Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak dobrze wypozycjonować stronę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Od dość już długiego czasu prowadzę stronę dla pewnej firmy i mam pewien problem. Mianowicie. Nie wiem jak ją wypozycjonować w Google. Po wpisaniu długiej, konkretnej frazy dopiero zaczyna być na jakimś tam 4/5/6 miejscu na liście wyszukanych co mnie nie zadowala i tu zwracam się do Was z prośbą abyście mi powiedzieli co robię nie tak.

Link do strony: http://ines.radom.pl

Strona zawiera meta dane, nagłówki, wiele linków (wewnętrznych).

Wykonałem mapę strony, mam 25 zaindeksowanych linków. Strona nie zawiera błędów (jak mówi Google).

Dla przykładu, inna strona firmy też w okolicach firmy dla której ja prowadzę stronę, jest dużo starsza (no i nieco gorsza graficznie), ale góruje nad moją.

Pomóżcie jeśli możecie :)

Opublikowano

Twój kod strony

<meta name="keywords" content="studio urody Ines, uroda, salon urody, ines radom, sprzedaż kosmetyków, studio urody ines radom, studio urody, Oczkowska, Ilona, promocje, zabiegi, piękności, mikrodermabrazja, pielęgnacja, dłoni,
kolczyki, wosk, henna, dłonie, dłoni, brwi, uda, łydki, broda, wąsik, lecy, uszy, stopy, paznokcie">

Może powiększ troszeczke o kilka słówek powinno pomóc

784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png784091427630431250239.png
Opublikowano

Zmieniałem frazy, powiększałem, zmniejszałem. Jak na razie nie pomaga. Wiem, że potrzeba na to czasu, lecz po 3 tygodniach coś się powinno zmienić. Nie zmieniło.

Opublikowano

Nie czytałeś google? Za dużo tagów strony bot googla odbiera jako spam.. Mają być konkretne, nie dużo. To po 1. Po drugie nie dziw się że jest nisko na google skoro strona jest nowa. Z czasem jak będzie więcej wyświetleń to będzie wyżej (tak jak z moją stroną) na początku było chyba na 50 pozycji w google, a teraz 15? Nawet nie wiem ;d Korzystasz z narzędzi webmastera google? Jak nie to polecam ci skorzystać. I poczytaj tam o pozycjonowaniu strony. Starsze strony będąwyżej no bo już są znane, i tu nie chodzi o wygląd strony.

Sprawdź też page rank strony. Jak będzie N\A tzn że masz bardzo nową stronę i google dobrze nie zdążyło jej zindeksować. A odświeżanie page ranków odbywa się co parę miesięcy (tak czytałem)

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

Strona nie jest najnowsza. Ma może około roku. Co do wyglądu to wiem, tylko napisałem tak dla porównania - moja nieco ładniejsza (nie odbierajcie tego jako przechwalanie) a tamta uboższa ale za to wyżej (jednak google jest sentymentalne i nie patrzy na okładkę ale na wnętrze ^^)

Jak napisałeś, co do wieku strony i ilości odwiedzin to masz rację - tamta ma kilka lat.

Korzystam z narzędzi dla webmasterów i staram się analizować wielki ruch (0 wpisów, mamo czemu?).

Może z czasem to się zmieni.

Zmienię liczbę tagów, bo faktycznie w syfie być nie można.

goukan, dzięki :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dobre pozycjonowanie wymaga czasu, zwłaszcza, jeżeli robione jest z myślą o white SEO. Druga strona, o której mówisz jest na wyższej pozycji, bo jest starsza i ma większą historię. Cierpliwości i wytrwałości musisz się nauczyć, żeby pojawiły się efekty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...