Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kha'zix ,czy nerf był zbyt mocny?

Matiass269

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś rozegrałem gre na midzie kha'zix'em... Po nerfie i o dziwo ,nerf był tak wielkie ,że jako osoba która łącznie zagrała ponad 110gier kha'zix'em, po prostu przegrałem line vs ziggs -.-...

Nie zdarzyło mi się jeszcze przegrać line przeciwko standardowemu midowi...

Lecz po tym nerfie nawet combo było mi trudno wycastować ,często po skoku muszę szybko zburstować ,i tutaj problem jest...

Po skoku zawsze castowałem w locie W+Q no a teraz po skoku musze odczekać prawie 1s! Gdzie to jest masa czasu...

Nerf ,podobno miał dotknąć tylko przeliczniki i miał być nadal bardzo dobry ,a tutaj się okazuje ,że jest nie do gry, nie ma tego czegoś za co tak tą postać lubiłem (dobrze ,że nie kupiłem skina).

Jak Wy go oceniacie? Według mnie teraz stanie się rzadko graną postacią ,ponieważ cała cast'acja combo trwała aż 2s...

Czyli zanim wyprowadzę całe combo taki zed/veigar lub inny assasyn mnie już zabije...

Opublikowano

Dziś rozegrałem gre na midzie kha'zix'em... Po nerfie i o dziwo ,nerf był tak wielkie ,że jako osoba która łącznie zagrała ponad 110gier kha'zix'em, po prostu przegrałem line vs ziggs -.-...

Nie zdarzyło mi się jeszcze przegrać line przeciwko standardowemu midowi...

Lecz po tym nerfie nawet combo było mi trudno wycastować ,często po skoku muszę szybko zburstować ,i tutaj problem jest...

Po skoku zawsze castowałem w locie W+Q no a teraz po skoku musze odczekać prawie 1s! Gdzie to jest masa czasu...

Nerf ,podobno miał dotknąć tylko przeliczniki i miał być nadal bardzo dobry ,a tutaj się okazuje ,że jest nie do gry, nie ma tego czegoś za co tak tą postać lubiłem (dobrze ,że nie kupiłem skina).

Jak Wy go oceniacie? Według mnie teraz stanie się rzadko graną postacią ,ponieważ cała cast'acja combo trwała aż 2s...

Czyli zanim wyprowadzę całe combo taki zed/veigar lub inny assasyn mnie już zabije...

Dostał nerfa na W oraz buffa na Q oraz R.

Czyli w obecnej chwili jest balanced.

10 gier to trochę mało żeby ocenić czy postać dostała po tyłku czy nie.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Dostał nerfa na W oraz buffa na Q oraz R.

Czyli w obecnej chwili jest balanced.

10 gier to trochę mało żeby ocenić czy postać dostała po tyłku czy nie.

Ziomek ,zmienili to ,że podczas lotu nie można użyć W ,i po wylądowaniu trzeba odczekać jakieś 0.5s,więc dostała po tyłku i to bardzo...

Bo castacja całego comba z 1s została zwiększona do 3s/2.5s

Opublikowano

Ziomek ,zmienili to ,że podczas lotu nie można użyć W ,i po wylądowaniu trzeba odczekać jakieś 0.5s,więc dostała po tyłku i to bardzo...

Bo castacja całego comba z 1s została zwiększona do 3s/2.5s

Nie jestem dla Ciebie "ziomek". "ziomek" to ty możesz pisać do kolegów z podwórka. Troszkę szacunku.

Npisałem że jego W dostało nerfa i tym sposobem zostało zbalansowane.

Nie zapomnij że redukcja dmg została zwiększona na ulcie o 10% a ludzie i tak castowali ten spell w locie i 50% ludzi po prostu tego skilla bo za szybko castowali tego spella.

Nie dość że ma mały cd na Q i W które zbiera całą farmę to jeszcze wybredzasz :)

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ziomek ,będę mówić tak ,bo lubię... (zaraz przyczepisz się co te słowo oznacza).

Spytam się z ciekawości ,ile rozegrałeś gier kha'zix'em?

//btw. Proszę o wypowiedzi ,graczy którzy kha'zix'a mainują/ali lub po prostu mieli dużo rozegranych a nim gier.

Opublikowano

Ziomek ,będę mówić tak ,bo lubię... (zaraz przyczepisz się co te słowo oznacza).

Spytam się z ciekawości ,ile rozegrałeś gier kha'zix'em?

//btw. Proszę o wypowiedzi ,graczy którzy kha'zix'a mainują/ali lub po prostu mieli dużo rozegranych a nim gier.

Około 50 gier.

Opublikowano

Faktycznie jego W sprawuje sie gorzej i juz praktycznie nie oplaca sie go ulepszac/ewuolowac (przynajmniej nie jako 1.)

Do tego nie mozna tego rzucic w czasie lotu, ale mimowszystko nie zrezygnuje z gry kaziem, poprostu trzeba obrac troche inny styl gry.

Z jednej strony gorzej z tym W, lecz z drugiej- skorzystalo ulti i Q, co nie wyglada zle.

Opublikowano

Kha dostał kilka zmian w mechanice. Kombo castować znacznie trudniej trudniej, ale za to laning ma nieco łatwiejszy, a jego Q jest teraz o wiele bardziej przydatne. Imo nadal jest dobry tylko na poprawne użycie kombo trzeba nieco bardziej się namyśleć i podejść do sprawy taktycznie. Skoro nie można castować w czasie skoku to można podejść do przeciwnika bliżej walnąć W nieco przed skokiem, a skok wykorzystać bardziej pod wyprowadzenie Q i kilku wykańczających AA.

Opublikowano

da się jakoś sprzedać postać i skina nie mając refundów?

dla mnie teraz ta postać ssie, gdyby była możliwość użycia E+W jednocześnie to bym jeszcze grał

Opublikowano

lol jaki nerf ?? o.O

moim skromnym zdaniem zmniejszyli mu potencjał w poku ale za to ma bardziej viable dmg na one target =typowy assasyn a nie jakaś piz*a :>

a tak na serio :dla mnie jest lepszy niż był .

ok w osłabione ale dodatek z ewolucji czyt.slow został już przypisany do skila wiec duży +

dmg z q jest niesamowite z cd 3sec jest po prostu sieczka .

wcześniej ewoluowałem zawsze w-e-q teraz bedzie to wyglądać q-e-w(pomyśle nad ultem , chociaż moim skromnym zdaniem nie opłaca tego sie robić)

Opublikowano

dobrze, że go znerfili, ludzi tak piszą o darku, że niby op ścierwo, to samo było z kazikiem, wystarczy, że złapał te 3 fragi na początku czy tam nafarmił się do 20 min i po grze, koleś kończył ze statami 36/4.

SW5tdWZhc29fX19ldW5lX19fNzdfX19OVUxMX19fMl9fXzEwMF9fX1BvbGFuZC5wbmdfX184X19fMl9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
  • 1 rok później...
Opublikowano

Taste Their Fear [ Q ]

• Damage decreased from 70/100/130/160/190 ( +1.5 Bonus AD ) to 55/80/105/130/155 ( +1.2 Bonus AD )
  • Isolation bonus decreased from 45% to 20%.
    strasznie znerfili :(
Opublikowano

Nie opłaca się nim już nawet grać, wcześniej mainowałem go ale teraz to już nawet nie ma o czym rozmawiać. DMG na Q jest tak zerowy że praktycznie prawie nic nie bije.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...