Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pokrowiec na telefon (s3 mini NFC)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! Mam jeszcze trochę kasy i chcę jeszcze coś
dodać do telefonu. WIem, że kartę pamięci 32 GB class 10 będę musiał
kupić, żeby była najlepsza do telefonu i żeby był spokój. Telefon nie ma
żadnej ochrony tzn. folii i futerału. Wcześniej chciałem mieć folię,
ale jak naklepiłem to nie przyczepiła się po bokach i tam się syf
dostawał. Miałem też etui jakieś ale nie podobało mi się ( te etui było na magnesie z góry i jeszcze w dodatku szwy po bokach) więc
to nie dla mnie. Co myślicie o tym?

Etui
S-LINE Samsung Galaxy S3 mini i8190 + FOLIA + (3309429895) - Allegro.pl
- Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie
handlowej.

lub inne coś, bardziej jednak pierwsze:

http://allegro.pl/oryginalne-etui-si...313236615.html

Chodzi, żebym miał jakąś ochronę. W pierwszym folia tam jest i pokrowiec i cena jest
bdb. polecicie to, co wybrałem czy coś lepszego się znajdzie. Mam jak
coś max 100 zł do wydania, najwyżej jeszcze uzbieram do karty pamięci.
Chodzi mi o proporcje wygląd/jakość/ochrona. Żeby było idealnie ;)

Telefon mam od ponad 2
miesięcy - nosiłem go w spodniach normalnie w kieszeni, ale tylko w
jednej sam telefon. Więc zadbany jest, ale plastik z tyłu ma kilka rysek
(niska jakość klapki, wystarczy otworzyć ją i spojrzeć do tyłu ;))

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Moim zdaniem te etui które są tylko na obudowę z tyłu i po bokach to shit, wypadnie ci telefon i jak jebnie wyświetlaczem to ci takie etui nie pomoże.

Pokrowiec na rzepa/magnes jest średni, jeśli wypadnie Ci telefon bezpośrednio przy użytku to też go nie obroni, za to masz ochronę gdyby Ci np. spadł ze stołu, no i wyświetlacz się tak nie porysuje.

Najlepszy jest moim zdaniem taki pokrowiec:

_og_szablon_foto_ogolne.jpg

lub tego typu, nie ma opcji że jak Ci wypadnie to żeby się rozjebał, ba nawet się nie zarysuje, do tego folia na wyświetlacz i telefon po zdjęciu dodatków wygląda jak nowy.

Minus jest jeden, źle się nosi w kieszeni.

Opublikowano

Mi akurat telefon nie wypada, ani razu nie upadł ;) Pokrowiec, który mi podałeś, za bardzo wyglądem nie odpowiada, chociaż bezpieczny jest. Jak nazywają się takie pokrowce? Bo jeszcze dodam, że telefon ma małe szanse na upadek, bo o nowy telefon zawsze dbam (jak pisałem - noszenie np. telefonu w kieszeni bez innych przedmiotów, wyjmowanie go w domu itp. i wygląda bdb). Przeglądałem w sklepie pokrowce, ale zupełnie mi się nie podobają ;/ A te co podałem to jest jakaś guma, tłumi wibracje. Upadek telefonu można odjąć, bo to się nie stanie :) A zazwyczaj telefony upadają poprzez złe trzymanie, a ja go akurat mocno trzymam, nawet jak go przerzucam na bok. Nie dbam tylko o stare telefony, wczoraj rozwaliłem Siemensa A50 :D Jeszcze wcześniej LG KP500, jeszcze wcześniej nokię 2330 i 5310 :D

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Mi akurat telefon nie wypada, ani razu nie upadł ;) Pokrowiec, który mi podałeś, za bardzo wyglądem nie odpowiada, chociaż bezpieczny jest. Jak nazywają się takie pokrowce? Bo jeszcze dodam, że telefon ma małe szanse na upadek, bo o nowy telefon zawsze dbam (jak pisałem - noszenie np. telefonu w kieszeni bez innych przedmiotów, wyjmowanie go w domu itp. i wygląda bdb). Przeglądałem w sklepie pokrowce, ale zupełnie mi się nie podobają ;/ A te co podałem to jest jakaś guma, tłumi wibracje. Upadek telefonu można odjąć, bo to się nie stanie :) A zazwyczaj telefony upadają poprzez złe trzymanie, a ja go akurat mocno trzymam, nawet jak go przerzucam na bok. Nie dbam tylko o stare telefony, wczoraj rozwaliłem Siemensa A50 :D Jeszcze wcześniej LG KP500, jeszcze wcześniej nokię 2330 i 5310 :D

Tez pisalem ze moj nowy telefon nie upadnie, na ulicy jakis typko wpadl na mnie i telefon spadl. Naszczescie sie tylko porysowal :D Dlatego zalecam takie 'Etui' jak podal Matheo.

61093c6efb.png

Opublikowano

Jeszcze się zastanowie, popatrzę na inne i się zdecyduje. Mam jeszcze pytanie: S-LINE jest z gumy, czy to plastik (co w temacie podałem te linki)

Opublikowano

Pokrowiec wykonany z bardzo wytrzymałego silikonu TPU , amortyzuje i chroni przed uszkodzeniami w wyniku upadku. Etui przejmuje siłę uderzenia przy upadku. Chroni zarówno ekran jak również obudowę. Etui jest bardzo elastyczne (zdjęcie na dole strony).

61093c6efb.png

Opublikowano

To pierwsze ma moja znajoma, mówi, że strasznie się brudzi. Możesz kupić jakieś inne kolorowe, silikonowe etui czy coś takiego albo specjalną folię, oryginalną czy coś takiego.

Kocham kino akcji na forum. 

• 1 rok później...
Opublikowano

jestem fanem samsungów. od 3 po obecnie 6. kiedyś jak mi s3 spadła postanowiłem zadbac o jakiś pokrowiec. padło na firmę Versus. pbardzo dobrze chroni i wygląda elegancko. piszę z doświadczenia gdyz potem spadł mi drugi raz hehe. z telefonem było wszystko ok. do tego folia ochronna i już nic nie stanie się z Twoim telefonem.

Opublikowano

Kończąc wątek, wybrałem tamtego czasu etui S-Line 2 sztuki. Jeden z nich przerobiłem jako wersję na rower, która trzyma oraz wygląda lepiej niż gotowe takie rozwiązania. Przy czym jest o wiele tańsza! Etui ponosiłem w sumie ok. miesiąc, po czym ściągnąłem i więcej nie założyłem. I tak jest do dziś. Telefonik dalej mam i spisuje się świetnie. Szybka dalej w jednym kawałku ;) Farba z ramki w większości zeszła, odsłaniając czysty, samsungowski plastik.. A z tylną klapką jest jeszcze gorzej..

Dziękuję za wszelką pomoc z Waszej strony. Temat, jeśli ktoś nie ma nic więcej do napisania, można zamknąć.

Opublikowano

Jeśli chodzi o przód, w razie wu możesz poszukać szkła hartowanego - klei się lepiej niż folia, bo dociska do wyświetlacza i nie łapie powietrza pod sobą, tylko trzeba dobrze wyczyścić przed założeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...