo przydatna, spisuje się do większości adc :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...