Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VoltuiMT2 [Hamachi]

'Kewlys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla Moderatorów:

Nie ma już generatora, trzeba kopiować grafikę z innej prezentacji... :O

1348758094-U346826.png

2x 2.3 Intel Core i3

1348758144-U346826.png

3 Gb,

1348758183-U346826.png

Przeważnie 30 Mb/s +.

1348758916-U346826.png

[s1]Voltui,

[s2]Voltui,

[s3]Voltui,

[s4]Voltui,

[s5]Voltui,

[s6]Voltui,

[s7]Voltui,

[s8]Voltui,

[s9]Voltui,

[s10]Voltui,

....

[s50]Voltui.

Hasło: 123

1348758231-U346826.png

http://25.186.187.153/

1348758281-U346826.png

http://25.186.187.153/rejestracja.php

1348758321-U346826.png

Brak...

1348758351-U346826.png

25.186.187.153

1348758394-U346826.png

http://www.multiupload.nl/TJE5MG5ZQQ

Skan Clienta

f3x5jc.jpg

1348758431-U346826.png

http://www.multiupload.nl/2ZIBJ6MESI

1348758476-U346826.png

https://www.virustotal.com/pl/file/2efb99ce82329a42bb94665845828d3b11fc823d15c19ef1fd1c69899f725efe/analysis/1371209004/

1348758537-U346826.png

2zhfb7d.jpg

1348758595-U346826.png

5fmem0.jpg

1348758633-U346826.png

av05cp.jpg

1348758686-U346826.png

100% (Nie ruszane, max poziom na start)

1348758759-U346826.png

300%

1348758834-U346826.png

1000% (+ Za darmo u Yang-Shina)

1348758873-U346826.png

[GA]Voltui (Kewlys)
Testerzy z przedrostkami [BETA]

1348758951-U346826.png

Nie wiem, czy dokładnie jest 100%, ponieważ exp po prostu nie ruszany, ale jakby coś ... niech będzie 100. ^_^

logo.png

Cześć. Chciałbym, w końcu udostępnić, planowany przeze mnie już od wieków serwer Metin2.

Na początku, serwer miał zostać dedykiem, lecz w końcu pozmieniałem to i owo, tak wyszło, że pozmieniałem trochę za dużo i teraz, jestem zmuszony, aby był to serwer hamachi. :rolleyes: Tak czy inaczej, serwer by za szybko nie ruszył, bez funduszy.

Przejdźmy do rzeczy ....

VoltuiMT2, jest to prywatny serwer hamachi, ustawiony pod PvP i Drop. Serwer jest właściwie Old Shoolem, ale nie wyobrażam sobie, aby grało chociaż 5 osób z samymi podstawowymi przedmiotami z Metin2.

No więc? Koniec wprowadzenia i tak przeglądasz tylko obrazki, Ja to wiem! xD

347fq77.png

Serwer nie ma jakiś wykozaczonych parametrów, które mają utrzymać więcej niż dedykowany serwer ... na skromną garstkę ludzi, będzie w sam raz.

2x 2.3 Intel Core i3, na serwer przeznaczone są 3Gb ramu, zaś łącze lubi się zwiększać i zmniejszać, taki urok internetu LTE:

2772315650.png

fz7n9c.png

Zacznijmy od tego, że sam jestem graczem i dobrze wiem, jak większość nie lubi expić, na hamachi to jeszcze gorzej ... Więc mimo namysłów i planów nadania na start 75 poziomu, doszedłem do wniosku, że najrozsądniej będzie otrzymać poziom 99.

Teraz, aby przejść dalej, wypadało by napisać, gdzie gramy.

No więc, z początku chciałem, aby gra odbywała się w Shinsoo, ponieważ przyzwyczajony jestem do tej mapki z wielu serwerów prywatnych oraz Metin2.pl, lecz postanowiłem wykorzystać swą wiedzę i zastąpić trzy królestwa, jednym o małej fabule, która miała miejsce między starą erą i nową. Nowe królestwo nosi nazwę Harmony, zostało stworzone po unicestwieniu Berana-Setaou, na znak pokoju i Harmonii, po zakończeniu wojny, lecz siły zła wzrosły w potęgę! Wioski Shinsoo, Chunjo oraz Jinno zostały przejęte, przez co musieliśmy je opuścić i zacząć ewolucję od nowa, na szczęście wierni mieszkańcy królestw, przebyli tę drogę z nami i pełnią swoje funkcje taki jak przedtem, czyli między innymi handlują z nami.

2uyjcpy.jpg

2rnvezc.jpg

Skoro poziom 99 jest maksymalny, to pasowało by, gdyby statystyki były zwyczajne? No więc tak, są zwyczajne, wszystkie statystyki możesz rozwinąć na 95.

