Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bierzmowanie

franses234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko u nas jest tak że są 3 klasy bierzmowania ja jestem w tej 1 chodze co niedziele do kosciola chyba ze jestem chory nie mozemy opuscic wiecej niz 3 spowiedzi miesieczne mialem tylko 3 wiec ok i mamy kilka razy w miesiacu spotkania na poczatku chodzilem caly czas ale pozniej zaczelem chorowac no i opuszczalem dzisiaj przychodze i ksiadz nam sprawdza indeksy pare osob nie zdalo no i ja mowie ze zapomnialem indeksu kazal mi po niego isc to poszedlem pokazuje i mowie że opuszalem spotkania bo choruje i tydzien temu na spotkaniu kiedy mnie nie bylo mowil ze trzeba sie jakis modlitw uczyc ja nie wiedzialem jakich i mo to mowie on byl bardzo nie mily jagby nas olewal a zawsze myslalem ze ksiadz musi byc mily i uczynny kazal mi sie nauczyc i jechac jak sie naucze na plebanie moze pojade za 2 tyg ale zmienil mi sie troche stosunek do ksiezy bo naprawde byl nie mily.Nie wiem co mmam myslec sry za bledy ale pisze w nerwach i na szybko.

Opublikowano

Słaby troll.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Troll słaby, ale przynajmniej to świadczy o tym jak chorą instytucją jest kościół.

@down Czy ja przezywam ludzi chodzących do kościoła? Widać że myślenie nie jest twoją dobrą stroną. Kościół w dzisiejszych czasach jest tylko po to, aby sobie trzepać kasy i ma także wiele głupich, wymyślonych przez siebie rytuałów. U mnie np. na bierzmowanie trzeba się przygotowywać 3 lata. Czy jest to normalne? Wątpię. Lub płacić za ślub jakiemuś gościowi w sukience, aby chciał ruszyć swoje grube dupsko i wymówić kilka zdań.No sorry, ale za czasów Jezusa wyglądało to zupełnie inaczej.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Troll słaby, ale przynajmniej to świadczy o tym jak chorą instytucją jest kościół.

chory to ty jesteś m 3mld ludność to chorzy ludzie chodzacy do kościoła ? naucz się teologi potem wypowiadaj się .

Ma szczęście że ten ksiądz na mnie nie trafił , ale i tak to trool zapewne

Opublikowano

Dobra, autor dostał perma, więc kończymy spamowanie i nabijanie postów, bo zaraz tu się stworzy jakaś wojna pomiędzy ateistami, a wierzącymi. Chcąc uniknąć mordobicia zamykam temat. ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...