Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Zed vs Talon!? Miazga, co wybrać.

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem cholernie napalony na tych champów, tylko zed czy talon. Postać ma rozpierdalać malphite jednym combo, mającym 330 armor. Nie no żart, xD Która postać miażdży na rankedach, którą postacią będę mógł grać aż po koniec ligi, proszę o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Cześć, jestem cholernie napalony na tych champów, tylko zed czy talon. Postać ma rozpierdalać malphite jednym combo, mającym 330 armor. Nie no żart, xD Która postać miażdży na rankedach, którą postacią będę mógł grać aż po koniec ligi, proszę o szybką odpowiedź.

Talon

Lepszy Roam na inne linie

push taki sam.

Talon może spamować skillami Zed nie.

Talon w late ma mały cd na Q które troszkę boli.

Talona kontruję Oracle pink ward.

Wolisz OP championa którego polecają Brązy? Bierz Zeda lecz potem będziesz narzekał że nie ma energi w najmniej odpowiedzniej chwili.

Talon zaś jest nadal dobry lecz nikt nim nie gra. Kontruje dużo postaci na mida

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Ja na mida najczęściej biorę Talona

+kontruje wszystkich APC + w szczególności Kassadina

+combo

+slow

+silence

+przy 250 ad cała farma na W

+uti do TF, ucieczek

+E Q W ult ingnite i masz fraga

+zdejmuje adc i apc na combo

Mała próbka jego możliwości -> Dzisiaj rankedy

2v7vwf.jpg

Opublikowano

Czyli Talon? Poradzi sobie w dalszych ligach na rankedach?

Poradzi sobię, jeżeli przegrasz nim dużo gier to tak.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Zależy do której ligi i jak nim grasz. Ja Ryzowi z combo brałem 3/4 hp a podobno on wycarruje wszystko

Ja gram w srebrze i jest dobrze.

Build robię taki:

ga7y4e.jpg

Opublikowano

A jakieś pro elo combo, które stosujecie na Talonie? Ja zawsze robiłem tak. E+W+Q i dobitka z ulti jak żyje.

@edit

Pierwsza gra Talonem, polecam go każdemu.

70680421565498598467.png

Opublikowano

Combo?

Prawie dobrze lecz:

Najpierw E potem Q potem W ulti na którym dobiegasz do niego dajesz ignite i ponownie ult

Dlaczego?

E: Doskok + silence + zwiększa obrażenia

Q: Q używamy jako drugie gdyż po doskoku od razu jesteśmy przy przeciwniku, co daje nam możliwość wyprowadzenia Q. Kiedy przeciwnik się odsunie możemy już nie być wystarczająco blisko

W: Tutaj po wyprowadzeniu Q możesz śmiało walnąć W gdyż jest to AoE Slow więc nie dość, że DMG to jeszcze slow.

Opublikowano

Więcej przemawia za Talonem:

silence, dobry burst, doskok, combo nie zżera ci całej many (w przeciwieństwie do zeda, gdzie dobre combo zżera więcej energii niż ma maksymalnie)

Opublikowano

Nie rozumiem ludzi którzy polecają Ci Talona, on w late nie zburstuje niczego a bez snowballu będzie ssał pałę. Eh te brązy udzielające się na forach.

Jeżeli jeszcze nie kupiłeś tego useless Talona to bierz Zeda.

- świetny roam

- dobry system ucieczki jak i do gonienia przeciwnika

- dobry poke z combo klon + shuriken

- burstuje przeciwnego ADC/APC w TF i z przeciwieństwie do talona wychodzi z tego cało. (Talon wbija się i ginie).

Opublikowano

@Up No chyba nie grałeś nigdy Talonem lub ta postać ja dla Ciebie za trudna. Nie wiem jak to tam u Ciebie jest.

Combo wykonuje się obijając przeciwnika z W, ponieważ talon bije większe obrażenia jak postać jest spowolniona.
Następnie Q + E, ponieważ najpierw aktywujesz Q następnie skacząc z E AA wbija Q w przeciwnika i nie ma szans żeby od niego uciekł.
Później 2x R, ponieważ im szybciej kończysz ulti, tym większy zadaje DMG.
Po tym powinieneś mieć znów W oraz przy dobrym CDR Q i wykończyć przeciwnika o ile jeszcze żyje.

