Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruska wersja BF3 - Język polski nie działa (game data corrupt)

meritus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem zainstalować BF'a po długiej przerwie, oczywiście mam wersję rosyjską BF3 dlatego też pożyczyłem sobię od kolegi płytkę z instalką BF'a bo on ma polską wersję bf'a.

Zainstalowałem, pobrałem wszystkie aktualizacje no i zabrałem się za "ruskie patchowanie gry", pobrałem update z grudnia i wrzuciłem, wszystko było ok.

Potem pobrałem i zainstalowałem update z 5 marca, wszystko spoko, gra się włącza i działa tyle że była w języku angielskim, wszedłem do rejestru i zmieniłem wszystko na pl_PL i gdy włączam grę od razu wyskakuje "your game data is corrupted" no to zmieniłem spowrotem na angielski język odpaliłem grę i wchodzę w opcje i w zmiane języka, powoli przechodze z angielskiego na francuski potem na niemiecki i po niemieckim wyskakuje Polski i gra się wywala.

Moje pliki w C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3\Data\Win32\Loc

ważą:

pl.sb - 706,749 kb (690 mb)

pl.toc - 184 kb (183 kb)

Była jakaś aktualizacja dubbingu polskiego ?

Jeśli nie to co może być problemem?

Inne wersje językowe: Ruska, francuska, niemiecka, angielska działają normalnie.

...

Opublikowano

Nie jestem pewien czy wszystko w rejestrze pozmieniałeś. Po ostatnim patchu doszły inne jeszcze wpisy w rejestrze. Rozmiary plików masz te same co ja więc chyba tu jest ok. Oczywiście GDFBinary_pl_PL w głównym folderze też dodałeś mam nadzieję. No i możesz też spróbować naprawić przez origin.

Opublikowano

Nie jestem pewien czy wszystko w rejestrze pozmieniałeś. Po ostatnim patchu doszły inne jeszcze wpisy w rejestrze. Rozmiary plików masz te same co ja więc chyba tu jest ok. Oczywiście GDFBinary_pl_PL w głównym folderze też dodałeś mam nadzieję. No i możesz też spróbować naprawić przez origin.

Naprawa przez origin nic nie daje, wszystkie pliki są "dobre"

Co do rejestru to wygląda on u mnie teraz tak:

HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / WOW6432 Node /

I są foldery:

EA Games: GDFBinary / Locale

Origin Games / DGR01609244 : Locale

Wszystkie zmieniłem na pl_PL i dalej nic, gra wywala.

"Po ostatnim patchu doszły inne jeszcze wpisy w rejestrze"

O tym nic nie słyszałem, możesz mi powiedzieć gdzie się znajdują, i na co zmienić jeżeli nie na PL ?

@Edit,

Jak zmienie wszystkie na en_US a zostaie tylko GDFBinary na pl_PL to gra się ładuje, niestety dalej po ANG.

@edit 2

DOBRA Już wszystko działa.... brakowało 2 plików w folderze z gra i trzeba było podmienić.

http://www.youtube.com/watch?v=w-qamYHTcjk

Tutaj koleś dał linki do tego, już po PL mam.

...

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...