Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyjść z elo hell?

mario22455

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poradzi mi ktoś jak wyjść z tego brązu V... na rankedach jest masakara:

-first pick na mida

-nie patrzą na kontry

-mid or feed...

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Elo Hell nie istnieje, a ty pewnie nie jesteś lepszy 'no, me mid or afk'.

Wystarczy się dostosowywać do teamu i nie być wulgarnym.

Dodatkowo warto grać duo, ja tak z Bronze 3 do Bronze 1 w 2 dni wyszedłem...

Opublikowano

Ja ci powiem tak elo Hell istnieje bo sa ludzie ktorzy naprawde nie powinni w to grac i piepsza gry "_"

A zeby wyjsc musisz po prostu grac

a co do flame to naprawde czasem sie nie da wytrzymac :) taka natura polaka :Y

powodzenia

Opublikowano

Błagam cię, skąd możesz wiedzieć jak on gra? Każdy mówi elo hell nie istnieje, sami pewnie z tego zostali wycarrowani i teraz kozacza. Nie piszcie też "wycarruj sam" jakim cudem można wygrać grę 1v5, gdy 3 jest afk a czwarty feeder. Co do wyjścia z tej dywizji to jedyny sposób próba wycarrowania w duo.

Opublikowano

Poradzi mi ktoś jak wyjść z tego brązu V... na rankedach jest masakara:

-first pick na mida

-nie patrzą na kontry

-mid or feed...

Dla Twojej wiadomości: skill > kontra

Pooglądaj sobie streamerów jak grają na tzw. "high elo" i zobacz co więcej możesz zrobić żeby wygrać gre.

Jeśli za każdym razem będąc na midzie,topie będziesz wygrywał swoją linie.. Roamował żeby pomagać innym to naprawde na 95% wygrasz gre. Zwalając wine na " noob team no help" "pls report my team for feed" nigdy nie wyjdziesz z "elo hell" .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Błagam cię, skąd możesz wiedzieć jak on gra? Każdy mówi elo hell nie istnieje, sami pewnie z tego zostali wycarrowani i teraz kozacza. Nie piszcie też "wycarruj sam" jakim cudem można wygrać grę 1v5, gdy 3 jest afk a czwarty feeder. Co do wyjścia z tej dywizji to jedyny sposób próba wycarrowania w duo.

Ciekawi mnie jaką lige Ty masz :D

Wychodziłem koledze z bronze V (był tam po 5 rankingowych), ludzie są tam co prawda na poziomie dość niskim, co jednak nie czyni z nich kompletnych idiotów. Nie zapominajcie, że enemy mają też bronze itp. Osobiście grałem sobie mid/jungle, kończyłem ze statami 15/3, coś w ten deseń, za mecz +32 LP, serie i z bronze V do III, potem 3 mecze, serie znowóż i Bronze I, w 1 dzień z B5 do B1, da się... Także, to że nie możesz wyjść z bronze, to znaczy, że jeszcze na to nie zasługujesz, bo na tym poziomie nawet 4v5 nie sprawia problemu graczom z golda (ja) albo srebra (kolega który z b1 do silvera wyszedł bo ja nie miałem czasu, ani jednej gry nie przegrał, miał w teamie afków, ale jakoś nie płakał z tego powodu)

elo hell nie istnieje.

Ale skoro mam dać radę to :

Graj Kayle, nie da się nią przegrać, a możesz iść top/mid/jungle. Wystarczy, że będziesz miał Nashora, Lich Bane i już jest gg, bo na bronzach tfy inicjuje się zazwyczaj "kto pierwszy ten lepszy, nie wazne czy tank czy adc" także, rzuci się na Ciebie jakiś adc, może być nawet bruiser, dostanie Q + E AA i będzie płacz że OP ...

ogólnie wszystko co potrzebne na bronzie by wyjść, to umiejętność farmienia i kite'owania.

167161466687770313241.png

Opublikowano

Jak wyjść? Wbijasz na junglę i zaczynasz szybkie ganki, im bardziej pomagasz tym większa szansa na wina. Jeśli dostaniesz lane, to bierzesz teleport i tak samo starasz się gankować. Zaopatrz się w runy i zrób masterki najlepiej sporo stronic, do wyboru zależnie od sytuacji. Farmisz ile się da, pingujesz i starasz się nie flejmować.

Opublikowano

graj junglerami. Z bronze 5 do 3 wychodziłem ucząc sie od innych. Po ponad 200 rankedach wreszcie wyszedłem z bronze'u. W silverze nie jest jakoś specjalnie lepiej z poziomem gry ;o grałem głównie: jarvan, lee, kha i diana jungle <3333

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

1. Ważne! nie wyzywaj

2. Graj dla fun`u

3. Czasami po po prostu przeciwny team jest lepszy nie ma się co srać

4. Zauważaj swoje błędy, a nie innych.

5. Duo mid to nie koniecznie przegrana gra

6. Nie wygrasz pickujac Malphite, trzeba również nim umieć grac.

7. W elo hell staraj się pickowac to czego team potrzebuje

8 Support też nie jest zły

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

1. Są ludzie którzy spierdalają gry, ale w teamie może być ludź który podnosi team i wygrywa grę :)

2. Elo hell nie istnieje, kiedyś sam myślałem że gdybym nie był w elo hell to grałbym lepiej. To bullshit, jeżeli masz umiejętności na gold/platyna lub diament to z brązu wyjdziesz w ok tydzień grając sporadycznie.