To teraz ważna sprawa, którą pewnie chcesz wiedzieć, jeśli przeglądasz obrazki, mianowicie chodzi o Umiejętności, czyli Skille.

Postanowione było, jest i będzie, że od razu, gdy wybierzesz się do Miasta, możesz udać się do Instruktora po swoją profesję, następnie możesz podejść do Druida, który wyszkoli cię na Wielkiego Miastrza!

3508hs9.jpg

Pewnie zadajesz sobie pytanie, a co z Perfekcyjnym Mistrzem? Otóż, aby zostać Perfekcyjnym Mistrzem, należy zdobyć pradawne Tęczowe Kamienie, które zostały skradzione przez siły zła! Tylko nie liczni, posiadają jeszcze ostatki, lecz nikt się od tak nie przyzna, gdy już zdobędziesz kamień, masz możliwość rozwinięcia jednej umiejętności:

2v1ptvr.jpg

Szansa, na wyszkolenie jest praktycznie pewna, chociaż zdarzają się przypadki, gdy kamień odmawia ci pomocy.

To może teraz z innej beczki? Bony.

Nawet nie musiałem tego przemyśleć, by wiedzieć, że brak najmniejszych szans na bonusy 6/7, jednakże bonusy 1-5 prezentują się w sposób:

* 3000 pż,

* 15 status,

* 10 prędkość ataku,

* 10 prędkość poruszania się,

* 20 prędkości zaklęcia,

* 30% reg, pż,

* 30% reg. pe,

* 20% Miecze/Dwuręki/Sztylety/Łuki/Wachlarze/Dzwony

* 10% na Magię,

* 10% na Otrucie,

* 10% na Omdlenie,

* 10% na Spowolnienie,

* 10% Bloku Ciosu,

* 15% Krytyczne Uderzenia,

* 15% Przeszywające Uderzenia,

* 10% na Ludzi,

* NNO,

* ONO.

Pozostałe bonusy, zostały całkowicie usunięte. Każdy bonus, wchodzi automatycznie maksymalny.

ndtmkn.png

Widziałem już od groma prezentacji serwerów hamachi, do tej pory dziwię się, czy wszystkie tę przepełnione sieci, to są gracze, którzy grają, czy może z nudów, inteligentni inaczej muszą zajmować więcej niż jedną ...

Postanowiłem, że nie będę się bawił i od razu dodam 50 sieci, czyli 5x50=250-50 (Moje miejsce, w każdej sieci) daje nam =200 wolnych miejsc, coś nie sądzę by na hamachi, grało 200 osób. Jeśli chcesz zajmować sieć to, gdzie indziej, będę wyrzucał takich "Multi Sieciowców", w ostateczności będę blokował dostęp.

Sieci zaczynają się od [s1]Voltui, a kończą na [s50]Voltui. Nie będę dodawał więcej, ponieważ mam zarezerwowane na inne sprawy. Hasło wszędzie takie samo czyli standardowe, proste 123 .

dm5hsk.png

Serwerowe raty, ograniczają się wyłącznie do dropu, ponieważ maksymalny poziom dostajesz na start. Ale można także określić Drop Yang jako 1000%, ponieważ z Metinów leci ich bardzo dużo.

Raty dropu, wynoszą 300% .

6pqq1h.jpg

Zaś Yangi, tak jak napisałem około 1000%, nie masz potrzeby na drop, ponieważ Yang-Shin po przeprowadzeniu się wraz z innymi mieszkańcami, nieźle się wzbogacił i teraz w dowolnym momencie, możesz wziąć od niego pożyczkę, której spłacić nie musisz, a nawet nie możesz ... ;)

3355m3c.jpg

71kwvn.png

Nie wiem dlaczego, ale sądzę, że najgorsze było dodawanie przedmiotów do Handlarzy, ale się udało!

2zhfb7d.jpg

Pierwszy sklep przedstawiony powyżej, to jest Handlarka Różności, drugi sklep do Handlarz Zbroją, trzeci to Handlarz Bronią, zaś ostatni to mini sklepik jednego z Instruktorów, pozostali także, mają licencje na fryzjerstwo oraz za symboliczny 1 Yang, dostaniesz wymarzoną fryzurę!

n19iyg.png

Wszystkie potwory, zostały wygnane, ale Kamienie Metin, nie mogą zostać powstrzymane. Przeprowadzono badanie dotyczące zawartości oraz częstotliwości spadania nowych kamieni metin w Opuszczonych Wioskach.

Okazuje się, że pozostały tylko 3, najsilniejsze kamienie, które spowodowały, że musieliśmy opuścić wioski.

