Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aika Online Tworzymy gildie!:)

lukasz:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zachęcić polaków do gry Aika Online, gdyż jest ich mało w tej grze(nie wiem dlaczego, gra jest super) :(

Chce stworzyć również gildie w której będą sami Polacy :)

Link:

http://aika.t3fun.com/

Recenzja gry

AIKA Online to produkcja gatunku MMORPG wydawana przez firmę gPotato – gigantycznego potentata na rynku gierMMO. Gra w trakcie kilku faz beta testów była dość popularnym tematem na licznych forach poświęconych grom fantasy.
AIKA Online z pewnością jest dla osób, które doceniają w grach MMO walory takie jak: dynamiczne walki PvP, oprawę graficzną oraz sporą liczbę Questów, które gracz może wykonać, w momencie gdy przemierza ogromny świat. Proces kreacji bohatera w tej produkcji MMORPG można jednak zaliczyć do czynności prostych, o tyle, co a Aionie można było dostosować w różnoraki sposób wygląd postaci tak w AIKA Online proces tworzenia bohatera ogranicza się dosłownie do kilku kroków. Po wyborze jednej z sześciu dostępnych klas postaci: Cleric, Dual Gunner, Paladyn, Rifleman, Warrior lub Warlock, przechodzimy do opcji dostosowania wyglądu, które ograniczają się do wyboru kilku stylów uczesania oraz kilku stylów wyglądu postaci.
AIKA Online oferuje sześć klas do klas do wyboru: dwa walce wręcz (Wojownik i Paladyn), dwie walczące na dystans (Rifleman oraz Dual Gunner) oraz dwie klasy walczące przy udziale zaklęć magicznych (Warlock i Cleric). Płeć naszej postaci jest zdefiniowana od tego jaką klasę wybierzemy, gdyż wybierając klasę Wojownika, Strzela lub Czarnoksiężnika będziemy mogli wykreować postać płci męskiej, natomiast jeśli chcemy walczyć piękną i młodą kobietą to musimy wybrać klasę Paladyn’a, Kleryka lub klasę „Dual Gunner”. Mimo, że możliwość dostosowania płci jest zablokowana to każda z dostępnych klas charakteryzuje się czymś wyjątkowym zarówno, jeśli chodzi o elementy PvP jak i o elementy PvE.
Warrior podobnie jak w innych grach MMORPG tak i wAIKA Online jest profesją silnie zorientowaną na walkę wręcz. Wojownicy posiadają dużą ilość punktów życia oraz ogromne możliwości defensywne, dzięki czemu grając tą klasą z pewnością możemy stać się potężnymi „tankami” – brokerami, którzy ochronią drużynę lub wspomogą innych graczy w walce z silnymi przeciwnikami. Dual Gunner jest klasą, która jest średniej klasy DPS, obrażenia nie są spore, lecz liczne umiejętności pomagają w bezpiecznym zlikwidowaniu celu. Warlock – Czarnoksiężnik jest typem profesji, która może zadać ogromne obrażenia przeciwnikowi, lecz mała ilość punktów życia i obrony sprawia, że są łatwym celem dla przebiegłych i szybkich przeciwników. Paladynie z kolei są jakby mieszaniną zdolności i umiejętności Wojowników i Kleryków. Paladyn jest interesującą klasą dla osób, którzy chcą wspomagać w walce siebie oraz innych graczy. Gunner – Strzelec w AIKA Online specjalizuje się w zadawaniu obrażeń z dalekiego zasięgu. Kleryk jest podstawą wsparcia graczy, gracz grający tą klasą postaci może liczyć na sympatię wielu graczy, gdyż rozgrywka bez wykorzystania pomocy Kleryków dla pozostałych klas postaci jest znacznie trudniejsza.
AIKA Online posiada wiele klasycznych elementówMMORPG. Zadania (Questy) w Aika są bardziej intrygujące, częściowo, dlatego, że do ich otrzymania, gracze muszą przejść przez szereg licznych rozmów między graczem a postaciami NPC. Warto zaznaczyć, że wykonywanie zadań znacznie ułatwiają nam narzędzia, które są wkomponowane w klietna gry jako jego funkcje. Gracz uzyskuje liczne wskazówki, dzięki czemu wykonania Questów nawet bez znajomości języka angielskiego jest czynnością niezwykle prostą.
AIKA Online nie może być najbardziej innowacyjną produkcją na rynku MMORPG, jednak wiele „weteranów MMO” odnajdzie tutaj te elementy, które są niezwykle cenne właśnie dla doświadczonych graczy. AIKA to wspaniała gra dla tych, którzy lubią możliwość walki gracz kontra gracz, w której liczą się nabyte umiejętności taktycznej walki i umiejętności szybkiego podejmowania decyzji. Grę polecamy dosłownie wszystkim, którzy chcą poznać typową produkcję MMO, która zawiera najlepsze elementy jakie znajdziemy w kilkunastu tytułach.

