Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grać Riven?

TRV13E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem aktualnie w bronz III, nie uważam się za słabego gracza, zawsze mam staty na +(moje ostatnie to 5/1, 10/1, 22/15). Gram na każdej z linii ale zdecydowanie najbardziej lubie Top'a, wiele osób mówiło mi że Riven miażdży topa. Niestety, mi się nie udaje zdominować topa, w teamfightach daje rady tylko jeśli będe miał lekkiego feeda(minimalnie 3 kille). Na top'ie przegrywam prawie z każdym, raz przegrałem nawet z nunu :/ Co składać? Jak grać? Proszę o pomoc! Dodam że gdy gram na topie jaxem lub garenem(ew. tryndą) to mam dobre staty i raczej nie przegrywam. Ale wiem jaki potencjał ma Riven i chce nią grać...

Opublikowano

Witajcie, jestem aktualnie w bronz III, nie uważam się za słabego gracza, zawsze mam staty na +(moje ostatnie to 5/1, 10/1, 22/15). Gram na każdej z linii ale zdecydowanie najbardziej lubie Top'a, wiele osób mówiło mi że Riven miażdży topa. Niestety, mi się nie udaje zdominować topa, w teamfightach daje rady tylko jeśli będe miał lekkiego feeda(minimalnie 3 kille). Na top'ie przegrywam prawie z każdym, raz przegrałem nawet z nunu :/ Co składać? Jak grać? Proszę o pomoc! Dodam że gdy gram na topie jaxem lub garenem(ew. tryndą) to mam dobre staty i raczej nie przegrywam. Ale wiem jaki potencjał ma Riven i chce nią grać...

Obejrz Best Riven NA streamuje na twichu.

Ogólnie nunu jest dobry na solo top szczególnie na linii.

Staraj się bić z przeciwnikiem jak masz przewagę minionów.

Graj ostrożnie i stawiaj warda na początku.

3 minuta wbija jungler na topa.

Riven to trudna postać. Zaczyna ją się ogarniać po około 50 grach.

Jeżeli potrzebujesz pomocy pisz na Prywatną skrzynkę. Chętnie wytknę ci błędy i powiem co robisz źle  

Opublikowano

Najpierw ogarnij pasywkę riven tzn. stun hit 1 q hit 2 q hit 3 q hit e hit to przepiekna pasywka

Polecam mocno agresywne runy sam takimi gram i nie narzekam tzn. Pieczatki Armor Glify Magic resisty Esencje ad znaki Armor pene aktualnie jestem wolny więc możemy zagrać niestandardówke riven na riven mysle że dobrze gram to może się czegoś nauczysz ;]

oynk.png

Opublikowano

Jak gram riven to wystarczy żebym złapał killa z 1 gangu junglera kupuje czarny tasak i potem samo leci. Ja zawsze składam:

Buty merki lub tabi

Czarny tasak

Lodowy młot

Krwiopijce

Randuina

Oblicze ducha

Przy 2 itemach spokojnie powinieneś wygrać1vs1 a nawet 1vs2

graphic.png

Opublikowano

Rivenką gra się agresywnie, tym bardziej że oglądałem troche demek z bronzu jak tam jungle czyszczą, więc o ganki nie powinno być problemu.

PS Topem trudno się carruje, szczerze mówiąc lepiej grać mid/jungle/adc a nie topa jeżeli z bronze chcesz wyjść.

League of Legends

Opublikowano

Rivenką gra się agresywnie, tym bardziej że oglądałem troche demek z bronzu jak tam jungle czyszczą, więc o ganki nie powinno być problemu.

PS Topem trudno się carruje, szczerze mówiąc lepiej grać mid/jungle/adc a nie topa jeżeli z bronze chcesz wyjść.

W bronzie topem trudno carrować? Top zaraz po midzie najlepsza pozycja do carrowania, ale co ja się znam, może nie koniecznie Riven, ale ona też nie jest zła do tego celu.

Riven ma mocne early, dlatego należy nią grać agresywnie od samego początku, aby nie osłabnąć w późniejszych etapach gry. Z itemów to tasak, krwiopijec, słoneczna peleryna core według mnie, reszta sytuacyjnie.

Opublikowano

Riven można też grać w tylu oldschool, czyli stare buildy Shusheia jak jeszcze grał w Fnatic.

Merce>BT>GA>FM>BT>LW, ew. ten drugi BT na jakiś inny alternatywny item.

Opublikowano

bo do brązu trafia się nawet jak ma się kurwa 1450elo na koniec 2sezonu , dupny system lig... Mam srebro ramke i weź jak to wygląda . Co do tematu.

Też próbuje ja ogarnąć , kupiłem niedawno. Myślę że warto kupić więcej ad na początek , i tak ma dużą wytrzymałość , zaś ad zwiększy tarcze i obrażenia które jak dla mnie ma lekko za niskie na początku jeśli nie mamy run na ad pene .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...