Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomnienia starego SF.

LorZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nabrało mi się na wspomnienia z Seafight'a, więc może podzielimy się naszymi najlepszymi akcjami, najmilszymi wspomnieniami, wszystko co najlepsze was spotkało w sf itp. ?

Ja osobiście miło wspominam początki gry, gdy BP jeszcze nie szalał i elity były do 10 poziomu. Pierwsze bractwo - BUT (Biuro Usług Topionych), a następnie drugie i ostatnie - 999 (Black Inferno).

Moja kariera zaczęła się w 2009 roku bodajże, a skończyła się niedawno po dodaniu talentów, gdzie BP kompletnie poleciał na kasę. Topienie i szukanie jednej z legend Polskiego Serwera -maarek-, gdzie pomimo topek była przyjemność gdy raz go stopiliśmy ;D Ogólnie zbiórki i wojenki miło wspominać, gdy na GITy ruszaliśmy (hehe). Najmilej jednak wspominać jest gdy w bractwie BUT (bez aliansu gdzie jeszcze była za czasu Wracam_Piechotą) przejęliśmy wyspę i utrzymywaliśmy ją z 4h. ;D

Ogólnie łezka w oku się kręci gdy przypominają mi się te czasy. Teraz to tylko człowiek się denerwuje gdy spojrzy na grę i będzie widział w niej tylko dostęp dla ludzi, którzy na Mega Happy Hour inwestują w przelewy. Pomimo tego że to Free4All to trzeba w ch*j zainwestować (chociażby w premke) by coś na morzach zdziałać.

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

kasztele i talenty to dobry pomysł tylko źle wykonany najgorsze to te kielichy bokora,tarcza vodoo,eventy do dupy i te pokłady hebanowe i słoniowe

Na rozstaju drogi

Wiedźmin był raz dumał

Jak rżnąć hufiec wrogi

A chędożyć umiał...

Opublikowano

Oi ja byłem w dbz, gdybym w tamtych czasach wiedział o botach i bugach to bym takiego fulla miał, jednego eventu mi weszło 200 tysia śnieżnych 100 tysia zwykłych i jeszcze 40 50 funt, a i tak bardzo mało grałem,pamiętam Magellany w 2009, te tłumy, chust pamiętam jak wyspy bractw wprowadzili,i było zbieranie pereł na cadoc ki

Opublikowano

kasztele i talenty to dobry pomysł tylko źle wykonany najgorsze to te kielichy bokora,tarcza vodoo,eventy do dupy i te pokłady hebanowe i słoniowe

Haha człowieku, to dobrze że ja skończyłem grę jak jeszcze ulepszyli pokłady by było więcej kasy.

W sumie to dobrze z kolegą myśleliśmy: "Kończymy z tą grą bo dojdą niedługo jakieś lasery" hehe. ;D

Teraz można jak się zmieniło porównując ceny np. Full w 2009 teraz można kupić nawet za 2 dychy, teraz to konta pare stówek...

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Ja zaczełem grac w tą gre w 2007r. i stwierdzam ze gra sie bardzo rozwinela wydaje na nia powiem szczerze około 500 złoty rocznie jest to nie maly wydatek lecz lubie w nia grac I GITÓW SIE NIE TOPIE GITY TOPIĄ WAS !!!!

Opublikowano

Ja byłem w PL- a potem Ibf a następnie znowu w PL- :p na końcu ETA

Ale to dlatego że P&R wywołały wojnę bo cwaniaki się połączyły z inferno :)

Potem Gity z falangami się połączyły żeby lać P&R a do tego Chaos i ETA nawalały się ze wszystkimi

Ehh to były fajne czasy, trzeba było zbierać 200 elit żeby wyspę odbić nie to co teraz że 4 fulle z salwą po 30k podjeżdżają i wyspę odbijają

• 3 lata później...
Opublikowano

Ja też zacząłem grać w roku 2005 mogę skłamać bo już naprawdę nie pamiętam. I dobrze pamiętam jak był inny interfejs na mapie dosłownie bardzo łatwy. Bractwa jak byłu kolorem białym jak w nicku nie jak teraz żółte i też się oszukiwało i ludzie wpisywali przed nickiem czyjeś gildie To były czasy. Nie było coś takiego jak pergaminy, prochy a wysp nie wspomnie bo jak ja grałem tego nie było. Wbiłem wtedy chyba 5 elity kolor złoty i byłem wtedy kozak. Mnóstwo czasu się grało na zdobycie paru lepszych armat np. 50 bo 55 f. było okazyjnie hehe. i każdy ze znajomych w tamtym czasie  widziali "CZARNĄ ELITE" lub niebieską to spierdzielaliśmy gdzie mak rośnie. To była zabawa i pozdrawiam wszystkich.  Ci co grali na samym początku będą wiedzieli jak było na samym początku seafight-a 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...