3.Po choya counter na brązie? Tam soraką pod heala kontrujesz kasse.

4.Mid or feed hmm? Double mid = 2x większa szansa wygrania mida a jungler może spokojnie 3mać poziom bota/topa

5. Ryze,Ryze,Ryze i więcej tej machiny do wbijania dywizji :)

Opublikowano

Tak w skrocie, jesli ktos nie moze wyjsc z Brazu V to najzwyczajniej slabo gra. Mam sporo kolegow ktorzy siedza w na brazie czy srebrze, placza o elo hell, gram z nimi duo na koncie brata i nagle wygrywamy... Jak to mozliwe?

Pierwsze co to ludzie w brazie nie dopuszczaja do siebie mysli ze graja slabo (niestety tak jest), nie potrafia farmic, nie potrafia zachowac sie tf a kontrola mapy tam nie istnieje.

Nie licz na to ze ktos ci tam gre wygra (wiem, moze sie to zdarzyc), jak nie jestes w stanie wygrywac gier na tym poziomie, to zwyczajnie musisz sie jeszcze sporo nauczyc.

Tematow takich bylo milion i w kazdym te same rady, a i tak kazdy zaklada osobny temat bo przeciez bronze V potrzebuje innych rad niz bronze II -.-

Graj tym czym umiesz, nie tym co jest niby op.

Nie jaraj sie wygrana linia, to nic nie znaczy.

Nie musi tego zobaczyc by wiedziec, jesli kolega jest w brazie V to mysle ze challengera w tym roku nie wbije.

PS.

Jak to jest ze kazdy w brazie, twierdzi ze gra jak srebro?

Jak to jest ze kazdy w srebrze, twierdzi ze gra jak zloto?

Jak to jest ze kazdy w zlocie, twierdzi ze gra jak platyna?

Jak to jest ze kazdy w platynie, twierdzi ze gra jak diament?

Dostrzegasz male podobienstwo? Ego =/= skill.

Opublikowano

Wychodziłem koledze z bronze V (był tam po 5 rankingowych), ludzie są tam co prawda na poziomie dość niskim, co jednak nie czyni z nich kompletnych idiotów. Nie zapominajcie, że enemy mają też bronze itp. Osobiście grałem sobie mid/jungle, kończyłem ze statami 15/3, coś w ten deseń, za mecz +32 LP, serie i z bronze V do III, potem 3 mecze, serie znowóż i Bronze I, w 1 dzień z B5 do B1, da się... Także, to ok to wyjaśnij mi parę rzeczy. Jak wygrać grę 2v5(reszta afk), gdy jest tf adc od razu ucieka z full hp. Trzeba gankowac linie tak? A jak utrzymać swoją, gdy przeciwnik cały czas pushuje? Na moim koncie w 2 sezonie nie było czegoś takiego, teraz na smurfie grać się nie da.

Opublikowano

Aktualnie Aatrox or afk, tak jest wszędzie, dzisiaj 5 rankedów poszło :) Bo jak ciul z teamu widzi "DON"T BAN AATROX PLIS OR TROLL" To Kurwa musi zbanować tego aatroxa, tak nawet by mu do głowy nie przyszło. Co do tematu picknij sobie xin pao w jungli i ciśnij

Opublikowano

Wychodziłem koledze z bronze V (był tam po 5 rankingowych), ludzie są tam co prawda na poziomie dość niskim, co jednak nie czyni z nich kompletnych idiotów. Nie zapominajcie, że enemy mają też bronze itp. Osobiście grałem sobie mid/jungle, kończyłem ze statami 15/3, coś w ten deseń, za mecz +32 LP, serie i z bronze V do III, potem 3 mecze, serie znowóż i Bronze I, w 1 dzień z B5 do B1, da się... Także, to ok to wyjaśnij mi parę rzeczy. Jak wygrać grę 2v5(reszta afk), gdy jest tf adc od razu ucieka z full hp. Trzeba gankowac linie tak? A jak utrzymać swoją, gdy przeciwnik cały czas pushuje? Na moim koncie w 2 sezonie nie było czegoś takiego, teraz na smurfie grać się nie da.

To w kazdej grze masz 3 afkow? To juz rzeczywiscie pech ;/ gdyby nie to bylbys challenger +1 ;/

Skoro brazy cie bija i pushuja na linii to z toba jest cos nie tak a nie z twoim teamem. Jaki sens jest robienia smurfa jesli glowne konto to srebro? No moze max gold, sadzac po tym co piszesz.

Jak pisalem wczesniej, nie liczy sie to jaki super uber jestes na linii, ze masz 2/0 i caly swiat nalezy do ciebie. Wazne jest to co zrobisz w tf i czy potrafisz kierowac teamem. Nie mow ze maja all w dupie, bo jesli zobacza ze grasz dobrze i nie ebdziesz ich bluzgal to sluchaja.

Opublikowano

Ja jakoś nie zostałem wycarrowany z brązu IV do srebra III, i tak, da się wygrać 1vs5 jak to zrobiłem pomagając moim kolegom wygrać kilka meczy w tym "elo hellu" które nie istnieje :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...