Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Punkty ligowe ...

Kilower

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest ktos mniej wiecej w stanie mi wytlumaczyc jak one dzialaja ?

Rozegralem sporo rankow dzisiaj , Ale te ostatnie dwa mnie zadziwily ...

Srednio dostawalem po 20/25 punktow za wygrana i tracilem kolo 15/20 za przegrana ...

tda.png

Ale ... Tym razem , Dostalem 15 za pierwsza wygrana ... i 7 punktow za druga wygrana ...

To nie byl jakis FEED czy cokolwiek ...

Wszystko wporzadku itp. gdyby to byl GOLD .

Ale to nawet nie jest silver ... Ja sie z bronze 5 Wybijam i jestem aktualnie w Bronz 1.

Wiec o co chodzi ... ?

Czy jest ktos w stanie mi to wytlumaczyc ... ? Jest jakis limit rankow dzienny ktory sie powinno grac ...

Czy moze poprostu mam pecha czy wtf .. .?

f59.png

PS. Link do lolking nadole :)

EDIT: Kolejny wygrany mecz ...

5sw2.png

EDIT2:

Kolejny wygrany mecz , To juz 4 z rzedu ...

evxv.png

4 wygrane mecze pod rzad ... Wedlug mnie pierwsze trzy na dobrych statach ... Ostatnia ujdzie ... I dostalem za te wszystkie mecze 36 pkt... ? Wedlug mnie cos nie tak :)

Edited_1.png

Opublikowano

Sprawa MMR, czyli ukrytego Elo. System uniemożliwia ci jakikolwiek awans, jeśli twoje ukryte elo jest słabe. Żeby punkty zaczęły być przyznawane normalnie musisz wbić trochę wygranych meczy, najlepiej na tyle żeby uzyskać awans.

Opublikowano

Sprawa MMR, czyli ukrytego Elo. System uniemożliwia ci jakikolwiek awans, jeśli twoje ukryte elo jest słabe. Żeby punkty zaczęły być przyznawane normalnie musisz wbić trochę wygranych meczy, najlepiej na tyle żeby uzyskać awans.

@ap.

Nie przeczytales calego posta i sie wypowiadasz .

Ja caly czas dostawalem po 20-25 punktow za mecz .

Dopiero teraz tak malo , Wiem co to MMR i to nie jest to .

Moje MMR jest duzo wyzej niz moje elo .

Jak ktos potrafi dostac nawet 32pkt. za wygrany mecz to chyba ma wysokie MMR .

Zadziwilo mnie to poprostu ze za te dwa mecze dostalem tak malo ...

Edited_1.png

Opublikowano

@ap.

Nie przeczytales calego posta i sie wypowiadasz .

Ja caly czas dostawalem po 20-25 punktow za mecz .

Dopiero teraz tak malo , Wiem co to MMR i to nie jest to .

Moje MMR jest duzo wyzej niz moje elo .

Jak ktos potrafi dostac nawet 32pkt. za wygrany mecz to chyba ma wysokie MMR .

Zadziwilo mnie to poprostu ze za te dwa mecze dostalem tak malo ...

To jest to i proszę nie mówić bzdur bo z twojej perspektywy nie możesz stwierdzić co czytałem, a co nie. Odrzucasz pomoc = twój problem.

Postaram się wytłumaczyć to w inny sposób.

System pierwszorzędnie patrzy na twoje MMR i jest to główny powód różnic w ilości przyznawanych punktów, jednak bierze też pod uwagę MMR twoich sojuszników i przeciwników. Jeśli twoi przeciwnicy mają dużo większe MMR od ciebie, to zgodnie z logiką dostaniesz więcej LP za wygraną a stracisz mniej za przegraną, bo po prostu poziom był zawyżony, z kolei jeśli twoi przeciwnicy mają mniejsze MMR od ciebie to punktów dostaniesz mniej. W przypadku sojuszników system doda ci mniej punktów za zwycięstwo z sojusznikami posiadającymi wysokie MMR, a doda więcej w przypadku zwycięstwa z sojusznikami z małym MMR.

W skrócie: jeśli twierdzisz, że to nie jest długoterminowe zmniejszanie się punktów, a jedynie na kilka gier to jest to wina nie twojego MMR, ale MMR twoich przeciwników/sojuszników.

Opublikowano

Wygraj 10 ranków pod rząd to będziesz ciągle po 25 dostawał, nawet w 1 dywizji :D

na pewno ;)

Mówicie też że zależy od ukrytego MMR, co też jest po części nie prawdą.. Ja osobiście siedząc w srebrze I rozegrałem 50-100 meczy bilans wynosi +17, a punkty nadal po +3 i -3 nie zmiennie od sytuacji. Porównując do znajomego z którym idę łeb w łeb jest tak, że ja dostaje +3 on +9, gdzie tu sprawiedliwość ? :) Porównując przegrane/wygrane moje z jego mam o wiele większe i nadal różnice w punktach jest taka że moje 3 wygrane to jego jedna :)

Najlepiej czekać na nowy sezon i niech zmienią bądź ulepszą ten pokićkany system.

Opublikowano

To jest to i proszę nie mówić bzdur bo z twojej perspektywy nie możesz stwierdzić co czytałem, a co nie. Odrzucasz pomoc = twój problem.

Postaram się wytłumaczyć to w inny sposób.

System pierwszorzędnie patrzy na twoje MMR i jest to główny powód różnic w ilości przyznawanych punktów, jednak bierze też pod uwagę MMR twoich sojuszników i przeciwników. Jeśli twoi przeciwnicy mają dużo większe MMR od ciebie, to zgodnie z logiką dostaniesz więcej LP za wygraną a stracisz mniej za przegraną, bo po prostu poziom był zawyżony, z kolei jeśli twoi przeciwnicy mają mniejsze MMR od ciebie to punktów dostaniesz mniej. W przypadku sojuszników system doda ci mniej punktów za zwycięstwo z sojusznikami posiadającymi wysokie MMR, a doda więcej w przypadku zwycięstwa z sojusznikami z małym MMR.

W skrócie: jeśli twierdzisz, że to nie jest długoterminowe zmniejszanie się punktów, a jedynie na kilka gier to jest to wina nie twojego MMR, ale MMR twoich przeciwników/sojuszników.

Ok , Przeparszam .

Moj blad zle zrozumialem to co napisales ...

Ale na 4rech wygranych pod rzad nadal bede dostawac po 6pkt. za mecz ?

Moge to jakos naprawic czy poprawic , Cokolwiek ?

Bo ja poprostu nie widze tego zeby zebrac 100pkt. Dostajac po 6/7 za mecz a tracac po 15-20 ...

I czy w 100% nie dostaje tyle pkt. z tego powodu ze gram az tyle ?

W tym tygodniu poszlo okolo 40/50 rankedow ...

To nie dlatego ? :P

EDIT: Editowalem pierwszy post , Wrzucilem te gry co rozegralem i ilosc aktualnych punktow .

Edited_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...