Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[MiniTut] jak rozwinąć swój serwer ?

ZgredzioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Golditm.png

Witam . Większość serwerów . To serwery pseudo założone przez 12-15 latków z możliwością kupna H@
Ja wam zaprezentuje to jak rozwinąć swój serwer i wyrobićsobie dobrą opinię ;)

Zacznij o 50-60 slotów

Napisz dośc przekonującą prezentacje ważne aby ona była wykonana " profesjonalnie " :)

Administracja +17

A więc na początek zacznij od 40-50 slotów , ważne aby twoja administracja była ogarnięta i miała świetny kontakt z graczami . I żeby byli sprawdzeni w swym fachu ;) , Co jakiś czas rób eventy o GIFTCODY czy inne klucze do gier , warto ponieważ gracze bedą wiedzieć że mogą mieć inne korzyści niż tylko gra na serwerze . Pamiętaj aby strona była wykonana profesonalnie , a styl nie był ściągnięty z internetu . Czasem warto wydać to 120-200 zł na szablon ,

Potem gdy już osiagniesz stałą liczbe graczy około 40 , Zacznij rozmyślać nad kupnem 100 slotów , wgraj też ciekawe i interesujące pluginy takie jak Survival Games ,Bow Spleef , Spleef , i inne . Miło by też by było gdyby sklep SMS był by automatyczny wtedy było by wiadomo że administracja stawia na sam profesjonalizm .

Pamiętaj aby mieć kontrole nad swoją administracją najlepiej ściągnąć plugin OnTime i sprawdzać ile twoja administracja poświęca czasu na serwer w tym pluginie mamy takie opcje jak sprawdzenia :
Czasu gry dziennie
Czasu gry od ostatniego zalogowania
Czas gry od założenia

Przyda ci sie też plugin AdminControl , bardzo przydatny na duże serwery gdyż mamy w nim wiele ciekawych opcji
takich jak ClearChat , Wyłączenie czatu , i inne ;) Także system warnowania więc myśle że plugin jest warty swej uwagi

Pamiętaj aby dopiąć wszystko na ostatni guzik nie otwieraj serwera jeżeli nie jest on gotowy . Przed startem zbierz na forum liczbę graczy która będzie grać , Warto robić forum na silniku IPB , pamiętaj aby nie kraść IPB :) ponieważ możesz ponieść konsekfencje prawne .

A więc gdy już masz tą swoją liczbe graczy , zacznij szukać sponsora na 100 slotów lecz pamiętaj ze sponsor też chce mieć swoje korzyści , bo 100 slotów piechotą nie chodzi .

Pamiętaj aby na pytania graczy odpowiadać z powagą .

Poradnik nie jest rozpisany gdyż nie jest to poradnik jak Perfekcyjnie prowadzić serwer tylko jak zdobyć garstke przynajmniej kilku stałych graczy ok. 20 - 30 ;)

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

"Witam . Większość serwerów . To serwery pseudo założone przez 12-15 latków z możliwością kupna H@"

Ja mam 14lat i posiadam swój serwer 100slotowy i powodzi mi się świetnie. Gra u mnie zwykle 80-90 osób.

"Administracja +17"

Nie koniecznie. Nie wszystko zależy od wieku.

I tak jak z całą resztą się nie zgadzam.

To znaczy, że jak mam 60 slotów i gra u mnie 40 osób, to już mam kupować 100 slotów?

Opisałeś również, żeby wgrać SG, SA, BS itd. A co jeśli to nie pasuj do typu?

Tutoriale przeglądają też laiki, którzy będą się potem tym kierować.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Wiem wiem sam mam 16 :) i pomagam z serwerem 200 slotowym . są jeszcze normalni ludzie ;) . Nie chodzilo mi o obraze kogo kol wiek tylko to byl przykład ;) . jezeli przyjales to jako obraze to bardzo cie przepraszam ;d

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Mógłbyś częściej chodzić na lekcję polskiego bo ni ładu, ni składu w tym twoim tutku.

kogo kol wiek

A może kogokolwiek ?

_______
Piszesz że forum warto zrobić na silniku IPB. Czy naprawdę myślisz że ktoś kto kupił ten skrypt za tyle forsy nie będzie wiedział jak zarządzać serwerem? Po za tym to w "Polskim Internecie" wszyscy kradną więc wątpię żeby kogoś za to ukarali <3

W 80% nie zgadzam się z tym poradnikiem.

Potem gdy już osiagniesz stałą liczbe graczy około 40 , Zacznij rozmyślać nad kupnem 100 slotów

A może by tak zapełnić najpierw to co się ma?

Najpierw piszesz żeby pomyśleć nad kupnem, później jednak żeby szukać sponsora. Gdzie tutaj logika?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...