Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zainteresowani może jesteście bo nie wiem, czy inwestować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pozdrowienia!

Od pewnego czasu pracuję nad własnym serwerem i zbliżam się ku końcowi. Pierwotnie miał stać na domowym kompie i łączu UPC ale coś jak widzę ciężko mi się z nim np. z pracy połączyć więc rozważam postawienie go na hostingu. Ale tu w grę wchodzą oczywiście koszta. Więc zastanawiam się, czy byłoby zainteresowanie, bo sam z synami to mogę grać po lokalnym.

Tworząc serwer starałem się połączyć kilka wątków - oczywiście tych, które podobały mi się na innych serwerach. No i dodać coś od siebie.

Gracz startuje w niewielkim zameczku na wyspie. Ma dostęp do kilku kopalni (jak na serwerach prison) i sklepów, gdzie może sprzedawać swój urobek. Kopalnie starałem się zbliżyć do realizmu - może nas w nich zalać woda, zasypać nieostrożnie poruszony żwir itp. Poza tym jak to w kopalniach jest ciemno - bez światła nie ma co schodzić... W zamku jest kowal naprawiający i enchantujący itemki (oczywiście nie za darmo). Są też pokoje i działki do wynajęcia. Właściwie to taki prison bez stref i z możliwością swobodnego opuszczania wyspy.

Gracz, który znudzi się wyspą i zarobi już wystarczającą ilość kaski może założyć własne osiedle - wykupić (opłata jednorazowa, w przeciwieństwie do wynajmowanych na wyspie kwater) kawałek terenu (chunk 16x16) na własność. Może dokupować kolejne chunki poszerzając swoje włości. Razem ze znajomymi może kupować tereny obok siebie i dawać sobie nawzajem uprawnienia do nich tworząc coraz większe osiedla...

Dopuszczam, a wręcz pochwalam wszelkiego rodzaju farmy i fabryki (półautomatyczne i automatyczne). Wszystko, co pozwala się bogacić. Jak na serwerach survival wolno również kraść i mordować dla zysku lub frajdy. Grief mapy starałem się zablokować, przynajmniej w najbardziej rzucających się w oczy kwestiach (wieże 1x1, wiszące liście). Celowy i złośliwy zamierzam karać.

X-Ray = BAN PERMAMENTNY NA IP. Tu nie ma negocjacji.

Kasę zarabiać możemy także poza spawnem. W rozmaitych miejscach mapy są rozsiane forty, gdzie odsprzedamy zdobyte w grze materiały. Jest też kilka kopalni różnych typów. Zakładam, że osiedla będą powstawać w ich okolicach.

No i wreszcie jest kilka miejsc specjalnych - jak ruiny BaradDur czy Orthanku - tu zdobędziemy skarby - naprawdę DUŻO kasy lub niedostępne inaczej w grze przedmioty.

Opublikowano

A kiedy mogło by to wystartować?

cute_anime_girl_by_kisakupl-d56xzn2.png

Hotarti <3 <3 <3 I <3 Anime

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Właściwie w każdej chwili. Odpaliłem jako betę w domu, kilku kolegów syna wlazło, żeby zobaczyć czy kupy się to trzyma, ewidentnych błędów nie znaleźli. Ja to bym się czepił jeszcze kilku szczegółów, dopracował to i owo - jak to projektant - ale nie wiem czy to robić bo taka dłubanina potrafi się przeciągać dni a nawet tygodnie. Generalnie jest skończony tylko nie wiem, czy wykupować hosting (czy jest zainteresowanie) a jak tak, to gdzie i na ile slotów.

Opublikowano

kUPUJ!

Na początek myślę ,że 20 starczy - najwyżej dokupisz

Żyjemy w chorym świecie gdzie bycie sobą jest chwalone w sieci, zaś w rzeczywistości prowadzi do samotności. :C

Opublikowano

Ale bedziesz musial zainwestowac jeszcze w reklame jak chcesz miec ludzi na servie i obiecac im, ze powiekszysz sloty ;P

Bo dobra paczka to nie wszystko, trzeba miec podejscie do ludzi :D

Powodzenia.

20utztj.jpg

Opublikowano

Jeżeli faktycznie dopracował byś ten serw tak jak w opisi to może być ciekawie ale to mogę ocenić dopiero jak go odpalisz więc masz mój pozytywny głos w tej sprawie ;D

Zapraszam na serwer my-mine! IP:s126.csrv.pl:29692 Frakcje, SkyBlock, Surwiwal, 4Fun

j6yf.jpg

Opublikowano

Cóż myśle ze wiele osób zagra aczkolwiek ja na pewno zagram :) Pomysł ciekawy Ale realizacja to już inna bajka

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Między innymi takie informacje w tym wątku chciałem uzyskać - jak na razie pomysł 20 slotów uważam (cenowo) za interesujący. Hostingu nie wybrałem.

Serwer już przez chwilę stał - można było wejść :P Szukałem testerów na tym forum.

Opublikowano

jak zainstalujesz plugin żebym maksymalnie mógł gracz 12 godzin potem ban na 12 bo inaczej bd nolifić i wtedy bd źle jak się uzależnię od serwera bo nagle off a ja co? idę na most i nq

Jeśli czytasz tę sygnaturę to uświadom sobie, że jeśli czytasz to z prawą reką na myszce oznacza to, że jeśli balon pęka to twoim starym pękło coś innego dlatego tak powstałeś. Jeśli to przeczytałeś wiesz już co zostawić pod moim komentarzem.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

@up w takim razie proponuję udać się do specjalisty bo to nie jest normalne podejscie.

Do autora

Czekam na pw na wiadomość co do startu servera - jakbyś szukał administracji to z chęcią pomogę (CV na pw)

Opublikowano

Hej

Niedawno zbierałem głosy w ankiecie na serwer mojego pomysłu. Ponieważ część z Was głos pozytywny więc informuję, że w ten weekend beta serwera jest czynna:

minework.asuscomm.com:25555

lub też

89.75.102.255:25555

Zapraszam, również ze znajomymi. Będę wdzięczny za zgłaszanie błędów, ocenę i ogólnie uwagi.

H_Brunner

Opublikowano

user not premium :(

Opublikowano

Więcej graczy będziesz miał jak nasz np też ^^

Opublikowano

User not premium xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...