Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sms Schop Mu Online Jak Zrobic

S1600

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam moze ktos mi pomoc jak zrobic sms schopa od poczatku?? chodzi o to ze ktos wysyła sms i dostaje w zamian za to punkty do PC schopu które wymieni sobie na wybrane przez siebie itemy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznijmy kolego od tego że zły dział.

A co do twojego pytania to tak. Plik napewno bedzie pisany w php.

Zgadując że kożystasz z usługi DotPay i twoja usługa polega na wygenerowaniu kodów w pliku *.txt to ja bym to zrobił tak.

Napisal jakis <body></body> w html potem table Logowania gdy zalogujemy się na konto i chcemy kupic "Pkt" przykladowo twozymy odnosnik "Kup PKT" po kliknięciu pokazuje nam sie "Wyslij sms ble ble ble." po czym przekierowuje nas do "shop.php"

W pliku shop.php jest odnośnik do connectu Mysql Bo obstawiam ze serwer stoi w na sql dalej bedzie sprawdzenie czy dany user i czy dane haslo jest w bazie w Tabeli zapewnie "Account" i "Password" i nastepnie twożymy pole w którym wpisujemy kod z sms i obok tego button ktory ma za zadanie sprawdzic czy w pliku *.txt konfiguruje taki kod i ktory ma za zadanie usunięcie go z listy.

Postarałem ci się mniej wiecej zobrazować jak wyglada napisanie takiego skryptu. Dodam że chętnie podejme się napisania go. Zapraszam na PW.

Pozdrawiam. Nie mam nicku

Deleted.

~M@niek

Opublikowano

Zacznijmy kolego od tego że zły dział.

A co do twojego pytania to tak. Plik napewno bedzie pisany w php.

Zgadując że kożystasz z usługi DotPay i twoja usługa polega na wygenerowaniu kodów w pliku *.txt to ja bym to zrobił tak.

Napisal jakis <body></body> w html potem table Logowania gdy zalogujemy się na konto i chcemy kupic "Pkt" przykladowo twozymy odnosnik "Kup PKT" po kliknięciu pokazuje nam sie "Wyslij sms ble ble ble." po czym przekierowuje nas do "shop.php"

W pliku shop.php jest odnośnik do connectu Mysql Bo obstawiam ze serwer stoi w na sql dalej bedzie sprawdzenie czy dany user i czy dane haslo jest w bazie w Tabeli zapewnie "Account" i "Password" i nastepnie twożymy pole w którym wpisujemy kod z sms i obok tego button ktory ma za zadanie sprawdzic czy w pliku *.txt konfiguruje taki kod i ktory ma za zadanie usunięcie go z listy.

Postarałem ci się mniej wiecej zobrazować jak wyglada napisanie takiego skryptu. Dodam że chętnie podejme się napisania go. Zapraszam na PW.

Pozdrawiam. Nie mam nicku

Po tym co tutaj przeczytałem mam wątpliwości czy był byś w stanie napisać jakąkolwiek aplikację w PHP, tak żeby była bezpieczna.

Opublikowano

Ty kolo ja mu przedstawilem w duzym skrócie jak ma wyglądać taka aplikacja to nie znaczy że bym nie użyl filtrowania, weryfikowania zmiennych (aby uniknac ataku typu 1'='1) etc. Bo proste że taka aplkacja surowa jest podatka na ataki typu Sql Inject (Wolne tłumaczenie "Zastrzyk/Wstrzykniecie Sql). Wiesz cieżko żeby w 3 min nauczyć kolesia tego co uczy sie przez kilka miesięcy.

A jeżeli masz jakieś zastrzeżenia do mojej znajomości PHP to może spróbujesz złamać moje zabezpieczenia? Specjalnia dla ciebie przygotuje strone www.

No ale takei sprawy to na PW sobie bedziemy zalatwiac.

Pozdrawiam NMN

Deleted.

~M@niek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...