Pozdrawiam.

q4igqkopia.jpg

League of Legends
-
Premade to droga do zwycięstwa.

Opublikowano

Q lepiej odpalać gdy przeciwnik zacznie uciekać aby dota + ignite były wstanie go dobić, combo wygląda mniej więcej tak:

e + w + aa do oporu + q + ignite

ale oczywiście lepiej bierz zeda bo talon nie ma bursta, tym combem zabijesz przeciwnika co ma pół hp jedynie, zedem na combo zabijesz każdego z full hp

Opublikowano

No @UP Tobie się chyba pojebało coś w tej główce małej.

Jak nigdy talonem nie grałeś bądź tylko raz jak był w rotacji to japa

ADCka wbija się i na combo go zdejmuje, błagam was nie piszcie takich pierdół byle posta nabić bo pierdolicie takie farmazony że poezja

Opublikowano

No @UP Tobie się chyba pojebało coś w tej główce małej.

Jak nigdy talonem nie grałeś bądź tylko raz jak był w rotacji to japa

ADCka wbija się i na combo go zdejmuje, błagam was nie piszcie takich pierdół byle posta nabić bo pierdolicie takie farmazony że poezja

Nie wbija dziękuje za uwagę, policz sobie dmg talona a dmg zeda, na 100% hp talon nie zabija adc, zed tak. Aktualnie talon jedynie na linii vs apc dobrze sobie radzi z racji silenta, w tfach znacznie mniej uzyteczny od zeda, ktory wbija zabija adc czy cokolwiek chce i uceika, talon wbija nie zabija i ucieka aby nie pasc.

Talon jest dobry do poke przed tfem. I do ubijanai pojedynczych celi aby ultem moc zadac dmg a nie stosowac jako escape mechanism.

Nikt na powyzej golda nim nie gra bo sa po prostu postacie ktore robia wszystko co on tyle ze lepiej - Zed,Khazix

@UP post zgłoszony oczywiście, nie popeiram chamstwa i braku argumentów....

Poza tym pomijam już że oracle/vision ward i Talon może iść afk.

Opublikowano

może i zed szybciej zburstuje adc/apc z racji ulta, ale potem nie ucieknie bo energii nie będzie mial jak ciągle zresztą :)

Widzę że nie grałeś chyba Zedem nigdy.....

Zed's shadow will mimic his basic abilities. If both strike the same target Zed regains 20 / 25 / 30 / 35 / 40. Energy can only be restored once per mimicked ability.

podczas ulta pojawia się dusza której ataki odnawiają energię więc w 100% starczy energii na w dla ucieczki

Opublikowano

Widzę że nie grałeś chyba Zedem nigdy.....

Zed's shadow will mimic his basic abilities. If both strike the same target Zed regains 20 / 25 / 30 / 35 / 40. Energy can only be restored once per mimicked ability.

podczas ulta pojawia się dusza której ataki odnawiają energię więc w 100% starczy energii na w dla ucieczki

Jeżeli ad carry stoi za teamem to życze powodzenia w robieniu takich akcji. Na brązie może to przejdzie.

Opublikowano

Ja polecam Zeda. Większy fun z gry. Składa wszystko na combo :D.

PS: Zed vs Talon. Hmm dosyć ciekawe. Ja polecam Zeda ponieważ :

-Lepszy slow

-Cienie

-Lepsze combo

-Dobry harras/poke

-Escape

-Wbija , zabija, znika.

Opublikowano

Ja polecam Zeda. Większy fun z gry. Składa wszystko na combo :D.

PS: Zed vs Talon. Hmm dosyć ciekawe. Ja polecam Zeda ponieważ :

-Lepszy slow

-Cienie

-Lepsze combo

-Dobry harras/poke

-Escape

-Wbija , zabija, znika.

lepszy slow to akurat talon ma :) a twórca tematu i tak już talona kupił wiec temat do zamknięcia raczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...