Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Mid

tohLOR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuję dobrego middera najlepiej do carrowania, bo za niedługo zacznę gry rankedowe, co prawda mam już 30, ale wolę trochę poczekać, podszkolić się i zebrać na parę postaci. Mam 6300 IP. Moje postacie to : Akali, Alistar, Elise, Fizz, Garen, Jax, Malphite, Nasus, Master Yi, Ryze, Tristana, Tryndamere, Xin Zhao.

Tak więc, zależy mi na przyszłym carrowaniu gier rankedowych. Lubię postać typu Akali, Fizz, lecz nowe wyzwanie nie przeszkadza mi, wszystkiego da się nauczyć. Budżet jakim dysponuję to 6300 Punktów Zasług i nie musi to być jedna postać za 6300, mogą być to np. dwie postacie za 3150pz albo 1 za 4800 i 1 za 1250 :) Pozdrawiam, za pomoc lajki.

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Witam!

Poszukuję dobrego middera najlepiej do carrowania, bo za niedługo zacznę gry rankedowe, co prawda mam już 30, ale wolę trochę poczekać, podszkolić się i zebrać na parę postaci. Mam 6300 IP. Moje postacie to : Akali, Alistar, Elise, Fizz, Garen, Jax, Malphite, Nasus, Master Yi, Ryze, Tristana, Tryndamere, Xin Zhao.

Tak więc, zależy mi na przyszłym carrowaniu gier rankedowych. Lubię postać typu Akali, Fizz, lecz nowe wyzwanie nie przeszkadza mi, wszystkiego da się nauczyć. Budżet jakim dysponuję to 6300 Punktów Zasług i nie musi to być jedna postać za 6300, mogą być to np. dwie postacie za 3150pz albo 1 za 4800 i 1 za 1250 :) Pozdrawiam, za pomoc lajki.

Lux

łatwa postać

Dobra do carrowania gier.

Wysokie zasięgi (mniejsze ryzyko zgonu)

Dobre aoe.

Slow i snare.

Detonacja pasywu sprawia że nie jest uselles jeżeli wyprujesz się sie spelli.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Polecam Swaina:

+harass

+ogromny sustain

+wytrzymały

+aoe dmg

+aoe snear

+burst

+praktycznie niekontrowalny

+świetnie roamuje

-trochę mały zasięg

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Lux

+ slow

+ stun

+ aoe

+ harras

+ farma

+ burst

+ escape

+ dobra na mid/supp

+ tarcza

- manożerna w early

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Zdecydowanie Lux, na rankedy musisz miec jesli grasz mida, wszystko wyzej wypisane, wiec nie bede sie powtarzac.

Orianna (4,8k)

+dobry harras

+dobra farma

+pasywa niszczy w early

+slow/speed

+shield

+ult rozwala tf'y

+pomocna dla teamu

+kula sprawdza krzaki

+spam ze skilli

-nietypowa mechanika postaci

-nie jest to typowy killer jak np taka Akali

-potrzebuje duzo many

Diana (6,3k)

+slow + podrzucenie

+odnawialny shield zadajacy obrazenia

+doskok na ulcie

+jesli trafisz z q masz darmowego nastepnego ulta (2 doskoki)

+nie jest papierowa

+dobry escape system przez jungle

+szybko czysci jungle, do ktorej tez swietnie sie nadaje

-manozerna w early

-melee (dla mnie to jest minus)

- E nie zdaje obrazen, jest to tylko slow i podrzucenie.

Opublikowano

Ahri.

Dobry harras

Łatwa farma

Mobilna

Escape

Dobra przez wszystkie fazy gry

Nie zżera dużo many

Dobra w pojedynkach 1v1

Charm

3x skok

Spell vamp

279981407253602336505.png
Opublikowano

Morgana... tylko często banują. Wucarrowalem nią dużo gier ;)

W tym sezonie? Szczerze watpie. Jesli nie zlapiesz przeciwnika w klatke, to nie zrobisz kompletnie nic. Postac nie sprawuje sie na dzisiejsza mete moim zdaniem. Od ulta latwo uciec, o klatce to juz nie wspominam, plama ma smiesznie maly dmg. Jedynie tarcza jest op... Powiedz mi jaki adc, grajac przeciwko morganie wejdzie w jej klatke? Ta kaltka ma 8s cd przy skonczonym buildzie. Trzeba byc brazem X zeby w to wejsc... Nie polecam, Morganie przydalby sie jakis buff nie wpspomniajac o reworku wygladu.