źródło mmorpg24.net

Dodam coś od siebie ogólnikami :)

Arena

- od 21 lv są areny co godzinę(wyskakuje komunikat w którym trzeba przepisać kod) za które dostaję się różne wartościowe przedmioty w tym "exp w papierku", czyli dostajemy przedmiot używamy go i otrzymujemy lv:)

- Arena składa się z 3 części.

Pierwsza: bijemy potwory ich ilość jest uwarunkowana ilością graczy

Druga: Spadające meteory które zadają nam obrażenia musimy dotrzymać do końca :)

Trzecia: Bijemy 4 Bossy

Oczywiście wszystko na czas

- Arena od 71 lv wygląda inaczej, bo trzeba walczyć z graczami. Nic więcej nie wiem bo nie doszedłem do tego lv :)

Dangeony

- W dangeon'ach można wybrać 4 stopnie trudności: Normal,Hard,Elite oraz Hell. Im Wyższy tym trudniejsi przeciwnicy i lepszy drop:)

- Najczęściej potwory są ustawione stopniowo od ich siły. przykład takiego ustawienia: słabe potwory-->"pół" boss--->Normalne potwory----> "pół" boss---->silne potwory---->BOSS!

Walka PvP

- O niej nie wiem za dużo ale są areny pvp o nazwie Battlefield na których zdobywamy honor, a za honor kupujemy sety u specjalnego npc(bardzo przydatne gdy nie chcemy tracić kasy na eq) :)

Pran(wróżka)

- Wróżka to jedna z istotnych cech tej gry. Daje nam Specjalne bonusy.

- Są 3 rodzaje wróżek: Wodna,Ognia i Powietrza

- Wróżka wkracza w różne stadia "dorosłości: Najpierw jest małą wróżką( małe g**no co lata nam koło głowy). Od 5 lv staje się dzieckiem.Od 20 lv staje się nastolatką, a od 50 lv jest dorosła :)

- Możemy ją ubierać,robić fryzury,karmić, kupić miśka oraz samemu wykreować jej charakter.

Talenty co parę minut

- Podczas gry co parę minut dostajemy talenty za które możemy kupić coś u specjalnego npc.

Ostrzegam że gra jest trudna dla początkujących.

Zapraszam do gry oraz proszę podawać swoje nicki w grze w tym temacie, na pw i na gg.

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

A graliśmy w to na forum z 2 albo 3 lata temu :P i mam dobre wspomnienia z grą, ciekawe czy jeszcze moja postać istnieje :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Bo grałem najpierw w betę, ale później okazało się, że serwery bety będą tylko dla NA i konto na 48lvl snipera zostawiłem, a później grałem na EU i wbiłem podobny lvl i jakoś skończyłem grę, tylko pytanie czy pamiętam passy ;d

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Pójdzie na Windows'ie 7? xD

Bo jak patrzę na wymagania to XP/Vista, a na netbook'u 7 mam.

I nie wiem czy pobierać bo na wakacjach jestem i net strasznie wolny 50-70kb/s.

competitions,proportional,456,186,60fbec

Opublikowano

Chętnie bym pograł, ale musiałbym z tobą popisać na PW co i jak ;)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dobra, zasysam klienta i mogę grać o ile pójdzie xD ale patrząc po parametrach mam 2x lepsze niż trzeba(netbook).

competitions,proportional,456,186,60fbec

Opublikowano

Pobrałem gre, zainstalowałem uruchamiam launcher pisze initializing i po chwili "cannot get information from serwer" a tam gdzie jest okno NEWS: Nawigacja do strony sieci WEB została anulowana. Nie ładują się paski ani nie mogę kliknąć start.

Robiłem reinstal, instalowałem na innym dysku, uruchamiałem jako administrator oraz w trybie zgodności i nadal to samo.

Ma ktoś jakieś pomysły jak to naprawić?

Pobierałem przez torrent.

Win7

Okay wyłączenie zapory pomogło ;)

Opublikowano

dajcie jakąś ocenę gry, bo moja ocena nie wystarczy innym :)

ref

Hmm może i by popykał bo wakacje idą lecz :

Macie TS3 ? Gildi bo wiesz potrzebował bym pomocy gdybym rozpoczynał gre :)

Trzeba wydawac dużo [zł] aby coś osiągnąc ?

175001456602037225492.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...