Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rozgrywki rankingowe

Alexandr33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem gdyż nie wiem do końca czy jestem gotowy na granie rankedów.

Mam 31 postaci, lubię grać solo topa, ad carry oraz mida, mam na chwilę obecną 196 wygranych gier, na poprzednim zbanowanym koncie miałem ich 370. Moje najbardziej ogarnięte postacie to Jayce, Cho'Gath, Ezreal, Tristana, Ryze, Kha'Zix, Renekton, Singed i Kassadin.

Poniżej zobaczycie listę moich postaci:

Beztytuup_nxnxhww.png

Link do statystyk mojego profilu na LoL'u:

http://www.lolking.net/summoner/eune/32323022#profile

Chciał bym się jedynie dowiedzieć czy granie rankedów w tej chwili będzie miało jakiś sens, z góry dziękuję za pomoc ;)

Opublikowano

Jak czujesz się na siłach to graj.

Zagrasz 10 kwalifikacyjnych i przydzieli Cię do odpowiedniej dywizji :) W tej dywizji możesz grać i śmiało mogę powiedzieć, że będziesz grał z ludźmi mniej więcej na swoim poziomie więc nie martw się o przeciwników; że będą z platyny czy coś

Opublikowano

Graj Ryzem na mid/top/supp. Zawsze się sprawdza w brązie (przynajmniej u mnie).

Ryze to jeden z gorszych championów w grze więc nie doradzaj mu lepiej!!!

Moim zdaniem powinieneś grać, na normalach i tak dużego postępu nie zrobisz tylko na rankedach.

odstaw normale i zacznij grać TYLKO rankedy wtedy zrobisz postęp w tej grze i będziesz awansował, a graj tym czym najlepiej Ci wychodzi.

Opublikowano

@up Ryze jeden z gorszych chempionów w grze? Co Ty opowiadasz? No to widać, że dalej niż z brązu to Ty nie wyszedłeś.

@Topic to wszystko zależy od tego jak grasz i jaki trafisz team. Graj sobie rankedy tylko się nie denerwuj, bo nie raz na pewno będziesz miał ochotę zbluzgać cały team.

1Shot2Kill.png
Opublikowano

Ryze to jeden z gorszych championów w grze więc nie doradzaj mu lepiej!!!

1v1? Wezmę Ryze, w dodatku bez run i masterek, ty weź co chcesz i z czym chcesz :)

#topic

Tak, masz dosyć dobre picki kupione, większość run też masz. Moim zdaniem spokojnie możesz zacząć grać gry rankingowe. Najlepiej wymainuj sobie jedną z postaci i staraj wybierać ją priorytetowo (wybierz postać z którą masz największe wyczucie), natomiast na poszczególne linie wybierz 2/3 picki w razie gdybyś musiał tak wybrać, bo team tego potrzebuje. Myślę, że spokojnie powinieneś dać radę na rankedach.

Opublikowano

Masz postacie, którymi się łatwo wybić z brązu. Jeszcze jak ogarniesz to będzie dobrze. Ja np. gram często varusem i dobrze mi nim idzie i można się wybić. Tylko najlepiej ogarnąć (ale ogarnąć, a nie umieć puszczać skille bez sensu) i wybijać się nimi do następnej dywizji. Bo zawsze ktoś może ci zająć (zdarzają się takie dzieci co ktoś im nabił dywizje ty napiszesz, że grasz np. solotopa i on ci zajmie, a potem afk...) daną postać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...