Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial]Jak Skopiowac Swoje Dane Z Serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

A wiec do zeczy,

Wchodzimy do filezilli na sewer,

Wchodzimy kolejno w "var/dc/mysql"

Tam sa wszystkie dane z navicata,

ale nie kazdy plik sie da skopiowac wiec uwazaj!

tutaj opisze ktore pliki mozna skopiowac nie majac

koreanskiego windowsa lub chinskiego...

jezeli mas pakiet jezykowy, latke, zmiana jezyka klawiatury,

nic to nie da poniewarz musi byc taki windows fabrycznie...

wchodzimy w takie foldery i kopiujemy takie pliki,

kazdego pliku sa 3pliki chodzi mi zeby je trzy pobrac nie jeden lub dwa!

*ACCOUNT: account

*COMMON: gmhost , gmlist

*PLAYER: guild , guild_comment , guild_grade , guild_member , guild_war , guild_war_bet , guild_war_reservation , item , item_attr , marriage , messenger_list , player , player_deleted , player_index , safebox , shop_item

Teraz wchodzimy do navicata w zakladke Player, otwieramy mob_proto jezeli dodalismy tam swoj jakis przedmiot, kopiujemy go do jednego notatnika o nazwie mob_proto(myitem).txt

nastepnie mamy poczatkowe 3linie, numerek przedmiotu, nazwa przedmiotu/potwora i druga nazwa przedmiotu po tych trzech tabelkach zaznaczamy od 4tabelki wszystko do ostatniej kopiujemy i wklejamy do notatnika o nazwie mob_proto.txt [uwaga! pamietajcie, mi chodzi zebyscie sami sobie stworzyli takie notatniki, np na pulpicie gdzie tam chcecie... zapomnialem dodac, w rogu navicata jak cos kopiujesz kliknij w rogu taki znaczek w dolnym prawym rogu i pokaze ci sie liczba 1000, zmien ja na 10000 i wtedy kopiuj] ok mob_proto juz mamy kopie, jezeli zmienialismy cos w tabeli refine_proto otwieramy ja i kopiujemy wszystko robimy na pulpicie notatnik o nazwie refine_proto.txt i wklejamy tam te dane noi zostal nam pliczek shop... jezeli dodawalismy jakichs handlarzy kopiujemy ich i wklejamy do notatnika o nazwie shop.txt poniewarz nie wolno wszystkich handlarzy kopiowac...

jezeli nie mamy pewnosci czy dana tabelka jest dobra zeby ja skopiowac z servera w navicacie na ta tabelke klikamy ppm i optymalizuj czy jakos tak, jak wyskoczy error jakis tzn ze niestety tabelka jest zepsuta... mozna sprubowac ja tez naprawic, ale nie zawsze sie to udaje...

w filezilli wchodzimy w foldery /usr/rain/channel/share_data/locale/hongkong/ i wyciagamy pliczki takie jak mob_drop_item potem wchodzimy do folderu quest kopiujemy wszystkie misje oprucz folderu object. to by bylo na tyle, po wgraniu servera do filezilli wgrywamy wszystko tak jak skopiowalismy, tzn do tych samych folderow i wogole.. potem wchodzimy do navicata, w tabelkach item_proto oraz mob_proto wklejamy najpierw swoje wlasne przedmioty, chyba ze ich nie mielismy.... a nastepnie zaznaczamy linie po numerku itemka/potwora potem po nazwach dwoch i wklejamy zamiast nich te dane co zapisalismy w item_proto.txt oraz mob_proto.txt, na dole navicata klikamy chaczyk chyba ze go nie ma, a potem odswiez.. zamykamy tabelke jezeli jeszcze cos kopiowalismy, wklejamy to tak samo, chyba ze skopiowalismy stamtad wszystko wtedy usuwamy wszystko z danego pliku i wklejamy to co kopiowalismy, pamietaj, dlatego nie kazalem w filezilli kopiowac poniewarz sie nie da bo niemasz chinskiego lub koreanskiego windowsa, chyba ze masz to mozna sprubowac ale zadko to wychodzi wiem bo sam probowalem.. tylko te pliczki dzialaja ok po skopiowaniu dzieki temu sposobowi, uzyskami calkowicie wszystkie dane co do joty ze starego servera a wszystkie pliki beda miec jakies 5mb! :) naprawde jesli sie tego nauczy to zrobic to wszystko jest w 10minut ;) naprzyklad ja... robie to od 5-15minut wszystko..

Pozdrawiam ***GARMADIAN***

neveria_team.png

• 1 miesiąc temu...
  • 8 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...