Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Assasin's Creed 3 na Windows XP

jutrojembekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Dobrze wiem, że AC3 spokojnie pójdzie na Viście z Service packiem 3, oraz Windows 7 i 8.

A co z XP? Czytałem gdzieś na necie, że AC3 pójdzie na XP jeśli zainstalujemy jakąś nowszą betę DirectX'a, przy okazji autor tego posta podrzucił link do chomika z wyżej wspomnianą instalką DirectX'a.

Pech sprawił, że w sklepie tego nie wiedziałem, a na Wymagania sprzętowe nie zwróciłem większej uwagi, w myśli że mój obecny PC i tak sobie poradzi z tą grą. A tu nagle taki problem z windowsem...

Moje pytania do Was:

1. Jest jakikolwiek sposób odpalić AC3 na Win XP?

2. Ta metoda z DirectX'em działa?

Opublikowano

1.Nie ma i nie będzie takiego sposobu żeby odpalić AC3 na XP ponieważ trzeba mieć DirectX 11, to tak jak byś chciał odpalić Battlefield 3 na XP

2.Pierwszy raz słyszę o takim czymś, chociaż ja mam Windows XP i w internecie nigdzie nie czytałem.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

1.Nie ma i nie będzie takiego sposobu żeby odpalić AC3 na XP ponieważ trzeba mieć DirectX 11, to tak jak byś chciał odpalić Battlefield 3 na XP

2.Pierwszy raz słyszę o takim czymś, chociaż ja mam Windows XP i w internecie nigdzie nie czytałem.

Właśnie chodzi o ten DirectX, na internetach znalazłem jakąś poradę że gierka pójdzie jak właśnie skombinuje tego DirectX'a 11, tylko jest on jako beta pod win XP.

Sporo twierdzi że AC3 nie pójdzie XP, część myśli inaczej. U mnie niestety nie poszło i się zastanawiam, czy lepiej zapłacić te drobiazgowe 2zł smsem żeby pobrać ten DirectX 11 i cieszyć się grą. I pewnie bym już to zrobił bo to znikoma suma w porównaniu do ceny samego AC3, aczkolwiek nurtuje mnie czy to na pewno zadziała.

Tak dokładniej to chodzi o ten temat, w nim w jednym z postów jest ta wskazówka dot. DirectXa. :

http://www.assassinscreed.pl/forum/viewthread.php?forum_id=53&thread_id=12059
Opublikowano

Właśnie chodzi o ten DirectX, na internetach znalazłem jakąś poradę że gierka pójdzie jak właśnie skombinuje tego DirectX'a 11, tylko jest on jako beta pod win XP.

Sporo twierdzi że AC3 nie pójdzie XP, część myśli inaczej. U mnie niestety nie poszło i się zastanawiam, czy lepiej zapłacić te drobiazgowe 2zł smsem żeby pobrać ten DirectX 11 i cieszyć się grą. I pewnie bym już to zrobił bo to znikoma suma w porównaniu do ceny samego AC3, aczkolwiek nurtuje mnie czy to na pewno zadziała.

Tak dokładniej to chodzi o ten temat, w nim w jednym z postów jest ta wskazówka dot. DirectXa. :

http://www.assassinscreed.pl/forum/viewthread.php?forum_id=53&thread_id=12059

Jeżeli za to się płaci jak napisałeś 2zł może być fake czyli fałszywe i autor chce tylko zarobić na tym, aczkolwiek tam ktoś napisał że jest wiele nie dociągnięć. Ale jeżeli chcesz to wyślij i zainstaluj ale wątpię czy zadziała.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

Właściwie to do chomikuj nie mam zbyt większego zaufania, nie lubię na kompa ściągać czegoś takiego a tym bardziej za takie coś płacić.

Pomyśle nad tym, ale raczej po prostu przejde na Windows 7 i będzie git.

Ostatnie pytanko: Na win 7 musi być obowiązkowo Service Pack 1 ?

Opublikowano

Właściwie to do chomikuj nie mam zbyt większego zaufania, nie lubię na kompa ściągać czegoś takiego a tym bardziej za takie coś płacić.

Pomyśle nad tym, ale raczej po prostu przejde na Windows 7 i będzie git.

Ostatnie pytanko: Na win 7 musi być obowiązkowo Service Pack 1 ?

Myślę że nie, na Service Pack 2 też odpalisz assains's creed 3.

1373415594-U477327.png

Opublikowano

W takim razie wiem już na tyle na ile potrzebuję wiedzieć. W najbliższym czasie przerzucę się na Win 7, mam nadzieję że będzie działać bo trochę szkoda wydanej kasy.

Cls.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...