Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Black Scarlight - Nubski Karabin

Kagetora49

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wielokrotnie grając sobie na Pubie, spotykałem się z opinią niby-graczy ESL, którzy stwierdzali iż jestem NOOBEM bo używam karabinu szturmowego K2.

Często na K2 mówi się Black Scarlight, nie wiem czy dlatego że jest to aż tak dobry karabin czy aż tak prosty w użyciu. Raczej stawiam na to pierwsze, bo gdyby K2 był prosty w użyciu to grałoby nim chyba więcej osób niż samym Scarlightem czy M4A1. To oczywiście moja opinia, jako że jestem honorowym graczem to obelgi typu: "jesteś noobem bo grasz z k2", albo "jesteś noobem bo k2 nie ma recoila", jakoś mnie nie ruszają. Prosiłbym o wypowiedzenie się na temat tutułowego Black Scarlighta. Czy też sądzicie, że karabin szturmowy K2 jest dla noobów?

Opublikowano

Żadna broń w grze nie jest dla noobów.

Poprostu dzieciaki zabite z tej broni płaczą na chacie, tak samo jest np. przy używaniu SL.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

raczej takie oskarżenia są żałosne . Ja spotykałam się z takimi opiniami tylko i wyłącznie grając sl'em - śmieszne , broń może jest łatwa w użyciu , nie każdy od razu jest super i może grać m4 ...

grałam też K2 moim zdaniem miazga broń , nie jest trudną bronią jak piszesz , ale też nie najprostszą , gra się nią łatwo ale łatwo nie znaczy dobrze prawda? Wszystko zależy od skilla , na EU noobem jest ktoś z krisem , na NA jak ja grałam pare lat temu każdy z krisem był dobrym kotem a nie noobem . Graj tym czym jest Ci wygodnie bo żeby być kotem trzeba trenować , trenować , trenować i jeszcze raz srać na zdanie innych .

:)

Opublikowano

Te bronie zawsze będą tak nazywane bo praktycznie nie maja w ogóle recoila ;) Wiec jak będziesz grać Scrar-em czy k2 to będziesz wyzywany :)

Opublikowano

raczej takie oskarżenia są żałosne . Ja spotykałam się z takimi opiniami tylko i wyłącznie grając sl'em - śmieszne , broń może jest łatwa w użyciu , nie każdy od razu jest super i może grać m4 ...

grałam też K2 moim zdaniem miazga broń , nie jest trudną bronią jak piszesz , ale też nie najprostszą , gra się nią łatwo ale łatwo nie znaczy dobrze prawda? Wszystko zależy od skilla , na EU noobem jest ktoś z krisem , na NA jak ja grałam pare lat temu każdy z krisem był dobrym kotem a nie noobem . Graj tym czym jest Ci wygodnie bo żeby być kotem trzeba trenować , trenować , trenować i jeszcze raz srać na zdanie innych .

:)

No właśnie grałem 1vs1, z gościem który ponoć na ESL'u siedzi.

Oczywiście standardowo Ship, dozwolona każda broń i wszystkie granaty.

On M4A1, ja K2... przegrał (40:27), pomimo że grał dobrze.

Dostało mi się po meczu, że noob jestem i wgl.

No to wziął K2 i rewanż, tak samo przegrał, a właściwie wyszedł.

Napisał że jak sobie kupie broń na ESL'a to zagramy ponownie xD

Więc tak jak napisałaś trzeba trenować, bo chociaż K2 jest łatwy to nowicjusz dobrze nim nie będzie grał.

Inaczej w przypadku M4A1, karabinek łatwy, o ogromnym potencjale.

Nowicjusz gra dobrze, a weteran "ciśnie". Jeżeli miałbym grać M4A1, grałbym lepiej niż K2.

To dlatego iż M4 jest szybszy, a i tak pestkuje, więc tu czy tu różnicy w recoilu nie widzę.

Jednak z K2 nie podejdę do przeciwnika, tylko trzymam się z tyłu (nie puszcze full-auto)

A z M4 zrobie wszystko.

Nie bardzo rozumiem, jak K2 może być lepszy i prostszy w użyciu od M4A1.

To jest paranoja, wszystko zaczęło się na ESL, ta ich lista broni "dozwolonych" jest śmieszna.

Ja nawet nie mogę kupić MP5 i poużywać, bo panom na ESL się nie podoba...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...