1zp2zwz.png

Częstotliwie, spadają w miejscach mało widocznych, jednakże niektóre, wbrew swojej woli, są widoczne nawet w samym centrum Opuszczonych Wiosek.

Biolog przebadał kamienie, jest zdania, iż kamienie próbują się rozprzestrzenić i zaatakować naszą nową ziemię, musimy się ich pozbyć!

Wyliczono, iż z Kamieni lecą bardzo cenne przedmioty, a zaginione Rękawice, pozwalają władać zawartością kamieni ... Czy jesteś gotów, podjąć się wszelkich czynów?

4fzbkn.png

Do końca Czerwca, serwer będzie włączony w następujących godzinach:

Poniedziałek: 15-21,

Wtorek: 15-21,

Środa: 15-21,

Czwartek: 15-21,

Piątek: 14-21,

Sobota: 11/12-22/23,

Niedziela: 11/12-23/24.

Godziny mogą ulec zmianie, wtedy otrzymacie o tym informację.

fkyvif.png

Jak usiałem do tego, to myślałem, że w życiu nie skończę... Ale udało się .

2ltg8r5.jpg

sfxjlv.jpg

2w702rq.jpg

adhg93.jpg

Ulepszanie Broni pozostawiam do odkrycia Wam, jednakże jest tak samo jak ze zbrojami, czyli są po 3 każdego typu.

Tutaj ulepszanie reszty uzbrojenia, oraz biżuterii:

eu1ro1.jpg

Niech cię nie zmyli, że przy np. każdej tarczy jest Tarcza Smoka - one nie są inne, one są identyczne!

2yjq89e.png

Na start otrzymujesz podstawowy ekwipunek, maksymalny poziom oraz Konia Bojowego.

5fmem0.jpg

Po rozpoczęciu, użyj Pierścienia Teleportacji - Moje Miasto, aby rozpocząć przygodę.

15n85g9.png

Są 3 główne ulepszacze oraz Perły, które są ulepszaczami pośrednimi.

av05cp.jpg

Z Kamieni lecą Rossy, zawsze posiadają maksymalny czas, a bonusy są podzielone na przykładnie Czerwonej:

10% krytyk, 15% krytyk lub 20% krytyk, zdaj się na szczęście i zdobądź najlepsze Rossy!

Już wiele osób pytało o KD, wtopiłem i zapomniałem o nich ... Na serwerze wszystkie KD są +4 i na pewno ich poziom się nie zmieni!

dfwx8h.png

Klient Serwera:

Klient został skurczony, do granic możliwości ...

http://www.multiupload.nl/TJE5MG5ZQQ

Skan Klienta:

f3x5jc.jpg

Spolszczenie:

Spolszczenie, najlepiej wrzucić do klienta 2k10, na Derinie będzie działało na pewno ...

Jednakże, można pobrać klienta i tak waży bardzo mało po moim skurczeniu.

http://www.multiupload.nl/2ZIBJ6MESI

Skan Spolszczenia:

Standardowo, wykrywa wirusy, jednakże ode mnie, żadnego wirusa w plikach, nie ma na pewno ...

https://www.virustotal.com/pl/file/2efb99ce82329a42bb94665845828d3b11fc823d15c19ef1fd1c69899f725efe/analysis/1371209004/

_____________________________________________________________________________________________________________

Strona:

http://25.186.187.153/

Pamiętaj, że aby wejść na stronę, musisz być w jednej z 50 sieci hamachi!

Na stronie znajduje się działający licznik Online oraz statusu. Jest także przekierowanie do forum serwera, na które byłbym wdzięczny, gdyby były kierowane większe zapytania, a nie na Hamachi.

Zaznaczam od razu, że nie ma rekrutacji, a zapytania o takie sprawy, będą całkowicie ignorowane.

Hejterskie posty, będą zgłaszane, więc jak chcesz to dajesz ... <_<

[hejt]Gotowiec! Gotowiec! [/hejt]

Premierowy start, wyszedł właściwie bardzo dobrze, nie spodziewałem się takiej ilości osób w grze oraz takiej ilości założonych kont, od teraz obowiązują standardowe godziny otwarcia. Strona jest włączona całą noc, o ile port map nie zacznie wariować lub internet się nie wyłączy!

5y6tk3.gif

Opublikowano

widziałem lepsze, ale server ujdzie :D

coś śmierdzi ten was client, który waży 300mb...

Jeśli ja to ty, a ty to ty, to kim jestem ja? A może ty to ja a ja to ty a ty to ty a ja to ja?

Pacz na hooby, potem pomyśl xD

Opublikowano

widziałem lepsze, ale server ujdzie :D

coś śmierdzi ten was client, który waży 300mb...

