Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POSZUKUJĘ] Osób do projektu gry MORPG

Gość povskill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Enc tak, może niektórzy kojarzą PokeNation to o tej grze mowa jak coś ;)

Xavier, mój współwłaściciel nie może na razie się zajmować grą, a chcielibyśmy ją wypuścić w te wakacje (tak, tak wiem miała być rok temu :F)

Jako iż jesteśmy na nowym silniku sporo pracy przed nami ale nic nie jest niemożliwe.

Poszukujemy:

-Programista java:
Znajomość bibliotek: NettyIO v3.6.6, libGDX

Umiejętność pracy na systemie kontroli GIT. (możliwe małe korepetycje xD)
Podstawowa znajomość jezyka angielskiego (doku będziemy pisać po ang nie trzeba być świetnym w ang, no ale podstawy muszą być)

i parę innych, ale jak już potraficie ^ to możemy porozmawiać.

Teraz bardzo ważna sprawa. Każdy zgłoszony kandydat będzie miał swój próbny okres , więc warto spróbować. Zanim przystąpicie do pracy na gicie dostaniecie parę zadanek do weryfikacji wiedzy, taki anti leech.

Spośród najlepszych wybiorę 2 osoby które będą mogły zostać w projekcie na stałe ($$)*

*Czas próbny będzie trwał miesiąc do 20 lipca (4 dni na zgłaszanie się) w tym czasie możecie jedynie zdobyć doświadczenie w programowaniu gier w javie, nie mogę wam obiecać pieniążków niestety, ale gdy będziecie się starać do końca to zostanie wam to sowicie wynagrodzone.

Jeśli się zgłosie min 2 programistów to będziemy jeszcze tutaj poszukiwać modów na forum ogólnym i sekcyjnym dla polski.

BUJA!

Opublikowano

Wiesz, z Racji tego iż bawię się w PHP/MYSQL, to moooże wciągnę się w Javę.

Komunikacja Gry:

Client -> Serwer -> Baza

Czy:

Client -> Baza?

Bo sam bym sobie chciał taki silnik napisać, jak na razie to Jave znam w 5% ale -+ Miesiąc Będę znał ją dużo dużo lepiej :)

Ogólnie to jeszcze nie wiem czy będę się bawił Javą, czy zacznę C++ bo Java kojarzy mi się bardzo źle ... :(

Opublikowano

Wiesz, z Racji tego iż bawię się w PHP/MYSQL, to moooże wciągnę się w Javę.

Komunikacja Gry:

Client -> Serwer -> Baza

Czy:

Client -> Baza?

Bo sam bym sobie chciał taki silnik napisać, jak na razie to Jave znam w 5% ale -+ Miesiąc Będę znał ją dużo dużo lepiej :)

Ogólnie to jeszcze nie wiem czy będę się bawił Javą, czy zacznę C++ bo Java kojarzy mi się bardzo źle ... :(

Dlaczego ci się źle kojarzy ;o?

Komunikacja ? Normalna Client <---> Server

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up Zmieniłem zdanie. Może gdy w te wakacje nauczę się Javy na dość Wysoki poziom to wtedy pogadamy :)

Jutro wgrywam Windows'a 64bit, JDK, i jedziem z koxem <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...