Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] takie tam pytanko

bosyboss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie mam jeszcze 30 lvlu, mam dopiero 28. Jak wbije 30 dokończę runy, zechce grać rankedy. Ostatni dużo czytałem na temat farmy, że jest ona z jednym najważniejszych czynników gry. Więc postanowiłem trochę potrenować farme. I mam pytanie na moim lvlu czy nawet w brązie czy w silverze, jakie trzeba osiągać wyniki w farmie żeby zacząć się pchać na rankedy.

Bo jak patrzę na srebrną dywizje przypadkowych graczy o mają oni farme nawet 200 nie przekraczającą. A jeden jaxem w 30 minut gry 60 mininów. Ale i tak chcę wiedzieć ile dobrze by było wyciągać farmy i w której minucie.

Z góry dzięki.

Opublikowano

To zależy też gdzie grasz, wszędzie jest potrzebna farma, ale jak się skupisz tylko na farmie to w 25 min powinieneś mieć 200 farmy +,

a tak żeby było ok to w 20 min 130 farmy przynajmniej by się przydało

Pozdrawiam

Opublikowano

NA silverze nie maja przekraczającą 200, bo gdy kończy się faza liniowa oni juz nie farmią, skupiają siętylko na teamfightach i ewentualnie baronie/dragu. A w grze też musisz wiedzieć kiedy odpuścić farme by np. pomóc towarzyszowi itp. 100 CS na 13-15 minut to juz jest taki poziom Golda, ale pamiętaj, że bezmyślne farmienie to nie wszystko

deidara2.png

Opublikowano

Hmm ziomek naucz się lasthitowania i racjonalnego myslenia bo jeżeli wiesz że mozesz wziasc 2 minony kwestią 70% hp nie rób tego jeżeli nauczysz się last hitować to będziesz miał dobrą farmę również miej otwarte oczy bo ty bijąc farme możesz nie zauwazyć tego że gonią twojego junglera po jego jungli w 3 i jedynym ratunkiem dla niego jest twój stun slow cokolwiek ;]

oynk.png

Opublikowano

Wszystkie dane na na stan 15 minuty.

Idealnie: 114 (100% lasthitów - praktycznie niemożliwe)

Świetnie: 100

Akceptowalne: 80

Jak osiągniesz 80 to już będzie w miarę ok. Gdy będzie 100 to nie musisz już się martwić ;)

Opublikowano

Ja tak uwazam ze jest dobrze minuty/farma

10/100

20/200

30/+250 [ każda gra jest inna czasem juz same tf czasem mix]

40/+300

50/ oddawaj farme innym jak masz juz full build :) jak jest to możliwe

Opublikowano

Ja w 10minucie na ADC wykręcam 70/80. Na midzie 90/100, a na topie tak jak na ADC.. Patrząc na te moje wyniki to wpadają mi do tego jeszcze kille/ asysty. Na LCSach w tej minucie podobnie farmią

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...