Waży 500mb, spakowany waży 300.

Pousuwane są wszelkie śmieci, jest tylko to co jest wymagane do działania klienta oraz to, co jest wymagane do widoczności wszystkiego w grze. Czyli poprawnego działania ...

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Wielkei gz klienta jak mozesz daj ss systemu ulepszen broni jak mozesz :)

@edit na depositfile nie ma klienta.

Gif OFF.

By ME ; D

Opublikowano

Niedlugo wbije,mialem okazje wejsc przed startem i szczerze mowiac,serwer godny polecenia.

;)

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Wielkei gz klienta jak mozesz daj ss systemu ulepszen broni jak mozesz :)

@edit na depositfile nie ma klienta.

Odśwież i zobaczysz, że pojawi się pierwszy link, z którego działa. ^_^

Serwer aktualnie jest off i chciałem by był tajemnicą, odkryjecie ulepszając.

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

nie zagram powód . Zwalony sytem ulepek tylko 3 zbroje takto serwerek mi sie podoba ale ten system Polecam w 70%

Jaki jest sens dodawac wiecej ?

I tak bedziesz nosil tylko ta ostatnia wiec napisz,jaki to ma sens?

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Oj tam, zapraszam serdecznie na forum

voltuimt2.tk

:D mam nadzieje, że server nie padł po 1 dniu mam mam już kozak eq :D

Jeśli ja to ty, a ty to ty, to kim jestem ja? A może ty to ja a ja to ty a ty to ty a ja to ja?

Pacz na hooby, potem pomyśl xD

Opublikowano

Już jest On, jak mówiłem - 11/12. Dopiero wstałem. Sobota <3 .

Pozdrawiam i Zapraszam.

EDIT#: Wrzucono klient na:

http://www.speedyshare.com/czJJs/VoltuiMT2.rar
https://mega.co.nz/#!n5RkkLoS!G3Li2gBZZURYn6BNdKDDmi0jlvIU2qdYLzWHxwEYLtE 

Dodatkowa Łatka:

http://www.mcncc.pl/179287

Łatka jest dla osób, które nie mogą się przenieść do Miasta, z powodu innego klienta.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Volturi Volturi ..

Administratorem jest gracz znany w grze jako iGi ?

Nie Volturi tylko Voltui. Volturi to masz we Zmierzchu. :rolleyes:

Administratorem jestem Ja, czyli [GA]Voltui, który sobie później zmieni nick, nie ma nawet takiego gracza jak iGi. :D

Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Serwer nawet,nawet...

A nie możecie go uruchamiać od 7 rano ?

Komputerowi nic się nie stanie :)

Nie chodzi o to, że się coś ma stać komputerowi, tylko to, że od 2 dni, niektóre osoby atakują, raz słabo, raz na tyle, że wywala port map po minucie i co to da - odpalam o 7, a do 14/15 narobi się spam, dlaczego serwer Off, skoro jest: [GA]Kewlys - [Off] | Serwer:[ON] .

Jutro edytuję i dopiszę co zostało dodane w międzyczasie oraz informacje przyszłe.

Dziś serwer był na próbę wyjątkowo od rana, a to z powodu, że wczoraj opóźniłem się o 2 godziny z powodu, pewnych problemów.

Zapraszam oraz Pozdrawiam.

5y6tk3.gif

Opublikowano

Serwer zayebisty, polecam.

Według mnie dopracowany i najlepszy hamak na teraz.

Niedługo mały update i konkurs PvP.; D

Serdzeczenie zapraszam.

Louf. :PP

Opublikowano

No więc, jest zła informacja. :O

Wyszedłem po odpaleniu serwera, po powrocie, okazało się, że coś stało się po stronie serwera, trwała przerwa techniczna, która miała na celu naprawienie serwera, jednakże nie udało się. Został wgrany na nowo, wraz z back upem bazy, robionym wczoraj przed wyłączeniem oraz dzisiaj po włączeniu, jednakże okazało się, że baza była uszkodzona już od wczoraj, przez co brak kont, brak itemków w item oraz item_proto, a co najśmieszniejsze - 13 graczy w player, próbowałem wielokrotnie, lecz mam jedynie możliwość wgrania kopii z Wtorku, ale co się oszukiwać - kto by grał, przy cofce o 3 dni.

Dla informacji, potencjalnych hejtów - baza nie została usunięta przez nikogo, ponieważ hasło zmienione, nikt go nie znał prócz mnie, oraz różniło się od pozostałych. <_<

No nic, tak czy inaczej, teraz jest zbytnia duchota, by grać na hamachi, a co dopiero się nim zajmować.

Pozdrawiam i chłodniejszego lata ...

5y6tk3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...