Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co myślicie o handlu "używanymi" czołgami ?

Vaxus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co myślicie, o możliwości handlu między graczami używanymi elementami w grze Word of Tanks? Pisząc elementami, mam na myśli oczywiście czołgi, td i arty za zakupione wcześniej Złoto. Przykładowo, kupiłeś X czołg za 3000 szt. Złota, „pobawiłeś” się nim/znudził ci się/masz ochotę go sprzedać (zresztą, to nie jest istotne), wystawiasz go na sprzedaż (przez of. forum/stronę) lub dogadujesz się z kumplem (dodatkowa zakładka w zaproszeniach?).

Cena to np. ½ lub ¾ ceny „katalogowej” w Złocie. W tym momencie WG zarabia na czołgu „podwójnie” (no prawie). Dlaczego zarabia „podwójnie”? Otóż ktoś wcześniej wydał kasę (pierwszy właściciel), a teraz kupuje go ktoś, kto też wydać musiał real kasę na zakup złota. Oczywiście zawsze można powiedzieć, że WG woli sprzedać czołg z „katalogu” za 3000 G, kwestia tylko tego czy sprzeda, a tak, może, ktoś… ? Ewentualnie, żeby WG nie marudziło, opcja ta (handlu) może być dostępna tylko dla „graczy premium”. No dobra, mamy szczęśliwego nabywcę „nowego czołgu”, mamy (mam nadzieję) szczęśliwe WG, ale co z sprzedającym?

Otóż ja widzę to tak. Najprościej aby sprzedawca dostał to Złoto od kupującego (oj, widzę niezadowolone miny WG) albo równowartość w Kredytach (wg opcji sprzedaj ) + np. 20% , ewentualnie inny „bonus”. Czy to ma „ręce i nogi”? Co o tym sądzicie?

test

Opublikowano

Ja myślę, żeby czołgi premium były czołgami "stałymi", które zawsze można sprzedać w sklepie a później je odkupić za tyle samo lub 100% więcej.

Co do w.w pomysłu.

Co z załogą?

Każdy komu znudzi się gra w WoTa sprzeda czołgi kolegom itd, wtedy już każdy będzie miał czołgi premium.

Opublikowano

Także wpadłem na podobny pomysł, jednak co do zwykłych czołgów. Nie rozwijałem go co prawda, bo stwierdziłem, że nie przyniesie żadnychkorzyści dla wg. a taki pomysł byłby zły ^^

Myślałem o tym,żeby był rynek zwykłych czołgów. Coś jak otomoto.pl z samochodami.Sprzedajesz czołg. Jego minimalna wartość musi wynosić 35% zwykłej sprzedaży. Dlaczego ? Żeby nie sprzedawać ich za 1 kredyt, np dla drugiego konta. Warunki kupna ? Zbadany model czołgu i wystarczająca ilość kasy. Czołgiści zaoszczędziliby wtedy kredyty, do kupna np.dosyłacza do nowego czołgu.

Opublikowano

Handel zwyklymi czolgami? Juz widze krecenie glowami przez WG. Ten numer na pewno nie przejdzie, WG musi widziec realny zysk, chyba ze do "wykonania" takiej transakcji wymagane byloby zloto (prowizja w zlocie).

Mysle, ze WG z biegiem czasu bedzie musialo wprowadzic roznego rodzaju "elementy" zeby urozmaicic nie tylko sama rozgrywke, ale i cala otoczke zwiazana z WoT'em :-)

test

Opublikowano

Nigdy czegoś takiego nie będzie. Argument że WG więcej zarobi jest inwalidą bo te same czołgi by było odsprzedawane a teraz każdy z osobna musi kupić sam sobie.

76561198001815076.png
Opublikowano

@up, czesciowo mozesz miec racje ale jesli wezmiesz pod uwage, ze czesc ludzi kupuje uzywane rzeczy (w roznych "dziedzinach") i wlasnie te zakupy napedzaja rynek w realu, to byloby to tez z realna korzyscia dla WG. Kupujacy nie dostaje nic za darmo, tylko po nizszej cenie, za zloto, ktore wczesniej kupil, a sprzedajacy (przyjmujac drugi wariant) dostaje Kredyty.

Oczywiscie nigdy nie mozna stwierdzic, ilu byloby chetnych,ale w ramach eksperymentu ;-)

test

Opublikowano

Wasze pomysły są niestety, nie realne, ale ciekawe ;)

Handel zwyklymi czolgami? Juz widze krecenie glowami przez WG. Ten numer na pewno nie przejdzie, WG musi widziec realny zysk, chyba ze do "wykonania" takiej transakcji wymagane byloby zloto (prowizja w zlocie).

Mysle, ze WG z biegiem czasu bedzie musialo wprowadzic roznego rodzaju "elementy" zeby urozmaicic nie tylko sama rozgrywke, ale i cala otoczke zwiazana z WoT'em :-)

Nigdy czegoś takiego nie będzie. Argument że WG więcej zarobi jest inwalidą bo te same czołgi by było odsprzedawane a teraz każdy z osobna musi kupić sam sobie.

"Nie rozwijałem go co prawda, bo stwierdziłem, że nie przyniesie żadnych korzyści dla wg. a taki pomysł byłby zły ^^"

Wiem, że nie przejdzie, ale taki miałem ;)

Opublikowano

co do handlu czolgami jak dla mnie było by dużo złodziejstwa kont ;) i to na tyle. Ale fajna sprawa, np wbijasz X tier i mozesz go sprzedac jak masz w garazu :)

Opublikowano

Podejdźmy od strony ekonomicznej. WG taki pomysł w ogóle nie będzie się opłacał. Ktoś kupi czołg za dajmy 70 zł (tyle chyba jakaś VII premium kosztuje) i sprzeda go innemu graczu. Co zyska WG? NIC. A teraz są dwie strony. Płacisz znowu troche golda żeby kupić sobie miejsce w garażu żeby pomieścić inne czołgi(czyli WG zarabia) albo sprzedajesz go i masz olbrzymi zastrzyk pinionszkuw (WG teoretycznie nic nie zarabia). Tylko, że prawdopodobnie po sprzedaży tego czołgu na 80% kupisz sobie inny (WG zarabia znowu) i tak kółko się zamyka.

Opublikowano

@up, zobacz, ze czolg byl juz raz kupiony za Goldy przez pierwszego wlasciciela a drugi, ktory go nabywa po zanizonej cenie i tak musi najpierw kupic Goldy w celu nabycia "uzywki" Mozna powiedziec, ze WG dostaje 2 razy kase za ten czolg :)

test

Opublikowano

@up, zobacz, ze czolg byl juz raz kupiony za Goldy przez pierwszego wlasciciela a drugi, ktory go nabywa po zanizonej cenie i tak musi najpierw kupic Goldy w celu nabycia "uzywki" Mozna powiedziec, ze WG dostaje 2 razy kase za ten czolg :)

Nie dwa razy tylko mniej. 2 razy dostaje jak dwie osoby kupią sobie po jednym.

76561198001815076.png
Opublikowano

@up, wiedziałem, że jak napisze 2 razy to się ktoś przyczepi ;) ok, 1,8 lub 1,5 razy

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...