Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak sprawdzić hasło gracza na serverze minecraft bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W logach serwera masz napisane jesli masz to na jakims hostingu odswiez strone zeby sie wczytalo a jak postawiony na domowym np hamachi to normalnie pisze co gracz wpisuje i wykonuje :)

nie reklamujemy yt.

Opublikowano

Wiem że był jakiś tam plugin na yt u grzegorza20471 lub na gogle napewno jest plugin który wyczytuje co pisze dany gracz wpisał po /login, hmm dam edita jak znajdę ten

plugin : >

http://dev.bukkit.org/bukkit-mods/loginsecurity/

W configu ustawiasz to w ten sposób

password-required: true

use-MD5 Enryption: false

i potem na serwerze trzeba wpisac przy pierwszym logowaniu /setpass tuhaslo a potem tylko /login tuhaslo

Spolszczenie masz na głównej stronie pluginu.

Skoro wam tak zależy to like możecie dać : >

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Wiem że był jakiś tam plugin na yt u grzegorza20471 lub na gogle napewno jest plugin który wyczytuje co pisze dany gracz wpisał po /login, hmm dam edita jak znajdę ten plugin : >

w tobie jedyna nadzieja xD

Opublikowano

Wiem że był jakiś tam plugin na yt u grzegorza20471 lub na gogle napewno jest plugin który wyczytuje co pisze dany gracz wpisał po /login, hmm dam edita jak znajdę ten

plugin : >

http://dev.bukkit.org/bukkit-mods/loginsecurity/

W configu ustawiasz to w ten sposób

password-required: true

use-MD5 Enryption: false

i potem na serwerze trzeba wpisac przy pierwszym logowaniu /setpass tuhaslo a potem tylko /login tuhaslo

Spolszczenie masz na głównej stronie pluginu.

Skoro wam tak zależy to like możecie dać : >

ale dalej nie wiem jak sprawdzić to hasło ;/

Opublikowano

W plikach tego pluginu masz : > nie powiem ci dokładnie ale tam w folderach tego pluginu masz pare plików zapisanych przez .txt pootwieraj je notatnikiem i zobacz czy gdzieś znajduję się nazwa użytkownika który wcześniej logował się na twojego serwa i poszukaj hasła.

Opublikowano

posiadam 2 foldery confing , users . w users : SQLite format 3@ -

66tableusersusersCREATE TABLE users (username VARCHAR(130) NOT NULL UNIQUE,password VARCHAR(300) NOT NULL,encryption INT,ip VARCHAR(130) NOT NULL))=indexsqlite_autoindex_users_1users

nic więcej... ludzie konkrety help!
Opublikowano

Pomyśl trochę : >

A powiedz wbiłeś wcześniej na serwa i wpisałeś dane?

Opublikowano

Szymon kurwa!

Dałem mu plugin gdzie hasło nie jest zabezpieczone!

Więc tam nie trzeba żadnego szyfowania, tylko iq powyżej 60

Opublikowano

Tyle ,że autor tematu uzywał AuthMe i nawet gdy zainstaluje ten plugin od grzegorza to mu nic nie da ,ponieważ by sprawdził haslo to gracz musiałby się zalogować używając komendy /setpass haslo ,a ten gracz zrobił konto /register haslo haslo ,więc jedyna opcją jest reinstalacja pluginu ew.zamiennik ,czyli ten plugin od grzegorza lub usunięcie pliki w authme z koncówka .db ,ale mam jescze dla ciebie jeden sposób:

Użyj komendy:

/authme changepassword nazwagracza nowehaslo - Ustawia graczowi nowe hasło.

Do działania komendy wymagane AuthMe . :)

To będzie najlepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam

DomT20000

Opublikowano

ty masz poniżej 20 i co?

Po twojej wypowiedzi widze że twoje IQ jest niższe niż 20 a nie jego.

@topic

Haslo powinno byc widoczne w konsoli serwera , tak jakby wpisywal normalna komendę.

Poszukaj w logach coś w stylu "server command : /login" albo /l ( w zaleznosci od pluginu , nie wszystkie posiadaja komendę /l ale w moim przypadku [xAuth] jest taka komenda )

Opublikowano

Po twojej wypowiedzi widze że twoje IQ jest niższe niż 20 a nie jego.

@topic

Haslo powinno byc widoczne w konsoli serwera , tak jakby wpisywal normalna komendę.

Poszukaj w logach coś w stylu "server command : /login" albo /l ( w zaleznosci od pluginu , nie wszystkie posiadaja komendę /l ale w moim przypadku [xAuth] jest taka komenda )

Rozkmiń geniuszu że mam serv hostowany.. konsola sie restartuje :) (nie widać wcześniejszych logów) pzdr. ale niestety nie odzyskam hasła tego gracza , zamykam temat , dzięki za pomoc

Opublikowano

Jak umiesz usunąć zabezpieczenie to w logach masz. Dajesz tam ctrl+f i w okienko wpisujesz /login i enter. Wszystkie /login ci znajdzie :)

Ale to w ch** chamskie :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jak umiesz usunąć zabezpieczenie to w logach masz. Dajesz tam ctrl+f i w okienko wpisujesz /login i enter. Wszystkie /login ci znajdzie :)

Ale to w ch** chamskie :)

Powiedz mi jak mam zobaczyć starsze logi mam konsole przed sobą i nie potrafie sprawdzić wcześniejszych np z 4 tygodni ? Jak to sprawdzić na hostingu , zapewne sie nie da ;(

Opublikowano

Adar, pobaw się pluginem tym co ci dałem, usuń authme, popatrz gdzie zapisują się hasła.

Ja jak tylko znalazłem plugin to od razu robiłem swoje, jeżeli byś się w odpowiednim momencie ogarnął to wiedziałbyś od razu po mojej początkowej wypowiedzi jak odgadywać te hasło.

Powiem krótko usuń authme, i kombinuj z tymi komendami które były w pluginie loginsecurity.

Albo skorzystaj z tego

• 1 rok później...
Opublikowano

Żal mi was, nie lepiej zrobić tak? Zainstaluj AuthMe, w config.yml zmień linijkę:

console:

noConsoleSpam: false

removePassword: false

Domyślnie removePassword jest ustawione na true i zmień tą opcję. Wtedy w konsoli pokażą się hasła graczy (nie wolno tak robić ponieważ jest to kradzież cudzych haseł). Gdy to zrobisz, musisz mieć plugin PlugMan, a następnie wpisać /plugman reload AuthMe. Liczę na naj :)

Po co plugin PLugMan nie wystarczy wlaczyc pokazywanie hasel i tyle ?

Witam siec serwerów ,, Garnizon ''
Potrzebuje Budowniczego do zbudowanie
lobby serwerowego
Wiecej Informacji PW
Budowniczy na starcie
jezeli dobrze sie wywiąże awansuje na Administratora

Kontakt oczywiście: Skype: obalacz lub PW

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...