Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Karta Graficzna

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, mam pytanie dzis sąsiad mnie zawołał bo najprawdopodobniej padła mu karta graficzna, (Artefakty) zapewne zimne luty karte ma geforge 8400 gs

1. pytanie, chce kupic nową karte Nie Używana(Nowa) do 400zł jaka karte polecacie? jego główne wymogi to zeby WoT mu chodzi:P na starej karcie normalnie chodzi.

2. Pytanie płyte ma pod ddr2 czy karta ddr3/5 bd kontatybilna z płytą dd2? bo słyszałem, że to nie ma znaczenia niestety modelu płyty nie znam.

3. ostatnie pytanie czy po wymianie Karty trzeba w biosie grzebac? bo i tak nie ma zintegrowanej, czy wystarczy podłaczyc i bd działała? złącze ma najprawdopodobniej PCIe x16 chodz bd wiedział jutro w 100%

Bd + :)

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Nie wiem, niczego nie wiem dokładniej bd wiedział jutro, najlepiej jakaś karta z podobnym poborem co ta 8400 gs

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ale on używanych nie za bardzo chce, bo nigdy nie wiesz jak kupujesz na allegro czy sprawna czy nie wszystko ci mogą wcisnąć.

Dowiem sie jutro wiecej to napisze narazie dzieki

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Ale on używanych nie za bardzo chce, bo nigdy nie wiesz jak kupujesz na allegro czy sprawna czy nie wszystko ci mogą wcisnąć.

Dowiem sie jutro wiecej to napisze narazie dzieki

Rozumiem, tylko weź pod uwagę, że za 400zł jest Radeon 7770 (nowy), a on będzie ograniczany przez WSZYSTKO pod 775 za wyjątkiem kręconych Quadów i EX, tak samo w przypadku AMD.

Opublikowano

Okey, Wiec ma tak

Zasilacz niestety ma marny jest to Fortron 300w;/

Procesor jest intel pentium dual 1,8gz dokładniejszego modelu nie pamietam:(

Wiec na tym zasilaczu nie podziała wiec doradziłem mu kupic jakieś renomowanej firmy 400, 450 lub 500w

Wiec jaka karta po to?

Z nowych ew. używek właśnie patrzeliśmy na gefroce 9600gt u nas w mieście ktoś sprzedaje na tablicy, wiec jaki zasilacz dokładniej do niej i czy nie bedzie ona ograniczana przez procesor czy cus.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

1,8 to nie jest zbyt dużo, karta którą chcesz nie jest najgorsza

więc nie będzie to szło w parze, bo w gry lepsze które mógłbyś pyknąć na tej karcie, będą jadły procka

2. niema różnicy, pamięc komputera a grafiki to inna bajka(jedynie dobrze by było 7 postawić)

3. powinno automatycznie przestawić

btw. oblicz sobie jaki potrzeba zasilacz tutaj

http://www.enermax.outervision.com/

Opublikowano

ok jutro jedzie do gościa które sprzedaje gf 9600gt oraz zasilacz 400w

I ostatnie pytanie on ma na płycie pcie x16 a ta karta pcie x16 2.0 i pytanie czy bd chodzic bez problemu? bo czytałem ze bd

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

ok jutro jedzie do gościa które sprzedaje gf 9600gt oraz zasilacz 400w

I ostatnie pytanie on ma na płycie pcie x16 a ta karta pcie x16 2.0 i pytanie czy bd chodzic bez problemu? bo czytałem ze bd

Będzie normalnie działać.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...