Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jaka bron dla zolnierza

radekxxdd12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podstawowa wyrzutnia, shotgun jeżeli nie lubisz skakać, gunboats jeżeli lubisz skakać i equalizer.

Opublikowano

Znając twoją znajomość gry dla pyro najlepszy będzie dla ciebie dupalacz, chyba że ogarniasz to odtłuszczacz, flare gun / shotgun i axtingusher. Dla snajpera normalna snajperka.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

@ up kurde tylko ten normalny noz to lipa podchodze do kogos od tylu chce go zabic to nie idzie a jestem bardzo blisko niego.

Co myslisz o tym :

http://wiki.teamfortress.com/wiki/Cloak_and_Dagger/pl

I czy nie lepiej zrobic ostatecznej nagrody z peleryny nozownika ?

Da sie na serwerze Idle zdobyc osiagniecia dla spy ? I wyjasnijcie mi dokladnie co to jest serwer idle/achivment.

Opublikowano

Cloak and Dagger to bullshit bo na niewidzialności posiedzisz może 5 sekund. Spy to bardzo trudna klasa,żeby móc nią coś robić.Zabójstwo na nożu zaliczy ci tylko gdy zmieni on wygląd na taki:

http://cloud-2.steampowered.com/ugc/1117160668328135708/43017A294921C9797924B0802D1D3DB72018BA2A/

Czasami też nie zdziw się,gdy dźgnięcia ci wcale nie zaliczy (dzieje się to wszystkim).Do zegarka nie masz największego wyboru,ale bez wątpienia najlepszym jest Dzwon Zmarłego (jest cholernie głośny przy wyłączaniu niewidzialności,lecz daje ci praktycznie nieśmiertelność). Jako,że jesteś pewnie jeszcze świeżakiem w TFa jako twój rewolwer użyj zwyczajny,który był na początku (jego damage jest wysoki,a headshot'a z Ambasadora dość trudno trafić). Polecam ci też przestudiowanie filmików o Szpiegu i przeczytaniu wikipedii o nim (jest bardzo pomocna jeśli chodzi o poznanie mechaniki gry).

U Soldier'a najlepsza jest zwyczajna Wyrzutnia Rakiet + Shotgun (pomoże ci w obronie medyka lub gdy dojdzie to bliskiego starcia) + Plan Ucieczki.

Pyro na tym poziomie gry raczej nie ogarniesz,choć możesz spróbować użyć Odtłuszczacz + Pistolet Flarowy + Poskramiacz Płomieni. Te combo daje ci teoretycznie 1 hit kill na prawie wszystkich klasach. Powinno to wyglądać mniej więcej w ten sposób,że podpalasz przeciwnika na ułamek sekundy i szybko podrzucasz go w powietrze i gdy jest on w powietrzu próbujesz go ustrzelić z flary. Jeśli przeciwnik wciąż żyje to dobij go siekierą,która jeśli przeciwnik się pali zada AŻ 195 obrażeń!

Snajper to only Karabin Snajperski + PM/Jarate + właściwie dowolna maczeta. Nie polecam używania Machiny,bo zdradza twoją pozycję. Tarczy na plecy też niewarto używać,ponieważ każdy dobry Spy użyje wtedy rewolwera.

Mam nadzieję,że troszkę pomogłem :)

Opublikowano

Myślisz, że innym nożem zabijesz z 10 metrów? ._. Peleryna jest dla kampiących noobów.

Da się, ale lejpiej użyć SAM'a http://www.mpcforum.pl/topic/388826-steam-achievement-manager

Zależy jak kto używa peleryny, bo włączyć tuż przed wejściem w środek akcji i szukać miejsca na spokojne wyłączenie ;).

Jak chcesz itemy dla Spy'a, to wejdź na tf2wh.com - normalne itemki wymienisz na Spy'owskie :P.

Żaden ambasador, bo najlepszy jest Rewolwer podstawowy ;3

Tylko on i egzekutor umożliwiają szybkie zniszczenie konstrukcji inżyniera.

.Zabójstwo na nożu zaliczy ci tylko gdy zmieni on wygląd na taki:

Ja takiego nie mam właśnie xD. Bug jakiś ?

Opublikowano

Zależy jak kto używa peleryny, bo włączyć tuż przed wejściem w środek akcji i szukać miejsca na spokojne wyłączenie ;).

Jak chcesz itemy dla Spy'a, to wejdź na tf2wh.com - normalne itemki wymienisz na Spy'owskie :P.

Żaden ambasador, bo najlepszy jest Rewolwer podstawowy ;3

Tylko on i egzekutor umożliwiają szybkie zniszczenie konstrukcji inżyniera.

Ja takiego nie mam właśnie xD. Bug jakiś ?

Od niszczenia konstrukcji masz saper. Dzwon zmarłego jest najlepszy,bo możesz nim nawet ugasić płomienie i z łatwością uciec. Nóż nie zmienia wyglądu,bo grasz na serwerze bez uderzeń krytycznych.
Opublikowano

Od niszczenia konstrukcji masz saper. Dzwon zmarłego jest najlepszy,bo możesz nim nawet ugasić płomienie i z łatwością uciec. Nóż nie zmienia wyglądu,bo grasz na serwerze bez uderzeń krytycznych.

Czasami prościej jest rozwalić konstrukcje rewolwerem z ukrycia niż rzucać się w grupę inżynierów/pod bazę.

Dzwon zmarłego - IMO najlepszy zegarek, ale nie daje do końca tej nieśmiertelności ;). Wystarczy Pyro który nas podrzuca pod ścianę.

Opublikowano

Czasami prościej jest rozwalić konstrukcje rewolwerem z ukrycia niż rzucać się w grupę inżynierów/pod bazę.

Dzwon zmarłego - IMO najlepszy zegarek, ale nie daje do końca tej nieśmiertelności ;). Wystarczy Pyro który nas podrzuca pod ścianę.

Od czego są trickstaby ^^

Opublikowano

Dzieki wszystkim za pomoc. Poprostu mam grac grac i jeszcze raz grac :P.

PS: Jeszcze jedno pytanie co dokladnie oznacza ze machina zdradza twoja pozycje? Cos sie pokazuje ? I czy noz ostateczna nagroda jest dobry ? Wiem ze jak sie kogos zabije to sie w niego przebiera ale nie mozna korzystac z przebran. A co myslicie o zamrozonym agencie ? I czy oplaca sie kupowac noz ?

Opublikowano

Zostawia w powietrzu ślad, dzięki któremu widać skąd strzeliłeś. Ostateczna jest zua. Zamrożony agent to prawie to samo, co zwykły nóż i się nie opłaca.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

@up ok a jaki pistolet dla spy ?

Zamrożony agent to tylko i wyłącznie wtedy gdy u przeciwników nie ma zbyt dużo pyro. A rewolwer to jak mówiłem ten podstawowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...