Opublikowano

Zdecydowałem się na Lux i już jest w moich sidłach. Czekam na dalsze propozycje. Kto lepszy Swain czy Ahri ?

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Opublikowano

Posiadam Ahri i uważam, że jest bardzo dobrą postacią na rankedy.

+ spell vamp

+ Q dobre na farmę

+ przyciągnięcie

+ nie wymaga many w bardzo dużych ilościach

+ ultimate OP do ucieczki, czy pogoni

+ niezły harras z Q (ult, potem trafić E i kill może być nasz bez problemu)

- w teamfightach nie jest najgorsza - może kogoś uratować z "E", Q jest AoE, W delikatnie useless (według mnie)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Posiadam Ahri i uważam, że jest bardzo dobrą postacią na rankedy.

+ spell vamp

+ Q dobre na farmę

+ przyciągnięcie

+ nie wymaga many w bardzo dużych ilościach

+ ultimate OP do ucieczki, czy pogoni

+ niezły harras z Q (ult, potem trafić E i kill może być nasz bez problemu)

- w teamfightach nie jest najgorsza - może kogoś uratować z "E", Q jest AoE, W delikatnie useless (według mnie)

W jest spoko tylko wymaga stacków oraz ma mały zasięg w stosunki do innych umiejętności i wymaga podejścia.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ja Ci polecam Katarinę.

+ Bardzo dobre AoE.

+ Spell Vamp. - No, oczywiście jak już zbudujesz. Ale jest to niezbędne. Dużo daje do ulta.

+ Nie kosztuje dużo.

+ Q i W na farmę jak i walkę.

+ Nie potrzebuje many.

+ Łatwo się nafeedować, a wtedy już nic Cięnie zatrzyma :>

- Brak CC

- Jak wyjdziesz ze skilli i nikogo nie zabijesz, to ktoś ze slowem lub stunem, kiedy nie masz nikogo na E, automatycznie Cię zabija.

Opublikowano

W tym sezonie? Szczerze watpie. Jesli nie zlapiesz przeciwnika w klatke, to nie zrobisz kompletnie nic. Postac nie sprawuje sie na dzisiejsza mete moim zdaniem. Od ulta latwo uciec, o klatce to juz nie wspominam, plama ma smiesznie maly dmg. Jedynie tarcza jest op... Powiedz mi jaki adc, grajac przeciwko morganie wejdzie w jej klatke? Ta kaltka ma 8s cd przy skonczonym buildzie. Trzeba byc brazem X zeby w to wejsc... Nie polecam, Morganie przydalby sie jakis buff nie wpspomniajac o reworku wygladu.

To zależy od gracza... Przydał by się buff lecz z wyglądem się nie zgodzę! Wyszła nowa skórka która świetnie wygląda.

Opublikowano

To zależy od gracza... Przydał by się buff lecz z wyglądem się nie zgodzę! Wyszła nowa skórka która świetnie wygląda.

A co z ludzmi, ktorzy nie wydaja kasy na gre? Jest duzo postaci, ktore ladnie wyglada w grze. a Morgana jest zielona... Widziales jej taniec?

http://www.lolking.net/models/?champion=25&skin=0

To, ze jeden skin jest ladny,to nie znaczy, ze cala postac rowniez...

@Edit. dla porowniania art do tego jakze pieknego skina...

http://images.wikia.com/leagueoflegends/images/a/a5/Morgana_OriginalSkin.jpg

Opublikowano

Vlad.

Małe cd.

Tanky robiony pod hp (dostajesz ap).

Bardzo dobre late game.

Plama która leczy i jest untarget.

Stacki z E.

Nie ma many.

Ult który zwiększa dmg twoich kolegów.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Ty pozatym chyba nie grałeś Morganą dzisiaj znów wycarrowałem...

Po pierwsze, jestem dziewczyna. Po drugie, jesli miales jakies warzywo (czytaj braz XX) na linii, to nie dziwie sie, ze wlasnie to warzywo wlazilo w kazda Twoja klatke. Nafeedowalo Cie a potem miales dmg z dupy. Zagraj 10 meczy morgana pod rzad, wstaw tu screeny statow i potem bedziemy rozmawiac.

Opublikowano

Teemo :

- Jak jest wymaksowany łatwo może uciec z W
- Dobry pasyw
- Może łatwo zabezpieczyć się przed gankami (grzybki)
- Nawet duże DMG

i

Caitlyn

- Escape system

- Można łatwo zabezpieczyć się przed gankami

- Ulti do dobijania

- Dobry pasyw

- Łatwe lasthity

giphy.gif ­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...