Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zwiększenie wydajności komputera

HarmoszkuNFS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Jako że pomogliście mi z poprzednim problemem mam do was pytanie.

Mam laptopa który ma pół roku i lagi na nfs z powodu słabego internetu.

Czy programy które zwiększają wydajność komputera mi z tym pomogą?

Słyszałem o takim programie jak Game Booster co o nim sądzicie?

Opublikowano

Heh, wiem coś o tym.

Też mam laptopa i z miesiąca na miesiąc mam coraz większe lagi w Worldzie.

Te programy pomagają, ale nie jest to jakiś gigantyczny efekt.

Mi zawsze pomagała defragmentacja dysku, spróbuj, może tobie też pomoże.

Mi Gamebooster niezbyt pomagał, bo sam zabiera dużo zasobów komputera.

Opublikowano

Ccleaner , Odkurzacz z optymalizacją AutoStartu dodatkowo AVG ma swoj dodatek ktory pozwala na zmiany komputera .

Opublikowano

Ccleaner , Odkurzacz z optymalizacją AutoStartu dodatkowo AVG ma swoj dodatek ktory pozwala na zmiany komputera .

Ten dodatek od avg nic nie daje... ja nic nie poczułem w każdym razie

Eee... Chcesz zwiększyć wydajność komputer bo masz słaby internet?

Powyłączaj wszelkie gadu gadu, skypy i inne duperele.

461151420292002410470.png
Opublikowano

No mam powyłączane. ;) Ale jednak dwa miesiące temu grałem na jakości Dobrej a teraz na Minimalnej i są lagi. A internet ten sam ;)

No to spróbuj zrobić format

Opublikowano

Ludzie! Dlaczego doradzacie mu format wyraźnie napisał w pierwszym poście, że ma słaby internet ŻADNE formaty tego nie zmienią, nic nie zrobisz kolego, chociaż spróbuj zrobić coś z przepustowością swojego internetu, Kamil Scheicht kiedyś zrobił o tym poradnik. Nie gwarantuje że to pomoże.

Siema,

Jako że pomogliście mi z poprzednim problemem mam do was pytanie.

Mam laptopa który ma pół roku i lagi na nfs z powodu słabego internetu.

Czy programy które zwiększają wydajność komputera mi z tym pomogą?

Słyszałem o takim programie jak Game Booster co o nim sądzicie?

Game booster nic nie daje, zajmuje miejsce tylko a to samo możesz osiągnąć poprzez wyłączenie programów takich jak skype, czy gg.

Opublikowano

Ludzie! Dlaczego doradzacie mu format wyraźnie napisał w pierwszym poście, że ma słaby internet ŻADNE formaty tego nie zmienią, nic nie zrobisz kolego, chociaż spróbuj zrobić coś z przepustowością swojego internetu, Kamil Scheicht kiedyś zrobił o tym poradnik. Nie gwarantuje że to pomoże.

Game booster nic nie daje, zajmuje miejsce tylko a to samo możesz osiągnąć poprzez wyłączenie programów takich jak skype, czy gg.

Proszę popatrz:

No mam powyłączane. ;) Ale jednak dwa miesiące temu grałem na jakości Dobrej a teraz na Minimalnej i są lagi. A internet ten sam ;)

Opublikowano

Przyczyn może być multum, ale to napewno nie jest wina systemu operacyjnego. Zgaduje, że kolega ma radiówke?

@down to właśnie staram się cały czas wytłumaczyć, ale ty to lepiej ująłeś.

Opublikowano

Chłopaki nie macie się o co spinać!

Ja mam laptopa i mogę grać na maksymalnych detalach, ale muszę uruchomić Game Boster'a.

Wszystkim osobą co używają Game Boster'a zalecam przejście na Raze Game Boster.

Raze Game Boster jest to kontynuacyjna zwykłego Game Bostera, który już nie jest aktualizowany.

Ja jednym kliknięciem wyłączam sobie niepotrzebne procesy, wyłączam Windowsa Aero, przechodzi na standardowy pasek zadań, wyłącza oprogramowania marki laptopa (Lenovo), wyłącza antywirusa i inne procesy takie jak Adobe Update, Google Update itp.

Gdy włączę komputer bez uruchomienia Raze Game Bostera mam Użycie pamięci na 23%, a gdy włączę Raze GB to mam 12%.

Game Boster'y nie pomagają w poszybszeniu łącza internetowego.

Jedynie mogą wyłączyć/zoptymalizować procesy które uzywają internetu takie jak np. Steam.

@topic

Nic Game Bosterami nie zdziałasz ze słabym łączem internetowym.

Jedyne najlepsze wyjście to zmienić internet na szybszy u operatora. <_<

Opublikowano

Skoro masz laptopa (jak ja) to obowiązkowo masz mieć w nim stały dopływ energii czyli musi być w ładowaniu :)

*.*
Lajk mile widziany.

Opublikowano

Game booster rzeczywiście nie przyniósł rezultatów.

Możecie polecić jakiś program do optymalizacji łącza?

Ja polecam ci program cFosSpeed, kiedyś go używałem jak miałem słaby internet i dobrze się sprawdzał.

Opublikowano

Polecam program Connection Meter, jednak wyraźnej poprawy nie zauważysz, jeśli program ten nie przyniesie oczekiwanych PRZEZ CIEBIE rezultatów to jedyną opcją jest zmiana dostawcy internetowego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...